TOP kina USA: Nedotknutelní dostali americký remake. Slaví úspěch?

TOP kina USA: Nedotknutelní dostali americký remake. Slaví úspěch?
Nedotknutelní (2011 a 2017) | Gaumont
Kouzlo v praxi: Jak vznikaly vizuální efekty k Aquamanovi
Filmy9. 1. 2019
Kouzlo v praxi: Jak vznikaly vizuální efekty k Aquamanovi
Tentokrát došlo na již kultovní snímek Nedotknutelní, kde možná americké studio v rámci mezinárodních tržeb narazí. Obvykle totiž v Hollywoodu remakují hity, které hodně uspějí doma a ve světě o nich ví hlavně nadšenci. Ale z Nedotknutelných byl celosvětový megahit, který si odnesl z kin neuvěřitelných 426 milionů dolarů. Nemluvě o tom, že film diváci v hodnocení vyhnali na jednu z nejlépe hodnocených a nejmilovanějších komedií posledních let. Takže to americká verze nebude mít mimo Státy jednoduché. Tam každopádně zabodovala. Zatímco originál si přišel celkem na 10 milionů, remake má po třech dnech na kontě 19,5 a skončil o víkendu první. Stál zhruba 2x tolik, takže by studio tratit nemělo. Recenze nejsou každopádně nic moc, takže za rok po téhle předělávce neštěkne ani pes.
Aquaman se tentokrát musel spokojit s druhým místem, ale bylo to těsně. Po čtyřech týdnech v kinech prohrál souboj o špici o pouhé dva miliony. Přesto u Warnerů ve velkém slaví. Padla miliarda celosvětově! Jde o první film ze série DCEU, jemuž se to povedlo a o první adaptaci DC komiksu od Nolanova Temného rytíře, který metu zdolal druhým a třetím dílem.
Na třetím místě je poslední nováček v TOP10. Psí domov je založen na knize autora, podle něhož loni vznikl jiný úspěšný film pro pejskaře a to Psí poslání (205 milionů celosvětově). Psí domov má start za 11,3 milionů, což je o 7 méně, než mělo Poslání, ale film stál jenom 18, takže se určitě zaplatí.
Poslední větší novinkou víkendu je sci-fi Replicas s Keanu Reevesem, u které se tak nějak dopředu počítalo s tím, že půjde o jeden z těch slabších zářezů charismatického herce. A překvapení se nekoná - film si odnesl mizerní recenze a odstartoval až na 12. místě za pouhých 2,5 mega.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Dokonalé repliky
Psí domov