Novinka od tvůrce Počátku má název, datum premiéry a ideálního představitele hlavní role

Novinka od tvůrce Počátku má název, datum premiéry a ideálního představitele hlavní role
Cillian Murphy | Warner Bros.
Teprve minulý měsíc vyšlo najevo, že Christopher Nolan ve svém dalším filmu zamíří do období druhé světové války a zaměří se na příběh J. Roberta Oppenheimera, tedy slavného konstruktéra a vývojáře atomové bomby. Nebude u toho ale jeho dlouhodobé domovské studio Warner Bros., s nímž se uznávaný filmař rozkmotřil pro neshody ohledně uvedení jeho posledního snímku Tenet. Boj o práva místo toho vyhrála společnost Universal, která byla ochotna přistoupit na Nolanovy bezprecedentní tvůrčí podmínky a jeho absolutní kontrolu nad stomilionovým projektem.
Vše se tedy hýbe kupředu velkou rychlostí a nyní vyvěrají na povrch nové
Christopher Nolan, John David Washington
Tenet | Vertical Entertainment
informace. Deadline uvedl, že Nolanův projekt ponese jednoduchý název Oppenheimer a datum premiéry je momentálně stanoveno na 21. června 2023. A znám je rovněž představitel hlavní role, jímž se stane režisérův oblíbenec Cillian Murphy – ten už si zahrál v Nolanových filmech Batman začíná, Temný rytíř, Počátek, Temný rytíř povstal a Dunkerk, přičemž publikum jej zbožňuje také díky seriálu Peaky Blinders.
Po finančním neúspěchu Tenetu, který byl loni kvůli pandemii odložen na srpen, tedy Nolanův příští projekt znovu opanuje klíčové premiérové okno na začátku léta. Papírově se sice Oppenheimer nejeví jako klasický blockbuster, jakými byly například kasovní trháky Interstellar a Temný rytíř, ale jméno Nolan má ve světě filmu ohromnou sílu a s tematikou druhé světové války už šikovný režisér jednou uspěl – Dunkerk, vydaný v červnu 2017, vydělal krásných 527 milionů dolarů.
Cillian Murphy
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Pro pětačtyřicetiletého Murphyho půjde o první hlavní roli po předchozích pěti spolupracích s Nolanem a bude zajímavé sledovat, zda se účasti v životopisném dramatu „nevyhnou“ ani další režisérovi oblíbenci jako Michael Caine nebo Tom Hardy. Natáčet by se mělo začít v příštích měsících a další informace na sebe jistě nenechají dlouho čekat.