Pedro Pascal má nejlepšího agenta. Zahraje si v Gladiátorovi 2 a nejepičtějším hororu

Pedro Pascal má nejlepšího agenta. Zahraje si v Gladiátorovi 2 a nejepičtějším hororu
Pedro Pascal – Hra o trůny | HBO Max
Projekt nese název Weapons, a ačkoli se nic neví o příběhu, rozpočtu či zbylém obsazení, v Hollywoodu jde o drahocenný artikl. Cregger loni šokoval svým sólovým režijním debutem Barbar, jenž při rozpočtu kolem čtyř milionů dolarů vydělal desetkrát víc. Chytrá hororová tematika s motivy rape culture či mytologie tajuplných předměstí se dočkala jednohlasné chvály od kritiků i publika a její nečitelný průběh učinil ze sklepních prostor největší noční můru. Snímek momentálně najdete na Disney+.
nejmrazivejsi-horor-roku-je-tady-po-jeho-zhlednuti-si-dvakrat-rozmyslite-sestoupit-do-sklepa
Barbar | 20th Century Studios
O Weapons, jenž Cregger napsal a na podzim zrežíruje, se na počátku roku strhla aukční válka mezi hollywoodskými studii. Vítězně z ní vzešla společnost New Line Cinema, domov Noční můry v Elm Street a Pána prstenů, která Creggerovi garantovala nebývale lukrativní dohodu. Za scénář a režii obdrží osmicifernou částku, která minimálně zdvojnásobí celkový rozpočet Barbara. Cregger bude mít plně pod kontrolou finální sestřih, film zamíří exkluzivně do kin. A už nyní má garantovaný tzv. greenlight, tedy studiové povolení s projektem dle libosti pokračovat.
Web The Hollywood Reporter popsal Weapons jako „hororovou epiku o několika příbězích, která se ponese ve stylu Magnolie“. Pokud Cregger opravdu naváže na proslulé spletité drama Paula Thomase Andersona z roku 1999, zařadí se po bok moderních hvězd uměleckých hororů jako Ari Aster (Slunovrat) nebo Alex Garland (Men). Ambice ani talent mu rozhodně nechybí.
Pro Pascala jde o další nadějný krok v jeho stále úspěšnější kariéře. Původem chilský herec sbírá převážně seriálové role od devadesátých let, mihl se například v Buffy, zabíječce upírů. Jeho popularitu nakopla úloha Oberyna Martellla ve Hře o trůny, následně vedl skvěle přijímané seriály Narcos, Mandalorian a The Last of Us. Dva poslední zmiňované pořady debutovaly začátkem tohoto roku. Především postapokalyptické The Last of Us je miláčkem publika a Pascal se za ztvárnění legendární videoherní postavy Joela dočkal univerzální chvály.
Nesnesitelná tíha obrovského talentu
The Unbearable Weight of Massive Talent | Katalin Vermes / Lionsgate
Momentálně se stále více prosazuje i ve světě filmu. Nedávno si zahrál po boku Nicolase Cage v šílené komedii The Unbearable Weight of Massive Talent, byl hlavním záporákem ve Wonder Woman 1984. Na podzim půjde do kin novinka Ethana Coena Drive-Away Dolls, v níž si Pascal zahraje po boku Matta Damona či Margaret Qualley. Ridley Scott jej rovněž obsadil do očekávaného Gladiátora 2, kde doplní Denzela Washingtona, Barryho Keoghana a Paula Mescala. A jak je u něj zvykem, možná je spolehlivě zastíní.

Kinolog, Sisu: Důchodci vládnou filmovému světu. Kam zmizeli všichni mladí akční hrdinové?
Ostatní7. 5. 2023
Kinolog, Sisu: Důchodci vládnou filmovému světu. Kam zmizeli všichni mladí akční hrdinové?