Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

68%
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. Scénář nového dobrodružství statečných Galů napsal Alexandre Astier, který snímek opět režíroval s Louisem Clichym. Tato dvojice v roce 2014 slavila celosvětový úspěch s předchozím příběhem - Asterix: Sídliště bohů. (Bioscop)




Recenze: Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

Kinobox.cz
70%

Nejnovější Asterix má opět skvělou animaci, která dle mého názoru dokonale vystihuje comicsovou dynamiku. Opět je řemeslně kvalitně natočen, sestříhán a má správně akční soundtrack, včetně tohoto slavného songu. Jediný rozdíl je v tom, že celková story je tentokrát o něco méně zajímavá a humor o něco méně sofistikovaný.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběhy této Galské vesničky mám prostě rád. Tento snímek nepatří mezi ty nejlepší z nich, přesto jsem se zasmál, pobavil a stále je to ta stejná partička. Tentokrát se Asterixovi s Obelixem nedostalo tolik pozornosti, což je škoda. Slušný příběh pro celou rodinku a vhodná zejména pro tyto zlé časy. 70%.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Tajemství kouzelného Sídliště bohů je bohužel pryč, ale pořád se jede v neurážlivém nadprůměru. Zápletka kolem hledání druidova nástupce je poměrně slabá a první polovina moc repetitivní, finále naštěstí vtipně svádí aktéry dohromady a přináší několik zajímavých zvratů a překvapení. Animace nemá chybičku a titulní song skvěle pasuje, ale úderného humoru a společenské satiry v tomhle dílu příliš nenajdeme.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80%

Dodatečné informace

Původní název:
Astérix: Le secret de la potion magique (více)
  • Francie Asterix a tajemství kouzelného lektvaru
  • Francie Astérix: Le secret de la potion magique
  • Francie Asterix: The Secret of the Magic Potion
Premiéra v ČR:
20. 12. 2018
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Tržby:
47,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Asterix a tajemství kouzelného lektvaru je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Asterix a tajemství kouzelného lektvaru


Podobné


Powered byJustWatch