První dojmy ze SkyShowtime: nová streamovací služba, staré chyby

První dojmy ze SkyShowtime: nová streamovací služba, staré chyby
Dexter | Showtime
V praxi to znamená, že konečně máme na českém trhu oficiální zastoupení filmových značek jako Kmotr, Jurský park, Rychle a zběsile, Mission: Impossible nebo seriálů Dexter a Yellowstone. Knihovna je samozřejmě mnohem bohatší a současně platí, že žádná streamovací služba nikdy nenabídne vše se svojí nálepkou. Musí nějak prodávat filmy i na fyzických nosičích a v klasických online videopůjčovnách a sem tam práva na něco poskytne pro zvýšení zisků konkurenci (což nyní ve velkém činí Warneři, kdy z nabídky HBO Max například zmizel z jejich původní seriál Westworld).
Takže s čím konkrétně nastupuje SkyShowtime? V prvé řadě se sníženou cenou 89 korun měsíčně s doživotní platností. Tato akce platí pro zájemce, kteří se zaregistrují do 11. dubna a jde rozhodně o velké plus. A první dojmy jsou dobré. Titulní straně dominují exkluzivní seriály Yellowstone, 1923, Starosta Kingstownu, Tulsa King, u filmů se láká na druhý Top Gun nebo všechny díly Indiana Jonese. Jenže pak začne bublina pomalu splaskat.
1923
1923 | Paramount Network
Mezi seriály chybí Dexter, doslova hlavní tahák stanice Showtime. Filmové série jsou často nekompletní (u Návratu do budoucnosti chybí druhý díl, z pěti Vřískotů jsou tu dva, Rychle a zběsile zastupuje jenom dvojka) a seriály často postrádají některé série. Ano, není to nic, na co bychom nebyli zvyklí. SkyShowtime ale nevynalézá kolo. Vstupuje již vyzkoušenou půdu, a přesto zakopává na stejných místech. Nabídka zase působí nedotaženě a lokalizačně je sice více než méně ošetřena, ale pořád se v ní najde dost titulů bez českého dabingu (který stále mnoho lidí preferuje). O tom, že se ve výpisu tituly nesmyslně (stejně jako u Disney+) řadí podle anglických názvů namísto českých, nemluvě. A je to o to pitomější, že mají často české plakáty.
Nepochopitelně také chybí sekce, která by sdružovala velké filmové série. Možná tím v ShyShowtime ale jenom maskují jejich dosavadní neúplnost.
Halo
Halo | Paramount Network
Není to nicméně tak, že by SkyShowtime nemělo co nabídnout. Momentálně má služba téměř šest stovek filmů a přes sto seriálů. Což není marné, především v rámci nové seriálové tvorby je tu několik silných titulů (vyjma již zmíněných si určitě zaslouží vypíchnout i herní Halo nebo Nabídka o natáčení Kmotra). Jen je zkrátka škoda, že to zase nepůsobí jako kompletní knihovna, ale coby kompromis, který ukazuje pouze část působivé kolekce.
P.S.: Zajímavé je, že při spuštění byl v nabídce třetí Kmotr v režisérské verzi Kmotr Coda: Smrt Michaela Corleona, ale nyní již není k dohledání.
Dále se můžete podívat na přehled nejlepších filmů a seriálů na SkyShowtime.

Kinolog: Langmajer poprcává na Ostrově déle než Šest dní a sedm nocí

Česká romantická komedie Ostrov plní své poslání díky tomu, že je dokonale odříznutá od současné české reality. To předchozí filmy Rudolfa Havlíka měly s realitou celkem problém.