Režisér tristního Vymítače ďábla byl vymýcen. Dvojka se odkládá

Režisér tristního Vymítače ďábla byl vymýcen. Dvojka se odkládá
Vymítač ďábla: Znamení víry | CinemArt
Studio tedy učinilo první logický krok k záchraně situace: vyrazilo režiséra. David Gordon Green získal poměrně hodně pozornosti, když v roce 2018 oživil hororovou sérii Halloween za účasti Jamie Lee Curtis. Už další dva díly byly neblahým znamením, že jsme to s chválou poněkud přehnali.
Vymítač ďábla: Znamení víry: 2. trailer | CinemArt
Tou dobou už však Universal nemohl couvnout od rozdělaného projektu, šlo by o příliš drastickou akci, jež by snížila důvěru veřejnosti. Ale víte, co ji sníží ještě víc? Příšerný film. A ten jsme bohužel dostali. Samozřejmě nelze vinit jen režiséra. Hollywoodská produkce je kolektivní dílo. Obzvlášť tak vyhlížený projekt, za nějž studio utratilo bezmála půl miliardy ještě předtím, než se vůbec rozjely kamery. Každá učiněná volba byla jistě odsouhlasená či dokonce iniciovaná producenty, za výsledek tedy v první řadě nese odpovědnost samo studio.
David Gordon Green
David Gordon Green

Režisér, Scenárista

Nicméně Green, jenž je zároveň spoluautorem scénáře, dodal v řadě třetí špatně přijatý film. Málokdo se tedy zdráhá ukázat na něj prstem a označit ho za velkou součást problému. Jeho Vymítač si odnesl pouze 22% poměr kladných recenzí na metakritickém serveru Rotten Tomatoes, IMDb vykazuje hodnocení 4,8 z 10 a na Kinoboxu se snímek těsně přehoupl do nadprůměru s 52 %.
Vymítač ďábla: Znamení víry
Vymítač ďábla: Znamení víry | CinemArt
Na tržbách si Universal připsal 130 milionů dolarů, což by byl na běžný horor rozhodně slušný výsledek. To by však nesmělo jít o snahu navázat na jeden z komerčně nejúspěšnějších příspěvků k tomuto žánru všech dob, za jehož práva studio zaplatilo tolik peněz. Vzhledem k nelichotivým reakcím navíc série nemá kam růst a další díly mohou jedině padat. S čímž má ostatně Vymítač ďábla bohatou zkušenost.
Na premiéru dvojky s podtitulem Deceiver (Podvodník) v roce 2025 můžeme zapomenout, film zmizel z distribučního kalendáře a nyní hledá nového režiséra. Volný slot získal životopis Michaela Jacksona, který režíruje Antoine Fuqua.
Pokud je vám Greena líto, vězte, že neskončí na dlažbě. Stále má v harmonogramu vánoční film Nutcrackers, tedy Louskáčci, a je členem režijního týmu komediálního seriálu Ve jménu našeho Pána, jehož čtvrtou řadu bude brzy natáčet. Předchozí sezóny můžete vidět na HBO Max a můžete se podívat i na žebříček nejlepších seriálů této platformy podle databáze Kinoboxu.