Hororový seriál, který pro YouTube vytvořil šestnáctiletý chlapec, dostane celovečerní verzi. Natočí ji sám mladý autor o letních prázdninách

Hororový seriál, který pro YouTube vytvořil šestnáctiletý chlapec, dostane celovečerní verzi. Natočí ji sám mladý autor o letních prázdninách
Backrooms – Report | Kane Pixels
Celý fenomén má poměrně zajímavý základ. Parsons se pro svůj projekt stylem i zvoleným názvem inspiroval u fotografického žánru zvaného The Backrooms, který se na internetu vyskytuje od roku 2019. Tehdy uživatele Redditu zaujal obrázek nažloutlého podzemního interiéru bez oken.
Nejednoznačnost prostoru, kdy nebylo úplně jasné, o co přesně se jedná (zda jde např. o chodbu nebo sklep), společně s nepříliš líbivou barvou a atmosférou opuštěného místa působily strašidelně a vyvolávaly nepříjemné pocity. Od té doby různí nadšenci sdílí fotky podobných míst a Parsons se rozhodl tohoto trendu využít v krátkometrážní formě, jež slaví na YouTube úspěch.

Krátkometrážní snímek The Backrooms (Found Footage)

The Backrooms (Found Footage)
Momentálně jeho tvorba na dané téma čítá 15 krátkých videí, která mají dohromady okolo 140 milionů zhlédnutí. Parsonsova série The Backrooms se odehrává v devadesátých letech, je pojatá stylem found footage a není jisté, zda se tohoto nastavení bude držet i celovečerní snímek. Úvodní devítiminutový film, který se prozatím těší největšímu zájmu, sleduje nezávislého filmaře, jenž se snaží orientovat ve vybydlených kancelářských prostorách připomínajících labyrint. Místo má zažloutlé stěny, ostré stropní osvětlení, a aby toho nebylo málo, obývají ho podivné nadpřirozené bytosti, které hrdina zajímá.
Parsons, jemuž je nyní sedmnáct let, natočí celovečerní verzi o letních prázdninách podle scénáře Roberta Patinoa (producent seriálu Westworld). Produkce se ujmou ​​Shawn Levy, Dan Cohen, Dan Levine a hororový guru James Wan (série Saw a Insidious). Snímek zaštítí společnost A24, která má na kontě hororové hity Čarodějnice, Děsivé dědictví nebo Slunovrat.
Přestože by se mohlo zdát, že režie celovečerního filmu v sedmnácti letech aspiruje na rekord, ve skutečnosti se Parsons něčemu takovému ani neblíží. Nejmladším režisérem historie je nepálský filmař Saugat Bista, jehož snímek Love You Baba (2014) šel do kin v době, kdy bylo tvůrci sedm let a 340 dní.

Kinolog: Langmajer poprcává na Ostrově déle než Šest dní a sedm nocí

Česká romantická komedie Ostrov plní své poslání díky tomu, že je dokonale odříznutá od současné české reality. To předchozí filmy Rudolfa Havlíka měly s realitou celkem problém.