Kreslený kojot se s Peacemakerem soudit nebude. Warneři shodili další možný hit pod stůl

Kreslený kojot se s Peacemakerem soudit nebude. Warneři shodili další možný hit pod stůl
Peacemaker | HBO Max
Podobný osud, tedy záměrné nevydání a namísto toho uložení kdesi ve skladech, totiž čeká i o poznání atraktivnější titul. Jde o akční dobrodružství s názvem Coyote vs. Acme, vycházející z příběhů kojota Vildy, populární postavičky z animované franšízy Looney Tunes. V hlavní roli se měl objevit John Cena, momentálně oblíbený hlavně díky roli Peacemakera v Sebevražedném oddílu (2021) a ve stejnojmenném seriálu, a snímek podobně jako Space Jam (1996) či Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) chtěl vsadit na kombinaci animovaných a hraných pasáží.
Falešná hra s králíkem Rogerem
Falešná hra s králíkem Rogerem. | Touchstone Pictures
Snímek Davea Greena prý z testovacích projekcí vyšel velmi dobře, hvězdný potenciál Johna Ceny či popularity značky by skutečně mohly do zámořských kin leckoho nalákat a film byl navíc zcela hotový, a to včetně postprodukce – jen jej pustit do kin. Původně se s ním počítalo pouze na službu HBO Max, posléze se měl objevit i v kinech.
Z plánu premiér však během posledních měsíců v tichosti vyšuměl a nyní The Hollywood Reporter přišel s informací, k níž se na sociální síti X smutně vyjádřil i režisér Green: „Jsem nadmíru hrdý na konečný produkt a nadmíru zničený rozhodnutím Warner Bros. Ale v duchu Kojota Vildy je třeba říct, že odolnost a vytrvalost nakonec zvítězí.“
sebevrazedny-oddil-soutez-fun-arena-vertical
Sebevražedný oddíl (2021) | Vertical Entertainment
Těžko říct, zdali Green počítá s tím, že se jeho hotový snímek časem k publiku nějak dostane. Studio se neurčitě vyjádřilo v tom smyslu, že v uplynulých měsících přehodnotilo svou globální strategii, a tak muselo učinit těžké rozhodnutí a snímek, jehož náklady jsou odhadované na 72 miliony dolarů, nechat v šuplíku. Animační sekce Warner Bros. chce údajně pouštět do kin v průměru dva filmy ročně a akcí nabitá komedie o právním souboji kojota Vildy s korporací, jejíž produkty během nekonečných pří s ptákem Uličníkem opakovaně selhávají, do tohoto plánu tedy zjevně nezapadala.
Pro už tak neoblíbeného šéfa Warner Bros. Davida Zaslava se tedy jedná o další negativní reklamu. Podívejte se aspoň na náš žebříček nejlepších filmů, které najdete na platformě HBO Max.
zdroj: The Hollywood Reporter