Top kina ČR: Nový Bond převálcoval konkurenci a postaral se o rekord

Top kina ČR: Nový Bond převálcoval konkurenci a postaral se o rekord
Není čas zemřít | MGM
5. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (země vzniku: Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 1 milion 25 tisíc KČ / návštěvnost 6161 diváků / 65 kin
Desátý týden v českých kinech a aktuálně pátá příčka patří druhému celovečeráku spisovatele a režiséra Patrika Hartla. Prvok v rámci reklamní kampaně využil název stejnojmenného knižního bestselleru a stal se bezkonkurenčně nejúspěšnějším kinohitem tuzemského léta 2021. Na Prvoka přišlo přes 560 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 88 milionů korun. Tyhle statistiky bude horko těžko stahovat i takový formát, kterým je James Bond v podání Daniela Craiga.

4. SHANG-CHI A LEGENDA O DESETI PRSTENECH (USA)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
Tržby 1 milion 145 tisíc KČ / návštěvnost 6773 diváků / 54 kin
Nový marvelovský superhrdina (a první asijského původu) se v českých kinech pohybuje necelých pět týdnů. Na kontě má 123 tisíc diváků a tržby 21 milionů korun. Marvel Studios se připravují na podzim, kdy sály zaplaví nová týmovka Eternals (premiéra 4. listopadu 2021). To půjde i v rámci tuzemského kinotrhu do tuhého.

3. ZBOŽŇOVANÝ (Česká republika)
Zbožňovaný
Tržby 1 milion 506 tisíc KČ / návštěvnost 9125 diváků / 111 kin
Druhý režijní počin scenáristy Petra Kolečka je aktuálně třetí. Komediální drama pojednávající o nevěře a stárnutí to schytalo od recenzentů, kteří filmu předurčili divácký nezájem. Druhá Teorie Tygra (2016) se tak co do komerčního dopadu nekoná.

2. ZÁTOPEK (Česká republika, Německo, Finsko)
Zátopek
Tržby 1 milion 585 tisíc KČ / návštěvnost 10 148 diváků / 85 kin
Šestý víkend v kinech a aktuálně druhá příčka pro filmového Zátopka režiséra a producenta Davida Ondříčka. Proslulému běžči už dochází dech, i tak je ale na velmi solidních číslech. Za necelý měsíc a půl od premiéry snímek vidělo přes 320 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili 50 milionů korun. Na metu 400 tisíc diváků to ale příliš nevidím...

1. NENÍ ČAS ZEMŘÍT (Velká Británie, USA)
Není čas zemřít
Tržby 20 milionů 953 tisíc KČ / návštěvnost 117 786 diváků / 220 kin
Dlouhé čekání je pryč. Bond s pořadovým číslem 25 a loučícím se Danielem Craigem je v kinech a diváci toho po chudých měsících souvisejících s dopady koronaviru náležitě využili. Titul Není čas zemřít měl k dispozici 220 kin (což je víc, než s kolika startoval Zátopek) a diváci se postarali o letošní víkendový rekord, když 25. Bond pokořil doposavad kralujícího Zátopka (108 560 diváků o premiérovém víkendu). Tuhle bondovskou akční jízdu s emotivně zabarveným finále prostě chcete vidět na co největším plátně spolu s dokonale vyladěným zvukem. Nehledě na to, co si o finále a vyznění bondovky Není čas zemřít myslíte.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.