Nový Bambi bude citlivější k dětem a bude mít modernější tempo

Nový Bambi bude citlivější k dětem a bude mít modernější tempo
Bambi | Walt Disney Studios
Bambi
Bambi
V tuto chvíli není jasné, kdy bude mít nový Bambi premiéru. Na rok 2024 je oznámená nová Sněhurka, na rok 2025 pak další díl Lvího krále, ve hvězdách je potom Hercules, jehož má dělat Guy Ritchie. U Bambiho je nyní na Wikipedii uvedená jako režisérka Sarah Polley, jež se dosud profilovala hlavně jako herečka. Ještě donedávna s ním však byla spojená jiná režisérka, Lindsey Beer, jíž právě nyní na VOD službě startuje hororový snímek Pet Sematary: Bloodlines, jenž je prequelem slavného Řbitova zviřátek podle Stephena Kinga.
Bambi (1942)
Bambi (1942) | Walt Disney Studios
Beer se v rozhovoru pro magazín Collider rozpovídala o tom, že by chtěla udělat novou verzi hororu Ospalá díra a také další adaptaci Pána much. Pro přílišné množství práce však musela odstoupit ze Star Treku 4 a také právě od Bambiho, k němuž nicméně poskytla pár informací, jež by mohly naznačit něco o tom, co u Disneyho zamýšlejí.

„Co mi na Bambim přijde zajímavé, je to, že jde o absolutní klasiku, jež je zároveň nádhernou milostnou poémou, je v ní mnoho uměleckého. Myslím, že celá generace dětí nikdy neviděla originál a neví, že je velmi odlišný od filmů z 90. let jako Malá mořská víla a Aladdin. Bambi je nádherný film, ale má už trochu odlišné tempo, než na jaké je zvyklé moderní publikum,“ vysvětlila Beer.
Jeden z důvodů, proč se podle Beer dnešní děti na Bambiho nedívají a obecně ho méně znají, je ten, že tematizuje smrt matky. „Někteří rodiče jsou dnes citlivější, než byli mnozí v minulosti. A to může být důvod, proč tento film nepouštějí svým dětem. Ale myslím si, že existuje způsob, jak Bambiho updatovat. Jak mu dát nový rámec, větší měřítko a přivést ho zpět k životu, a přitom být stále věrní originálu,“ uvedla režisérka.
Bambi (1942)
Bambi (1942) | Walt Disney Studios
Co znamená zmíněné „dát filmu větší měřítko“ však není jasné. Disneyovky se až dosud smrti rodičů nevyhýbaly, i nový Lví král obsahuje traumatizující scénu, v níž malý Simba přijde o otce, a to jeho smrt víceméně přímo vidíme. Podobně u kombinovaně hrané a počítačově animované verze Dumba vidíme mučení sloní maminky hlavního hrdiny v cirkuse. U Bambiho dokonce i v roce 1942 není smrt přímo ukázána, jen uslyšíme výstřel z lovecké pušky a Bambi zůstane osamocený.
Lze mnohem spíše předpokládat, že nový Bambi bude obsahovat více postav, bude rychlejší a akčnější a může do děje zapojit víc lidí nebo upřesnit dobu, kdy se odehrává – nejspíš nepůjde o retro ze 40. let. Pravděpodobně se to však nedozvíme dřív než v roce 2026. Disney momentálně čelí problémům s klesající návštěvností nových filmů.

zdroj: Collider, Wikipedie
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů a pohádek podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.