Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Premiere Cinemas je název nové sítě kin, která začíná v Hostivaři!
    Filmy16. 4. 2012
    Premiere Cinemas je název nové sítě kin, která začíná v Hostivaři!

    Kinobox.cz objevil, jak se nová síť multiplexů v ČR bude jmenovat. Premiere Cinemas! Pražský hostivařský komplex bude znovu otevřen pravděpodobě v květnu, jak nám "prozradila" získaná fotografie z místa činu. Investoři zatím neposkytují žádné další podrobnosti.

  2. Wallpapery k Twilight: Rozbřesk - část 2
    Filmy13. 4. 2012
    Wallpapery k Twilight: Rozbřesk - část 2

    Nové wallpapery k velkolepému završení romantické fantasy ságy, ve které se rozhodne o osudech Edwarda, Belly a Jacoba jsou zde ke stažení. Po narození Renesmee shromažďují Cullenovi ostatní upíří klany, aby ochránili dítě před křivým obviněním, které je žene do konečnému sřetu s klanem Volturi.

  3. Diváci si mohou pořídit vlastní fotku z nejromantičtější scény Titanicu
    Filmy5. 4. 2012
    Diváci si mohou pořídit vlastní fotku z nejromantičtější scény Titanicu

    Před kinem IMAX v Praze na Flóře vyrostla příď slavného Titanicu. Diváci si na ní mohou vystoupat a na vlastní kůži si dva metry nad zemí prožít jednu z nejromantičtějších scén filmové historie.

  4. Okresní přebor hraje 1. ligu! Diváci z něj udělali megahit již první víkend!
    Filmy2. 4. 2012
    Okresní přebor hraje 1. ligu! Diváci z něj udělali megahit již první víkend!

    Nová česká komedie režiséra Jana Prušinovského Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka odstartovala za nebývalého zájmu a účasti 116 159 diváků a předvedla tak nejlepší výkon ze všech letošních filmů. Film zároveň mezi českými filmy obsadil i 2. místo v celé historii.

  5. Víme první: pražské multikino Hostivař nekončí! Na český trh kin vstupuje nový hráč!
    Filmy2. 4. 2012
    Víme první: pražské multikino Hostivař nekončí! Na český trh kin vstupuje nový hráč!

    Přes veškeré informace televizních stanic a deníků, že multiplex Hostivař dne 31.3. 2012 končí, je dnes vše jinak. Naopak, hostivařský multiplex bude pokračovat ve své činnosti, ale s novým provozovatelem. My už dnes víme, že multikino v Parku Hostivař projde kompletní modernizací. Včerejší uzavření multikina v pražském obchodním centru Parku Hostivař bylo prý nezbytným krokem v procesu kompletní modernizace tohoto tradičního kulturního stánku.

  6. Okresní přebor se bude přetáčet. Práva koupili Japonci i Američani! Clint Eastwood chce nahradit Miroslava Krobota!
    Téma1. 4. 2012
    Okresní přebor se bude přetáčet. Práva koupili Japonci i Američani! Clint Eastwood chce nahradit Miroslava Krobota!

    Víme první! Japonci ze Země vycházejícího slunce by rádi jako první přetočili Okresní přebor. Vše by se mělo odehrávat na ostrově Šikoku v bývalé provinci Awa. Japonci požadují, aby Pepa Hnátek místo srdečních slabostí trpěl přejídáním se místní kulinářskou specialitou a to nudlemi Sanuki udon. Ty jsou v provincii velmi oblíbené.

  7. Příliš mladá noc, říká slovinský Olmo Omerzu z pražské FAMU.
    Rozhovory23. 3. 2012
    Příliš mladá noc, říká slovinský Olmo Omerzu z pražské FAMU.

    Snímek Příliš mladá noc slovinského režiséra Olma Omerzu, který si svou světovou premiéru odbyl na letošním mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, míří 29. března do českých kin. Intimní aktuální příběh o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a prožijí zde své první setkání s láskou a sexualitou, před svou distribuční premiérou uvede v soutěžní sekci Nová Evropa letošní Febiofest.

  8. Krakonoš František Peterka slaví dnes 90 let! STS Chvojkovice Brod gratuluje!
    Filmy17. 3. 2012
    Krakonoš František Peterka slaví dnes 90 let! STS Chvojkovice Brod gratuluje!

    Celý život o sobě tvrdil, že nechtěl být hercem, že ho všechno táhlo ke sportu a olympijským hrám zejména. Přesto se roku 1940 přihlásil ke studiu na dramatickém oddělení pražské konzervatoře. Studia přerušená totálním nasazením během okupace mohl dokončit až v roce 1946 u profesorů Plachého, Salzra a Iblové. Začínal v divadle v Uherském Hradišti, dva roky působil v Olomouci a potom na dlouhá léta zakotvil v libereckém Divadle F. X. Šaldy

  9. Zemřel herec Bronislav Poloczek, hrál v Černých baronech kapitána Ořecha i štamgasta v seriálu TV Nova Hospoda
    Filmy16. 3. 2012
    Zemřel herec Bronislav Poloczek, hrál v Černých baronech kapitána Ořecha i štamgasta v seriálu TV Nova Hospoda

    U divadla začínal jako technický pracovník a později i herec polského souboru v Českém Těšíně. Studia na JAMU zvádl v češtině a absolvoval v roce 1961. Hrál v oblastních divadlech a v letech 1975-88 byl členem divadla Y. Od roku 1988 hraje v ND. Ve filmu debutoval již v roce 1970, ale výraznou popularitu mu přineslo až časté učinkování v TV komediích. Zemřel v pátek, 16.3.2012, po těžké nemoci, ve věku 72 let.

  10. Česká televize oznámila jména čtrnácti kandidátů na šéfy tvůrčích skupin
    Filmy14. 3. 2012
    Česká televize oznámila jména čtrnácti kandidátů na šéfy tvůrčích skupin

    Odborné komise sestavené částečně ze zaměstnanců České televize a částečně z externích odborníků vybraly ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo 85 uchazečů, čtrnáct osobností, které by měly stanout v čele nově vzniklých tvůrčích producentských skupin. Je mezi nimi například producent seriálu Ulice Michal Reitler, bratr spisovatele Michala Viewegha či producent komedie Chyťte doktora Daniel Tuček. Generální ředitel ČT Petr Dvořák jim po osobních pohovorech nabídl spolupráci. Česká televize se tak vrací k systému, který na Kavčích horách fungoval před rokem 2002 a který stál mj. i u kořenů tzv. Nové vlny v československé kinematografii 60. let.

  11. Afterparty Českého lva 2011 pokračování: Geislerová, Bartoška versus Geislerová, Mareš
    Téma13. 3. 2012
    Afterparty Českého lva 2011 pokračování: Geislerová, Bartoška versus Geislerová, Mareš

    Josef Louda, dlouholetý fotograf Českého lva na afterparty fotil v pasáži, netlačil se v davu fotografů, hledal zajímavé momentky. Nejraděj fotil na schodech do Lucerny, kde lidem "domalovával" z malebného stropu svatozář. Hvězdou večera byla Anna Geislerová. Je otázka, jestli jí to více slušelo s Jiřím Bartoškou nebo Leošem Marešem. My se přikláníme k té filmovější verzi, ale Anna je skvělá i jako moderátorka (Magnesia Litera), takže ...? Možná, že Alessandro Pasquale?

  12. Afterparty Českého lva 2011: Nightwork, dobrá nálada a uvolněnost
    Téma9. 3. 2012
    Afterparty Českého lva 2011: Nightwork, dobrá nálada a uvolněnost

    Kam se nedostanou diváci u televizních obrazovek, tam se dostanou fotografové a televizní štáby. Ty celý večer loví nové držitele Českých lvů, mapují atmosféru večírku, fotí nepředvídané i předvídané situace. My vám přinášíme první sérii z afterparty.

  13. Noční směnu na afterparty Českého lva obstará NIGHTWORK
    Téma28. 2. 2012
    Noční směnu na afterparty Českého lva obstará NIGHTWORK

    Herci nebo zpěváci? Vojta Dyk a Jakub Prachař nejenže předají jednu z cen na Českém lvu v sobotu 3. března, ale postarají se s celou skupinou Nightwork o afterparty show v Lucerna Music Baru na slavnostním předávání Českých lvů za rok 2011.

  14. Upoutávka na galavečer Českého lva 2011 aneb Jak řve lvice Lucie Bílá?
    Filmy8. 2. 2012
    Upoutávka na galavečer Českého lva 2011 aneb Jak řve lvice Lucie Bílá?

    Čtrnáctinásobná Česká slavice Lucie Bílá bude 3. března 2012 v pražské Lucerně krotit České lvy. V upoutávce na hlavní večer poctivě trénuje a krotí aspoň živly - oheň, vodu a vítr. Podívejte se sami!

  15. Nominační večírek Českého lva: radost, smích, zamilovanost
    Téma6. 2. 2012
    Nominační večírek Českého lva: radost, smích, zamilovanost

    Nominační večírek v pražské Lucerně byl napěchován dobrou náladou. Ester Kočičkové s Jakubem Žáčkem se večer povedl, provedli publikum variantami lásky. Ocenění a nominovaní byli v zákulisí spokojeni, včetně Víta Klusáka, který byl rád za loňské i letošní vítězství od kritiků a teoretiků v kategorii nejlepší dokument. Vegetariánský raut mizel stejně rychle jako skvělé míchané nápoje a mladí filmoví studenti opojeni svými cenami se chtěli chladit k ránu hasícími přístroji. Tomu musela nakonec zabránit přivolaná policie. Láska, dobrá nálada a polibky provázely večírek na všech místech. Fotograf Josef Louda zachytil mnoho hezkých okamžiků, i když velkým konkurentem mu byl Jiří Stivín, který fotil úplně vše. Dobrou náladu, na titulní fotografii, měli Bolek Polívka i člen prezidia ČFTA České filmové a televizní akademie Ivo Mathé.