Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Pár nových i starších změn na stránkách Kinobox.cz, které stojí za to si vyzkoušet
    Filmy27. 7. 2012
    Pár nových i starších změn na stránkách Kinobox.cz, které stojí za to si vyzkoušet

    Kinobox.cz se stále vyvíjí a bude se dál vylepšovat, dokud nám to čas a možnosti dovolí. Pojďme se společně podívat na pár malých novinek, rad a tipů.

  2. Letní filmová škola Uherské Hradiště 2012 (fotogalerie)
    Festivaly a ceny25. 7. 2012
    Letní filmová škola Uherské Hradiště 2012 (fotogalerie)

    Letní filmová škola v Uherském Hradišti je v plném proudu. Podívejte se na fotogalerii, která tento svátek filmu mapuje od jeho zahájení v sobotu 21. července.

  3. Dárek ke dni matek: Hubený Marek Taclík
    Filmy24. 7. 2012
    Dárek ke dni matek: Hubený Marek Taclík

    Marek Taclík kvůli své nové roli roli radikálně hubne. Je spolu s Kristýnou Bokovou obsazen do hlavní role nového českého filmu Martin a Venuše.

  4. Soutěž: Vyrazte zadarmo na Temný rytíř povstal do kina IMAX!
    Filmy23. 7. 2012
    Soutěž: Vyrazte zadarmo na Temný rytíř povstal do kina IMAX!

    Ano, nedáme si pokoj. Přinášíme v pořadí již třetí soutěž k nejočekávanějšímu filmu letošního roku, v němž Batmanova legenda dojde svého temného konce.

  5. Psychotropní látky v lese Tomáše Vorla přivolaly protidrogovou policii
    Téma16. 7. 2012
    Psychotropní látky v lese Tomáše Vorla přivolaly protidrogovou policii

    Nový film Tomáše Vorla přivolal protidrogovou policii přímo do lesa. Vypadá to ale, že zatím jen tu filmovou. Nový film Tomáše Vorla navazuje na Cestu z města a objeví se zde známé tváře a postavy jako byli Honza a Markétka v podání Tomáše Hanáka a Báry Schlesinger (dříve Nimcové), Ludva a Vlastička Bolka Polívky a Evy Holubové a řada svérázných obecních postaviček. Hlavní role ve filmu převzala mladá generace – Tomáš Vorel Jr. a Anna Linhartová. Kolik psychotropních drog bylo filmových a kolik skutečných, to už bylo čistě na režisérovi filmu, který poslední léta žije převážně v lese.

  6. Jan Budař: "Režiséři jsou blázni, ti jsou schopni všeho"
    Téma13. 7. 2012
    Jan Budař: "Režiséři jsou blázni, ti jsou schopni všeho"

    Hudebník, scenárista, moderátor a herec schopný zahrát prostého chlapce i kariéristickou mrchu, ochotnou jít přes mrtvoly. O novince Polski film, která právě vstupuje do kin, vám povypráví její "režisér" Jan Budař, kterého nyní můžete vidět i ve snímku Konfident, kde hraje skvěle spolu s Ondřejem Vetchým estébácké kariéristy a v podstatě vrahy.

  7. Jiří Menzel: Ptají se mě, jestli to bude komedie. Jak to krucinál mám vědět!
    Filmy9. 7. 2012
    Jiří Menzel: Ptají se mě, jestli to bude komedie. Jak to krucinál mám vědět!

    Nový film Jiřího Menzela Sukničkáři má za sebou první natáčecí týden. V hlavních rolích nového snímku se představí Jan Hartl, Libuše Šafránková a Martin Huba. Diváci se mohou dále těšit na Jiřinu Jiráskovou, Ivanu Chýlkovou a další známé tváře.

  8. MFF Karlovy Vary: Hlavní ceny rozdány, na své si přišel český Polski film, Třeštíková i Sarandonová
    Festivaly a ceny7. 7. 2012
    MFF Karlovy Vary: Hlavní ceny rozdány, na své si přišel český Polski film, Třeštíková i Sarandonová

    Letošní 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je úspěšně za námi. Fanoušci pomalu balí své stany, celebrity se tiše odebraly do svých domovů (případně k hojně vybaveným barům) a my vám přinášíme kompletní výsledky letošního festivalu.

  9. Poslední krok a první ceny na MFF Karlovy Vary rozděleny
    Festivaly a ceny7. 7. 2012
    Poslední krok a první ceny na MFF Karlovy Vary rozděleny

    Fipresci, mezinárdní federace filmový kritků vybrala za nejlepší film Poslední krok (Peleh akhar) režiséra Ali Mosaffa z Íránu, za zneklidňující pohrávání s pamětí, výrazné herecké výkony a svěží náhled na íránský film. Dá se říci, že filmový svět se po letošním ročníku mezinárodního festivalu v Kralových Varech ještě více rozdělil na filmy festivalové a filmy z kin, tedy ty, které známe z běžné distribuce.

  10. Pavel Liška se sblížil s polskou herečkou Kasiou se vším všudy, nová láska?
    Téma5. 7. 2012
    Pavel Liška se sblížil s polskou herečkou Kasiou se vším všudy, nová láska?

    Po studiích na brněnské JAMU účinkoval v HaDivadle v Brně, zahrál si i v Národním divadle, od roku 2003 je členem Divadla Na zábradlí. Pro film jej objevil Saša Gedeon, když nechal ukázat jeho talent ve filmu Návrat idiota (1999), za který byl Liška poprvé nominován na Českého lva. Tento film jakoby předznamenal, že Pavel bude ideálním hercem v rolích psychicky nevyrovnaných jedinců. A co ve filmu Polski film?

  11. Divadelní hit z londýnského Národního divadla Frankenstein v režii Dannyho Boylea uvede v záznamu Bio OKO
    Filmy2. 7. 2012
    Divadelní hit z londýnského Národního divadla Frankenstein v režii Dannyho Boylea uvede v záznamu Bio OKO

    Ve dnech 10. a 21. července uvede Bio OKO přídavek v rámci cyklu přímých přenosů činoherních představení z Národního divadla v Londýně NT live. Po vyprodaném kině Atlas uvede i OKO záznam veleúspěšného Frankensteina.

  12. Caesar musí zemřít. Všechny postavy zahráli vězni z římského vězení!
    Festivaly a ceny30. 6. 2012
    Caesar musí zemřít. Všechny postavy zahráli vězni z římského vězení!

    V sekci Horizonty na 47. mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary bude promítnut vzrušující dokument Caesar musí zemřít bratří Tavianiových, více než osmdesátiletých režisérů, o nastudování Shakespearova Julia Caesara v nejtěžším římském vězení.

  13. Martin Haricha, herci z filmu Tady hlídám já, Madagaskar ve 3D otevřeli nový multiplex v Hostivaři
    Filmy22. 6. 2012
    Martin Haricha, herci z filmu Tady hlídám já, Madagaskar ve 3D otevřeli nový multiplex v Hostivaři

    Nejnovější pražské multikino PREMIERE CINEMAS v obchodním centru Park Hostivař otevřelo návštěvníkům své sály v neděli 24. června 2012. Multikino je vybaveno nejmodernější projekční a zvukovou technikou, novými pohodlnými sedadly a obřími plátny. V neděli byly na programu soutěže, koncert finalisty SuperStar Martina Haricha, autogramiáda herců a tvůrců nového českého rodinného filmu Tady hlídám já i projekce filmu Madagaskar 3 ve 3D.

  14. Samozvanci ocenili již podesáté přehlížené filmy, Karel Vachek samozvaně udělil hned další tři ceny
    Filmy20. 6. 2012
    Samozvanci ocenili již podesáté přehlížené filmy, Karel Vachek samozvaně udělil hned další tři ceny

    Skupina stoupenců kritických intencí básníka a kritika Andreje Stankoviče, tzv. Samozvanci, navázala letos opět na jeho kritický odkaz. Ve středu 20. června v prostorách pražského kina Ponrepo již podesáté slavnostně vyhlásila laureáty Ceny Andreje ‚Nikolaje‘ Stankoviče, kterou se pyšní tak či onak inspirativní, leč mainstreamovou kritikou zpravidla přehlížené filmové počiny vytvořené vesměs v minulém roce.

  15. Nebuďte sobci! Neschovávejte si vaše filmové pokusy doma v počítačích!
    Festivaly a ceny20. 6. 2012
    Nebuďte sobci! Neschovávejte si vaše filmové pokusy doma v počítačích!

    Po roce je tu opět oblíbená soutěž pro profesionální i amatérské filmaře – Aerokraťas. Letošní ročník je předjubilejní, devátý. Natočili jste film dlouhý minutu nebo sedm? Nebojete se přihlásit do soutěže! "Have fun" vzkazuje cizím jazykem člen poroty Jiří Mádl.