Nejrychlejší muž, Supergirl a Michael Keaton jako Batman. Komiksovka Flash utahuje šrouby

Nejrychlejší muž, Supergirl a Michael Keaton jako Batman. Komiksovka Flash utahuje šrouby
The Flash (2023) | Warner Bros.
Do jedné z posledních velkých premiér před chystanou restrukturalizací filmové divize DC vkládá společnost Warner Bros. důvěru. Flashe nezastavily ani produkční trable, které vedly k výměně scenáristů i režisérů, ani kauzy herce Ezry Millera, jenž loni skončil ve vazbě za fyzické násilí na Havaji. Režisér Andy Muschietti (série To) projekt dokončil a Flash na rozdíl od loňské zrušené Batgirl dostal zelenou. V tuzemských kinech ho uvidíme od 15. června.
Flash
Flash
65%
A minimálně mezi komiksovými geeky o něj bude velký zájem, neboť pro DC opravdu znamená totéž, co předloňský veleúspěšný Spider-Man: Bez domova pro Marvel. Flash totiž ve snaze zvrátit minulost a zachránit tragicky zesnulé rodiče otevře průchod do jiných dimenzí a na scéně se objeví nejen jeho alternativní verze z jiné reality, ale také minimálně dva různí Batmani. Jednak se znovu vrací Ben Affleck, jenž Bruce Waynea ztvárnil pod Zackem Snyderem v minulé dekádě, ale především se dočkáme Michaela Keatona. Ten si Batmana zahrál roku 1989, kdy bojoval s Jokerem v podání Jacka Nicholsona, a ještě o tři roky později v Batman se vrací.
Flash
Keaton si zahrál už v odpískané Batgirl a jeho comeback publikum dlouho vzývalo. V jinak genericky působícím blockbusteru, který vypadá na chlup stejně jako Black Adam nebo druhý Shazam, bude jednasedmdesátiletý herec značným lákadlem. Ukázka staví dramaturgii právě na jeho proslovech, jež Flashův osud připodobňují k tomu Batmanovu, a obrysy netopýřího muže vystupují z trikově přetížených scenérií jako očekávaný highlight. Pozornost berou i Supergirl v podání Sashy Calle, která nahrazuje Supermana, a staronovému záporákovi Zodovi s tváří Michaela Shannona, jenž rozpoutal chaos v Muži z oceli.
Snímek se tedy rozkročí mezi nostalgií a mladickým impulzem, a pokud se Muschietti nenechal úplně strhnout v traileru dominantními výbušnými atrakcemi, mohlo by jít o zábavné a potenciálně kultovní dílo. Vychází ostatně z populární komiksové série Flashpoint a zahraniční weby koncem března informovaly, že Tom Cruise si zařídil soukromou projekci a snímek mu učaroval. Uvidíme v červnu.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu