Premiéry v kinech: Prokletá žena, Yetti a Mrňouskové jdou vstříc Velikonocům

Premiéry v kinech: Prokletá žena, Yetti a Mrňouskové jdou vstříc Velikonocům
Hledá se Yetti | LAIKA
LA LLORONA: PROKLETÁ ŽENA (režie: Michael Chaves)
La Llorona: Prokletá žena
Legenda o La Lloroně pochází z Mexika. Příběh praví, že jde o duši ženy, která utopila své dítě a nyní pláče při pohledu na řeku. Těm, co ji zaslechnou, přinese neštěstí. A filmařům tučné zisky? Jedno je jisté, děsivé postavy z produkční dílny Jamese Wana (Aquaman, série Saw) se filmařsky vyčerpávají.
Snímek La Llorona: Prokletá žena, který je celovečerním debutem režiséra Michaela Chavese, má prozatím na webu RottenTomatoes průměrnou známku 4.5 z 10. Jen 30 procent recenzí je kladných. Tuzemské recenze najdete zde.

HLEDÁ SE YETTI (režie: Chris Butler)
Hledá se Yetti
Ceněné animované studio LAIKA (Kubo a kouzelný meč, Koralína a svět za tajnými dveřmi) představuje svůj pátý celovečerák. Z Japonska se tentokrát vydáme spolu se Sirem Lionelem Frostem do hlubokých lesů, kde tento dobrodruh vypátrá chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. "Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci."
Zámořští kritici dávají "Yettimu" průměrnou známku 7.1 z 10 (na webu RottenTomatoes je 90 procent recenzí kladných). Prvotřídní podívaná a zábava zaručena.

MRŇOUSKOVÉ 2: DALEKO OD DOMOVA (režie: Hélène Giraud, Thomas Szabo)
Mrňouskové 2: Daleko od domova
A ještě jeden rodinný snímek s prvotřídní animací. Mrňouskové 2 volně navazují na úspěšného předchůdce. Tentokrát se roztomilý hmyz vydává do tropického pralesa, kde mu půjde o život. Francouzsko-čínský animovaně-hraný snímek snese přísná kritéria. Na druhou stranu těžko říct, kam by se případný další film mohl posunout. Příběhově už totiž nemá čím překvapit.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají druhým Mrňouskům 70 procent.

ZACHRÁNIT LENINGRAD (režie: Aleksej Kozlov)
Zachránit Leningrad
Strategické obléhání města Leningrad během 2. světové války bylo jednou z největších obdobných katastrof v dějinách lidstva. Ve městě zemřelo během několika let (8. září 1941 – 27. ledna 1944) na milion civilistů - zejména vyhladověním a následky mrazu. Historické drama Zachránit Leningrad se věnuje jedné "mikroskopické" epizodě v rámci této obrovské tragédie, přesunu vojáků a civilistů pomocí člunu z obléhaného Leningradu. Nechybí mladý zamilovaný pár, bouře a nepřátelská letadla. Některé momenty a motivy z traileru výše až nápadně připomínají hollywoodský Titanic (1997).
Na databázi IMDb má snímek hodnocení 4.3 z 10.

MODLITBA (režie: Cédric Kahn)
Modlitba
A na závěr představujeme jedno artové drama, francouzskou Modlitbu. Snímek pojednává o dvaadvacetiletém Thomasovi (Anthony Bajon), který se pere se závislostí na heroinu v katolickém rehabilitačním centru uprostřed hor. Distributor filmu uvádí, že Kahnův film je "pokornou charakterovou studií i formálně čistou, tichou oslavou lidského soucitu a odhodlanosti".
Tuzemští recenzenti dávají Modlitbě prozatím 60 procent.

Seznam všech dubnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.