TOP kina USA: Dumbo vysoko nedoletěl a Matthew McConaughey si připsal další propadák

TOP kina USA: Dumbo vysoko nedoletěl a Matthew McConaughey si připsal další propadák
Interstellar | Warner Bros.
Nebyl to dobrý víkend pro Tima Burtona ani studio Disney. První jmenovaný nenatočil pořádný hit od první Alenky, takže se vlastně tak trochu nabízelo, aby si vylepšil renomé dalším hraným remakem animované klasiky. Jenže to by Dumbo nesměl být tak generický a nezajímavý, jak je mu napříč celým spektrem diváků i kritiků vyčítáno. Úvodních 45 milionů mu sice zajistilo pozici víkendové jedničky, ale je to bída. Jde o nejhorší výsledek z nové vlny disney-remaků a to s výrazným odstupem - do téhle chvíle si nejhůře vedla Popelka s otvírákem 67 milionů. Globálně navíc také moc dolarů nepřiteklo, což naznačuje, že se minimálně tenhle kousek Disneymu (vzhledem k rozpočtu 170 mega) vážně nevyplatí. Inu, kouzlo nemohlo vydržet věčně.
Nejhůře o víkendu každopádně dopadl Matthew McConaughey. Jeho novinka The Beach Bum se sice podívala do TOP10 (skončila na chvostu), ale bylo to díky směšné cifře 1,8 milionu dolarů, což to je jako startovné vyložená mizérie (i na "pouhou" tisícovku kin, které měl film k dispozici). McConaughey měl počátkem dekády silnou sestavu hitů, ale v poslední době se mu nedaří. Posledním jeho hitem byl Interstellar a to už je pět let zpátky. Od té doby neúspěšně osciluje mezi drahými produkcemi a umělečtějšími počiny a ani jedno mu úspěch nepřináší. Na letošek už McConaughey nic do kin nechystá, tak snad mu to vyjde příští rok s novinkou Guye Ritchieho.
Za skutečného vítěze víkendu tak nečekaně platí drama Unplanned, což je další křesťanská agitka s televizním vizuálem, která se nějakým zázrakem podívala do kin (je to v posledních letech takový trend). Snímek řeší potraty, což je v USA dlouhodobě vášnivě diskutované téma a stačilo to na páté místo za 6 milionů, přičemž stejnou cifru film stál. Avengers to nejsou, ale film si vydělá svoje, což se o předchozích dvou novinkách vážně říct nedá.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
485b564d
top-kina-usa-dumbo-vysoko-neletel-a-matthew-mcconaughey-si-pripsal-dalsi-propadak