Jedna z nejslavnějších hereček všech dob se dočká filmové biografie. Kdo si zbožňovanou Audrey Hepburn zahraje?

Jedna z nejslavnějších hereček všech dob se dočká filmové biografie. Kdo si zbožňovanou Audrey Hepburn zahraje?
Audrey Hepburn | Paramount Network
Život belgické rodačky Audrey Hepburn byl plný rozporů. Narodila se roku
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn - Prázdniny v Římě | Paramount Network
1929, dětství strávila bez otce, jenž rodinu brzy opustil, a trauma si odnesla také ze druhé světové války, kterou podle vlastních slov sotva přežila. Přesto se dokázala stát obdivovanou hollywoodskou hvězdou a už roku 1953 získala Oscara za výkon v klasickém romantickém snímku Prázdniny v Římě. Mezi její další slavné role patří ty ve filmech Snídaně u Tiffanyho, My Fair Lady nebo Čekej do tmy. Úspěchy na stříbrném plátně však kazily trable v soukromém životě, neboť Hepburn několikrát potratila, načež jí byla ve dvaašedesáti letech diagnostikována zhoubná rakovina střeva. Zemřela 20. ledna 1993.
Audrey Hepburn bude nyní pomyslně kráčet ve stopách někdejší slavné kolegyně Marilyn Monroe, neboť se stejně jako blonďatá diva dočká vlastní filmové biografie. Práva na dosud nepojmenovaný projekt třímá společnost Apple a natočí jej italský režisér Luca Guadagnino, který si naklonil spoustu diváků i kritiků snímky Dej mi své jméno a Suspiria. A známe rovněž herečku, která se do ikonické Hepburn převtělí – bude jí šestatřicetiletá Rooney Mara, jejíž rysy a talent bezpochyby splňují všechny předpoklady pro takto náročnou a prestižní úlohu. Mara má na kontě dvě oscarové nominace za filmy Muži, kteří nenávidí ženy (verze Davida Finchera) a Carol. Již koncem ledna se představí také v novince Guillerma del Tora Ulička přízraků.
Rooney Mara
Rooney Mara
Scénář k filmu píše Michael Mitnick, jenž stojí za seriálem HBO Vinyl nebo za životopisným dramatem The Current War. Rooney Mara pak bude rovněž producentkou tohoto projektu, který znamená další velký úspěch pro Apple. Teprve před třemi dny ostatně vyšlo najevo, že společnost za přibližně 140 milionů dolarů koupila práva na závodní snímek s Bradem Pittem, o který usiloval celý Hollywood. Také v případě životopisu Audrey Hepburn jde o velkou rybu, která může pomoci katapultovat Apple TV+ mezi nejsledovanější streamovací služby.