Guy Ritchie poslal své gangstery na Mizery a vysmívaného Dolittlea

Guy Ritchie poslal své gangstery na Mizery a vysmívaného Dolittlea
Gentlemani | STX Entertainment
Jsou filmy, které sice milují fanoušci po celém světě, to ale nutně neznamená, že by v kinech extra vydělávaly. Gangsterky Guye Ritchieho jsou toho důkazem. Jeho prvotina Sbal prachy a vypadni si z amerických kin odnesla jen 3,8 milionů (celosvětově 28), následný Podfu(c)k měl z US kin přijatelnějších 30 milionů (celosvětově 83,5) a RocknRolla se vrátila ke střízlivějším výdělkům v podobě 5,7 milionů z Ameriky a 27,7 celosvětově.
Start nových Gentlemanů až na čtvrtém místě za 11 milionů proto může působit chabě, ve skutečnosti jde ale o hodně slušný výsledek, přičemž solidní startovní pozice je podpořena i tím, že globálně už je film na 33 mega. Otázkou je pouze to, zda si i tentokrát Ritchie dokázal pohlídat rozpočet. Předchozí jeho gangsterky stály vesměs pakatel a proto se vždy dokázaly zaplatit. U Gentlemanů ale prý studio jen za propagaci vysolilo na stůl 25 milionů. Pokud je to pravda, film se potřebuje protlačit v rámci mezinárodních tržeb alespoň ke stovce. A je otázkou, jestli fanoušci Ritchieho podrží.
Slavný britský režisér Guy Ritchie je gentlemanem se slabostí pro mafiány
Téma10. 9. 2020
Slavný britský režisér Guy Ritchie je gentlemanem se slabostí pro mafiány
Ti totiž mají letos extrémně vrtkavou povahu a je vidět, že umí na své oblíbence lehce zapomenout. Viz Robert Downey Jr., jehož Dolittle má po dvou týdnech od uvedení celosvětově na kontě 90 milionů, přičemž z amerických kin přiteklo 44. Zájem upadá a to se bavíme o filmu, který stál 175 milionů, měl masivní přetáčky a studio potřebovalo alespoň půl miliardy, aby bylo na nule. Downeyho oblíbenost to měla pojistit, ale film se stěží doplazí na čtvrt miliardy dolarů a pro filmografii bývalého Iron Mana půjde o největší propadák jeho kariéry. Ještě pár takových a je zpátky u Marvelu.
Kde naopak nikdo nečekal velkou podporu a daří se, to jsou Mizerové. Druhý víkend v kinech, znovu suverénně první (tentokrát za 34 milionů), s momentálními globálními tržbami 215 mega a velkou výdrží. Čtyřka je jistá.
Jedinou další novinkou v TOP 10 je The Turning, který je zajímavý tím, že ho produkoval Steven Spielberg (chtěl se vrátit k hororovému žánru). Výsledek se nicméně extrémně nepovedl, v hodnocení dostal film naloženo ode všech a debutových 7 milionů až na šestém místě ho odsuzuje k zapomnění.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
Robert Downey jr.
Utažení