Odchází Liam Neeson do akčního důchodu?

Odchází Liam Neeson do akčního důchodu?
Roli v 96 hodinách by klidně mohl hrát třeba herecky ploší Steven Seagal (myšleno v době, kdy ještě neměl sto kilo a své úchylné oranžové brýle) a pravděpodobně by to stále fungovalo. V základu je příběh únosu dcery Bryana Millse laciným videobéčkem. Neeson ale dokázal hlavní postavu polidštit, udělat z ní otce, jemuž jeho zoufalství a neobvyklý druh schopností věříme. A to i samotný film posunulo - v rámci kvalit - o několik pater výše.
Před nějakou dobou se začalo spekulovat o tom, že Neeson pověsí akční kariéru na hřebík. Neměli bychom mu to za zlé. Je mu 65 let, takže má na odpočinek od akce bezpochyby právo. Během premiéry jeho novinky The Silent Man došlo na dotaz, zda jde Neeson skutečně do akčního důchodu. Jeho odpověď byla následující: "Není to pravda, však se na mě podívejte! Budu točit akční filmy než mě pohřbí do země. Do důchodu nejdu.
Abychom citovali klasickou hlášku z Pulp Fiction: "Máme radost? Vincente! Máme?" Za nás na Kinobox říkáme, že máme radost! Neeson je pořád ve skvělé formě a rozhodně s ním ještě pár akčních kousků uvítáme.
Pokud máte pro akčního Neesona také slabost, zakroužkujte si v kalendáři datum 18. ledna 2018. Tehdy do českých kin dorazí thriller The Commuter, v němž se Neeson coby cestující ve vlaku připlete ke spiknutí. Trailer níže.