Dumbo

56%
Dumbo

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)




Recenze: Dumbo

Kinobox.cz
40%

Nový Dumbo je snesitelný film a pravděpodobně vás neurazí, což je asi to nejlepší, co o něm můžu napsat. A ta výprava občas ujde. A to je všechno. Úplně všechno.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Dumbo patří mezi mé oblíbené animáky, ale jeho přerod v celovečerní hraný film se vůbec nezdařil. Burton jen potvrdil svou tvůrčí sterilitu a ztrátu nezaměnitelného rukopisu. Dumbo je zde navíc jen vedlejší postavou. Herecky ok, ale byl bych raději kdyby se Burton vrátil ke kořenům.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Další z řady fascinujícím způsobem špatných filmů, kde se nejde než divit jednotlivým volbám, protože nic nedává sebemenší smysl od řemesla po příběh. Tim Burton ještě není zase tak starý, ale se svou goth stylizací je v 60 je vyhořelejší než svíčka týden po dušičkách.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Starého Dumba si nějak nevybavuju, ale myslím že byl o něčem jiném, než zlých majitelích cirkusu, vdovci - veteránovi z války, a korporátnících, kteří plánují cestu na měsíc. Dumbo fakt nebaví a tím, že Burton necílí přímo na děti, tak fakt nechápu, pro koho tohle vlastně vzniklo.


Dodatečné informace

Původní název:
Dumbo (více)
  • USA Dumbo
Premiéra v ČR:
28. 3. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
170 mil. USD
Tržby:
353,28 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dumbo je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch