Robert Pattinson rád hraje v bizarních sci-fi. Oscarový režisér ho promění ve vesmírný klon

Robert Pattinson rád hraje v bizarních sci-fi. Oscarový režisér ho promění ve vesmírný klon
High Life | Thunderbird Releasing
Jihokorejský režisér Bong Joon-ho je v rodné zemi zbožňovaný za filmy jako Vzpomínky na vraha nebo Matka, přičemž mezinárodní věhlas a uznání mu přinesl třeba satirický horor Mutant či hvězdně obsazená Ledová archa. Prozatím největší úspěch však variabilní filmař zaznamenal díky Parazitovi, který si odnesl Zlatou palmu z festivalu v Cannes a hlavně čtyři Oscary v těch nejprestižnějších kategoriích. A to včetně nejlepšího filmu, což se neanglicky mluvenému snímku povedlo vůbec poprvé v historii.
Od tohoto oscarového triumfu už uplynuly dva roky a v posledních měsících se objevují různé spekulace ohledně dalších režisérových projektů. Mluvilo se o samotném Parazitovi, jehož chtěl Bong společně s Adamem McKayem (K zemi hleď!) zadaptovat ve formě televizní série, a v únoru minulého roku Jihokorejec prozradil, že dokončuje hned dva nové scénáře – jeden anglický a druhý korejský.
Parazit
Parazit | CJ Entertainment
Nyní se snad konečně začíná rýsovat podoba filmu, jímž by měl Bong Joon-ho na Parazita navázat. Půjde o adaptaci nadcházejícího sci-fi románu Edwarda Ashtona Mickey7, která zatím nemá oficiální název. Postarat se o ni má studio Warner Bros. Futuristický příběh pojednává o jednoúčelovém zaměstnanci Mickeym7, jenž se s lidskou expedicí vydává kolonizovat ledovou planetu Niflheim. V případě smrti se dokáže regenerovat v novém těle a zachovat si většinu dosavadních vzpomínek. To už se také stalo šestkrát a Mickeymu s pořadovým číslem 7 hrozí podobný osud, když se během průzkumné mise ztratí. Je sice zachráněn domorodými obyvateli cizí planety, ovšem jeho místo rychle zaujímá následovník Mickey8. A je zaděláno na problém.
A už se také nahlas hovoří o tom, že hlavní roli si zahraje Robert Pattinson. Pětatřicetiletý herec, jenž se proslavil úlohami v Harrym Potterovi a sérii Stmívání, se po několikaletém účinkování v menších nezávislých projektech stále častěji objevuje ve velkých produkcích. Zazářil například v blockbusteru Tenet či hvězdně obsazeném Ďáblovi a před sebou má další kariérní zlom, neboť ztvární samotného Batmana v nadcházející adaptaci Matta Reevese. Vesmírný sci-fi příběh navíc Pattinson okusil už zásluhou rozporuplně přijímaného a bizarního filmu High Life. Mohl by tedy být ideální volbou, která údajně vzešla ze schůzek s množstvím slavných hereckých třicátníků.
The Batman
The Batman | Warner Bros.
Na bližší informace si zatím musíme počkat, ale momentálně se zdá pravděpodobné, že Mickey7 bude pro Bonga prioritním projektem, který opět rozšíří jeho žánrově různorodé portfolio. A totéž platí i pro Roberta Pattinsona, jehož čeká další zajímavá herecká transformace, tentokráte do vesmírného klonu.