Plážový povaleč

55%
Plážový povaleč

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)




Recenze: Plážový povaleč

Kinobox.cz
80%

The Beach Bum mě zaujal podstatně více než Gilliamův trochu podobný Strach a hnus v Las Vegas (1998). Obecně nemám moc rád filmy, které nemají žádnou pořádnou zápletku, ale v případě tohoto díla se jedná o velmi snesitelný zážitek. I díky tomu, že má sympaticky střídmých 95 minut.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Tohle bylo tak divný až vlastně nevím co si o tom mám vlastně myslet?! The Beach Bum je navíc v podstatě bez děje. McConaughey si roli možná užil, ale to je tak vše pozitivní. Od komedie čekám hlavně humor a ten se zde jaksi nedostavil. Obsah filmu mluvi o Lebowskem a Strachu a hnusu v Las Vegas, jenže tento film jim nesahá ani po kotníky. Při sledování mi ani jednou nepřišlo na mysl tyhle filmy spolu porovnat.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Opravdu zvláštní "komedie".. moc jsem se nepobavil, nikdo mi tam nabyl lidsky blízký. Matthew McConaughey byl zprvu k nepoznání a i když zahrál plážového povaleče dobře, nestačilo to ani na celkově průměrný dojem z filmu s dokonale plytkým scénářem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kritika společnosti? Huličská komedie? Obojí? Těžko říct, ale je to pohodovka jako prase. McConaugyho MoonDog se zařazuje po bok klasických nicneřešících povalečů a Korine je u mě tvůrce, jehož filmy si i přes slabší recenze, hned po zhlédnutí říkají o zkultovnění.

Dodatečné informace

Původní název:
The Beach Bum (více)
  • Švýcarsko Plážový povaleč
  • Švýcarsko The Beach Bum
  • Švýcarsko Пляжный бездельник
Premiéra v ČR:
2. 5. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Švýcarsko, Velká Británie, Francie, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
4,55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Plážový povaleč je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch