Top kina ČR: Temný Venom pozřel Karla, pokořil Jamese Bonda a ustanovil nový rekord

Top kina ČR: Temný Venom pozřel Karla, pokořil Jamese Bonda a ustanovil nový rekord
Venom 2: Carnage přichází | če
5. VLK A LEV: NEČEKANÉ PŘÁTELSTVÍ (země vzniku: Francie)
Vlk a lev: Nečekané přátelství
Tržby 1 milion 278 tisíc Kč / návštěvnost 8 397 diváků / 120 kin
Pátá příčka patří novince s dvojicí netradičních hrdinů – vlkem a lvem. Rodinná dobrodružná podívaná sleduje jejich růst pod dohledem dvacetileté Almy a dává zapomenout na digitální triky. Díky mírně lepším tržbám snímek „trumfnul“ tuzemskou romatickou komedii Láska na špičkách (8 448 diváků, 1 milion 276 tisíc Kč).

4. MYŠI PATŘÍ DO NEBE (Česká republika, Slovensko, Francie, Polsko)
Tržby 2 miliony 568 tisíc Kč / návštěvnost 17 548 diváků / 134 kin
Tuzemský animák Myši patří do nebe snese světová měřítka (recenze jsou mimořádně kladné) a i díky tomu patří mezi nejnavštěvovanější tituly českých kin. Za necelé dva týdny od premiéry mají „Myši“ na kontě přes 40 tisíc platících a necelých 6 milionů korun v rámci tržeb. Česká animovaná škola má šanci na úspěch i v 21. století. Což je skvělá zpráva.

3. NENÍ ČAS ZEMŘÍT (Velká Británie, USA)
Není čas zemřít
Tržby 7 milionů 32 tisíc Kč / návštěvnost 37 639 diváků / 95 kin
25. Bond a poslední s Danielem Craigem aktuálně na pomyslném bronzu. Za necelé tři týdny od premiéry má snímek Caryho Fukunagy na kontě přes 275 tisíc diváků a 50 milionů korun. Craig se loučí spolu s mimořádným filmem a všichni jsme zvědaví, kudy se cesta agenta 007 bude ubírat dál. Na to si budeme muset počkat minimálně do příštího roku, kdy producenti prozradí víc.

2. KAREL (Česká republika)
Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 8 milionů 635 tisíc Kč / návštěvnost 53 729 diváků / 160 kin
Minule žebříčku kraloval, tentokrát zájem o filmové loučení Karla Gotta klesl o 45 procent a snímek režisérky Olgy Malířové Špátové skončil druhý. Film, který produkovala vdova po Karlu Gottovi Ivana Gottová, má za necelé dva týdny od premiéry na kontě přes 210 tisíc diváků a necelých 32 milionů korun v rámci tržeb. Mezi desítku komerčně nejúspěšnějších filmů za rok 2021 v rámci českých kin se Karel dostane, ty úplně nejvyšší příčky však opanují jiné tuzemské tituly (Prvok, Šampón, Tečka a Karel; Zátopek).

1. VENOM 2: CARNAGE PŘICHÁZÍ (USA)
Venom 2: Carnage přichází
Tržby 22 milionů 108 tisíc Kč / návštěvnost 131 087 diváků / 195 kin
Kdo se směje naposled a nejvíc? Druhý Venom s Tomem Hardym v hlavní roli. Opakuje se tak tři roky starý příběh, kdy démonický antihrdina vytřel zrak konkurenci poprvé. Diváci si zřejmě libují v temnotě, humorně laděných komiksovek mají dost a líbí se jim Hardy v hlavní roli. Dokonce tak moc, že víkendovými tržbami a návštěvností překonali dosavadní letošní rekord bondovky Není čas zemřít (20 milionů 953 tisíc KČ / návštěvnost 117 786 diváků v rámci premiérového víkendu). Není radno podceňovat kritičtěji hodnocené filmy a divácký vkus.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.