US tržby: Želvy Ninja stále vládnou, Expendables jsou poprvé postradatelní

US tržby: Želvy Ninja stále vládnou, Expendables jsou poprvé postradatelní
Želvy Ninja
Protože se víkend nesl v duchu slabě hodnocených novinek, vrátili se na stříbrnou příčku Strážci Galaxie, aby do marvelovské kasičky přidali 24 mega a celosvětově zdolali čtyři sta milionů. Na novou značku, která působila v době svého vzniku poměrně rozpačitě, krásný výsledek. Třetí skončila v traileru nadějně vyhlížející, podle recenzí nakonec dost nepovedená komedie Falešní podlové, v níž dva pitomci vytáhnou o Halloweenu policejní uniformy a začnou si hrát na strážce zákona. Nadějnou zápletku se využít nepovedlo, trailer ale nalákal, že diváci nechali v pokladnách o víkendu 17 milionů. Snímek nicméně tu samou sumu stál, takže dost možná dojde na dvojku.
us-trzby-zelvy-ninja-stale-vladnou-expendables-jsou-poprve-postradatelni
Falešní poldové
Až čtvrtou pozici okupují o svém premiérovém víkendu Expendables: Postradatelní 3. Studio pravděpodobně brzy vydá prohlášení, že za to mohou piráti a jejich snímek nevydělal díky předčasnému úniku filmu na internet, o kterém jsme před pár týdny informovali. Pravda je ale možná o dost prostší – trojka je totiž z celé trilogie suverénně nejslabší. Od kritiků to schytala podstatně více, než předchozí dvě části a i divácké ohlasy jsou tentokrát vlažnější. Ale tak už to holt dopadá, když máte sérii o akčních legendách a akci ve stylu osmdesátek a trojku nepochopitelně zacílíte na teenagery.
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone v Expendables: Postradatelní 3
Na páté místo se taktéž prodrala novinka a to adaptace populárního knižního bestselleru Dárce. Snímek natočil talentovaný režisér Phillip Noyce, který si tentokrát bohužel vybral svou nejslabší chvilku. Z nadějné látky bohužel vznikl povrchní a nezajímavý filmový odraz, který sérii odsuzuje k zániku. Adaptací dalších tří dílů se s největší pravděpodobností nedočkáme.
Brenton Thwaites, Jeff Bridges
Dárce
TOP 10 dále doplňují nepříliš vydělávají katastrofický flák V oku tornáda, sympatické drama Láska na kari, úspěšná Lucy (168 milionů celosvětově, rozpočet 40 mega), taneční propadák Step Up All In a indie hit Chlapectví.