Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Susan Sarandon míří do Karlových Varů. Představujeme, za co dostane ocenění na MFF
    Festivaly a ceny18. 6. 2012
    Susan Sarandon míří do Karlových Varů. Představujeme, za co dostane ocenění na MFF

    V průběhu slavnostního zakončení 47. ročníku Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii Susan Sarandonová. Den před slavnostním zakončením Susan Sarandonová osobně představí festivalovému publiku film Jeff, který žije s mámou (Jeff Who Lives At Home).

  2. Ve věku 87 let zemřela herečka  Jaroslava Adamová
    Filmy16. 6. 2012
    Ve věku 87 let zemřela herečka Jaroslava Adamová

    Ve věku 87 let zemřela herečka Jaroslava Adamová. Naposledy se objevila ve snímcích Zasaženi bleskem, Stínu neutečeš a objevila se i v roli matky hlavní hrdinky v podání Kamily Magálové ve filmu Líbáš jako Bůh. Jaroslava Adamová byla především divadelní herečkou a pracovala hodně v dabingu.

  3. Oscarová Markéta Irglová, Zrní a Poslední z Aporveru. Zatím singl. Drahý film měl mít premiéru už v roce 2010.
    Filmy15. 6. 2012
    Oscarová Markéta Irglová, Zrní a Poslední z Aporveru. Zatím singl. Drahý film měl mít premiéru už v roce 2010.

    Z března 2012 na září 2012 byl poslední přesun premiéry dlouho vyráběného fantasy filmu Tomáše Krejčího, kde hraje i Susan May Pratt (Odsouzeni zemřít) Tami Stronach (Nekonečný příběh). Ve stejném měsíci, jako je stanovená premiéra filmu, vyjde první singl z alba „Hudba z filmu Poslední z Aporveru“, který v těchto dnech nahrává v hudebním studiu České televize kladenská kapela Zrní. Jedná se nejdražší český film posledních let. Podle producentů za 208 miliónů korun. Dražší už byl snad jen Tmavomodrý svět a Bathory.

  4. Fotky z premiéry DonT Stop: Punkeři se hodili do gala
    Filmy15. 6. 2012
    Fotky z premiéry DonT Stop: Punkeři se hodili do gala

    Ve středu 13. června se v kinech Lucerna a Světozor konala slavnostní premiéra nového československého filmu DonT Stop režiséra Richarda Řeřichy. Hrdiny filmu DonT Stop je sice pětice mladíků, která v Československu roku 1983 zakládá punkovou kapelu, ve snímku nicméně není nouze o mladé pohledné ženy. Což dokládá i fotogalerie z premiéry filmu.

  5. Zůstáváte, či přijíždíte do Prahy? Pak skrz naskrz prozkoumejte pražský Střelecký ostrov!
    Festivaly a ceny14. 6. 2012
    Zůstáváte, či přijíždíte do Prahy? Pak skrz naskrz prozkoumejte pražský Střelecký ostrov!

    Již podruhé oživí Festival SKRZ NA SKRZ AMU a VŠUP Střelecký ostrov hudbou, tancem, divadlem, filmy a dalšími uměleckými projekty. 15. a 16. června zde nabídne unikátní exkurzi do tvorby studentů největších vysokých uměleckých škol v Praze – Akademie múzických umění a Vysoké školy umělecko – průmyslové. Každý si přijde na své!

  6. Máte zájem jet na letní tábor s Terezou Voříškovou? Nebo Simonou Babčákovou?
    Filmy12. 6. 2012
    Máte zájem jet na letní tábor s Terezou Voříškovou? Nebo Simonou Babčákovou?

    V malebném prostředí chráněné krajinné oblasti Bečova nad Teplou se tento rok uskuteční již 5 ročník filmového tábora pražského kina Aero – Aertěk. Vše vám zpestří Simona Babčáková nebo Tereza Voříšková, se kterou můžete strávit část prázdnin. Škoda, že tábor není pro starší zájemce o film, ale taková je doba.

  7. Studentský Fresh Film Fest začíná už dnes "skate show" v centru Prahy
    Festivaly a ceny11. 6. 2012
    Studentský Fresh Film Fest začíná už dnes "skate show" v centru Prahy

    Fresh Film Fest, evropský festival zaměřený na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, zve 12. června do pražského Bia Oko na večer nazvaný Ozvěny Fresh Film Festu. V rámci něj bude promítnut fantaskní a obrazově opulentní snímek Machotaildrop, který vzbudil velký úspěch na loňském ročníku.

  8. Jana Plodková a nový český seriál zdarma na internetu?
    Seriály7. 6. 2012
    Jana Plodková a nový český seriál zdarma na internetu?

    První díl prý určitě. Produkční společnost Negativ totiž chystá pilotní díl reality seriálu z prostředí castingové agentury s pracovním názvem Casting. Hlavní roli castingové režisérky, která ve svém studiu bezděčně režíruje i „castuje“ svůj život i životy svých klientů, ztvární Jana Plodková. V seriálu se objeví řada známých i méně známých herců, kteří budou hrát sami sebe.

  9. Najbrtův Polski film v hlavní soutěži karlovarského festivalu
    Festivaly a ceny5. 6. 2012
    Najbrtův Polski film v hlavní soutěži karlovarského festivalu

    Nový celovečerní film režiséra Marka Najbrta Polski film bude reprezentovat Českou republiku v hlavní soutěži 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

  10. Začalo natáčení nového českého filmu Všiváci
    Filmy5. 6. 2012
    Začalo natáčení nového českého filmu Všiváci

    První klapkou v úterý 5. června začalo natáčení nového českého filmu Všiváci. Scénáristou a režisérem této vztahové tragikomedie je Roman Kašparovský, pro nějž jsou Všiváci celovečerním debutem.

  11. Smrt superhrdiny jednoznačně dominovala ve Zlíně
    Festivaly a ceny2. 6. 2012
    Smrt superhrdiny jednoznačně dominovala ve Zlíně

    Zlatý střevíček pro nejlepší hraný film pro děti, Zlatý střevíček pro nejlepší hraný film pro mládež, Zlatý střevíček pro nejlepší animovaný film pro děti, Cena Evropa pro nejlepší první film evropských tvůrců. Nejen tyto ceny se rozdělovaly v pátek ve Zlíně na 52. ročníku MMF pro děti a mládež.

  12. Muži v černém 3 vstoupili do Česka v kině IMAX stylově. V černém.
    Filmy1. 6. 2012
    Muži v černém 3 vstoupili do Česka v kině IMAX stylově. V černém.

    Čeští fanoušci se konečně přestali stydět za své vášně a vyrážejí na slavnostní premiéry v patřičných kostýmech. Tentokrát došlo na očekávané Muže v černém.

  13. Porota ohlásila nominace na Cenu Pavla Kouteckého, filmy budou k vidění na speciálních projekcích po republice
    Festivaly a ceny26. 5. 2012
    Porota ohlásila nominace na Cenu Pavla Kouteckého, filmy budou k vidění na speciálních projekcích po republice

    Režisér Pavel Koutecký (1956-2006) byl jednou z nejvýraznějších osobností českého dokumentárního filmu. Cena spojená s jeho jménem je udělována od roku 2007 jeho pokračovatelům, trpělivým pozorovatelům světa se schopností sdělit své pocity a postřehy filmem.

  14. Evropští piráti v roce 2015 způsobí, že o práci přijde kvůli nelegálnímu kopírování 1,2 miliónu lidí
    Filmy25. 5. 2012
    Evropští piráti v roce 2015 způsobí, že o práci přijde kvůli nelegálnímu kopírování 1,2 miliónu lidí

    Filmové, hudební a softwarové pirátství způsobuje lidem, kteří se touto činností zabývají, obrovské ztráty. Kina a televize ztrácejí diváky, český film postrádá finance a tak se točí za čím dál méně peněz. Celá řada českých projektů se odkládá, producenti lámou hůl nad smyslem podnikání, když se jejich filmy objeví bezprostředně zdarma na internetu. Pokud se přístup nezmění, tak o práci za tři roky přijde v Evropě přes jeden milión lidí.

  15. Nad piráty se i v Čechách stahují mračna: Moderátor Nerez byl za nelegální uploady odsouzen
    Filmy24. 5. 2012
    Nad piráty se i v Čechách stahují mračna: Moderátor Nerez byl za nelegální uploady odsouzen

    Okresní soud ve Zlíně dnes uznal 29letého muže vinným z porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv databázi, za což mu uložil trest odnětí svobody ve výměře 18 měsíců s podmíněným odkladem výkonu trestu na zkušební dobu v trvání 3 let a trest propadnutí věci.