Premiéry v kinech: Když Hollywood rozebírá Vánoce

Premiéry v kinech: Když Hollywood rozebírá Vánoce
Bumblebee (detail plakátu) | Paramount Network
BUMBLEBEE (režie: Travis Knight)
Bumblebee
Jak by vypadal film ze světa Transformerů, kdyby ho nerežíroval tvůrce původní opulentní série Michael Bay? Odpovědí je Bumblebee, který právě vstupuje do českých kin. Bay tuhle teenagerskou romanci jistil z pozice koproducenta a v roli výkonného producenta na vznik dohlížel legendární Steven Spielberg. A na výsledku je to částečně znát.
Bumblebee
Bumblebee | Paramount Network
Vztah dívky Charlie (Hailee Steinfeld) k volkswagenovskému Tranformerovi brnká na strunu retro filmů pro mládež. V originu se zohledňují vztahy mezi postavami a akční sekvence, souboje de facto hrají druhé housle. Tudíž ti, co měli z jakéhokoliv důvodu v oblibě původní filmovou transformeří sérii, budou nejspíš přístupem překvapeni.
Tuzemští recenzenti snímku prozatím dávají 65 procent. Na RottenTomatoes je hned 93 procent recenzí kladných! Průměrná známka 7.1 z 10.

MARY POPPINS SE VRACÍ (režie: Rob Marshall)
Mary Poppins se vrací
Další Disneyovka těžící z filmové klasiky, kterou ocení spíš angloameričtí diváci. Mary Poppins byl původní klasický muzikál z roku 1964 plný skvělých tanečně-hudebních čísel a na svou dobu velmi působivé animace. Nyní do kin míří pocta klasice v novém kabátu, s hvězdnými herci (Emily Blunt, Meryl Streep a další) a režisérem, který má na kontě úspěšný muzikál Chicago (2002).
Tuzemští recenzenti dávají novému snímku Mary Poppins se vrací známku 62 procent. Tvůrci dle mnohých jedou na jistotu, dojde na hudební i animované sekvence, ale chybí tomu jakákoliv nadstavba. Pro milovníky muzikálu a návratů v čase nicméně nemalý důvod vyrazit do kina.

ASTERIX A TAJEMSTVÍ KOUZELNÉHO LEKTVARU (režie: Alexandre Astier, Louis Clichy)
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru
A na závěr další dobrodružství animovaných Galů. Scénář nového příběhu Astérixe, Obelixe a dalších napsal Alexandre Astier, který snímek opět režíroval s Louisem Clichym. Tentokrát půjde o hodně, neboť druid Panoramix, střežící recept na mocný lektvar, bude hledat svého následovníka.
Tvůrčí dvojice Astier, Clichy slavila již v roce 2014 celosvětový úspěch s předchozím filmem Asterix: Sídliště bohů. Takže jsou Galové a diváci v dobrých rukou. Tuzemské recenze najdete zde.

Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.