Seznamte se s nejvýdělečnějším animovaným filmem historie

Seznamte se s nejvýdělečnějším animovaným filmem historie
Lví král (2019) | Walt Disney Studios
Ano, Lví král v režii Jona Favreaua je navzdory až realistické podobě skutečně filmem animovaným, v němž jsou veškeré prostředí i postavy generovány počítačem. Tahle metoda živé animace se náramně osvědčila už v případě Knihy džunglí, ale teprve letošní režisérův zářez si uzmul úctyhodné první místo ve zrádných sférách tržeb a stal se čerstvě nejvýdělečnějším animovaným snímkem vůbec. Simba a spol. globálně přepočítávají již 1,33 miliardy dolarů, čímž přeskočili Ledové království (1,28 miliardy) a stali se v tomto ohledu nejúspěšnějším projektem studia Disney, nepočítáme-li filmy od Marvelu a ze série Star Wars.
Tenhle triumf jen podtrhuje finanční dominanci studia, které už v průběhu července slavilo korunovaci Avengers: Endgame coby nejvýdělečnějšího filmu všech dob (momentálně 2,792 miliardy) a celkem přepočítávalo celosvětové tržby 7,67 miliardy za tento kalendářní rok, což znamená, že už pět měsíců před koncem letošní sezóny překonalo zisky loňské (7,61 miliardy).
Lví král
Lví král | Walt Disney Studios
A že to ještě bude pro Myšáka tučný půlrok, o tom nelze příliš pochybovat. Na podzim nás čeká pokračování Ledového království a v prosinci udeří na kina završení třetí trilogie ze ságy Star Wars s podtitulem Vzestup Skywalkera. Nemusíme tedy být příliš velkými optimisty, abychom odhadli, že minimálně další dvě miliardy studiu do konce roku ještě přitečou.