Bude nový filmový Star Trek ve stylu Farga?

Bude nový filmový Star Trek ve stylu Farga?
Star Trek (2009) | Paramount Network
Se čtvrtým filmovým Star Trekem to v poslední době nevypadalo nijak růžově. Režírovat ho měla S. J. Clarkson (Banshee, Defenders) a kromě Chrise Pinea se zde měl znovuobjevit i Chris Hemsworth jako otec Jamese Kirka, jenž měl skvělé cameo v prvním Abramsově filmu. Hemsworth i Pine ale údajně chtěli moc peněz, takže dohodla padla a vznik čtyřky tak skončil na mrtvém bodě.
Star Trek
Star Trek | Paramount Network
Aktuálně studio Paramount jedná o scénáři a režii s Noahem Hawleym, který stojí například za seriály Legion a především Fargo, jež má v tuto chvíli tři samostatně stojící série a všechny jsou výborné. Jak si ale poradí s tak specifickou a kultovní látkou jako je Star Trek je nyní hodně složitá otázka. Naštěstí by se však měla vrátit celá původní posádka - Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg aj. Účast Hemswortha je nejistá a spíše nepravděpodobná. Zatím nebylo vydáno ani žádné předběžné datum premiéry.
Star Trek
Star Trek | Paramount Network
Stále se také spekuluje o filmovém Star Treku v režii Quentina Tarantina (Hanební pancharti, Tenkrát v Hollywoodu). Ten, pokud skutečně vznikne, bude mít rating R (v ČR nepřístupný do 15 let) a sám Tarantino ho předběžně popisuje jako 'Pulp Fiction ve vesmíru'. Zatím ale není vůbec jasné ani to, jak by Tarantinův Star Trek měl (či spíš neměl) zapadat do série (zřejmě půjde o hodně svérázný spin-off), natož, kdy bychom se ho mohli dočkat.