Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Noc reklamožroutů letos v hudebních klubech
    Filmy25. 1. 2012
    Noc reklamožroutů letos v hudebních klubech

    PHD Noc reklamožroutů, světová reklamní show opět přichází do ČR. Více než 320 reklamních spotů z 50 zemí bude letos promítáno v nejlepších českých hudebních klubech. V pátek 27. ledna 2012 se představí v brněnském klubu FLÉDA, ve čtvrtek 2. února 2012 v pražském klubu ROXY. Speciálním hostem večera bude Roman Holý, frontman skupiny Monkey Business.

  2. Veronika Freimanová si poranila páteř
    Téma11. 1. 2012
    Veronika Freimanová si poranila páteř

    Oblíbená česká herečka si během dovolené u moře vážně poranila páteř a kyčle.

  3. Anna Geislerová s českými filmy do USA!
    Filmy10. 1. 2012
    Anna Geislerová s českými filmy do USA!

    Herečka Anna Geislerová 10. ledna odletěla do Spojených států na miniturné s českými filmy. V Palm Spring nejdřív uvede na dvou projekcích Hřebejkovu Nevinnost, potom se přesune na sever, na prestižní přehlídku nezávislého filmu Sundance, kde bude v soutěžní sekci v konkurenci dalších třinácti snímků premiérově uvedena novinka Bohdana Slámy Čtyři slunce.

  4. Česká televize lámala rekordy, Nova a Prima nestačily s dechem na Micimutr a Bambitku
    Filmy26. 12. 2011
    Česká televize lámala rekordy, Nova a Prima nestačily s dechem na Micimutr a Bambitku

    Po velkém diváckém úspěchu původní české pohádky Micimutr vysílané na Štědrý den, která byla krátce uvedena i v kinech (méně úspěšně), porazila Česká televize i na Boží hod v hlavním vysílacím čase Novu a Primu s další novou českou pohádkou Tajemství staré bambitky. Vidělo ji 2,73 miliónu diváků od čtyř let výše ! Nová původní domáci tvorba evidentně funguje.

  5. Zemřel scenárista, režisér, dramatik a prezident Václav Havel
    Filmy18. 12. 2011
    Zemřel scenárista, režisér, dramatik a prezident Václav Havel

    V neděli, 18.12.2001, zemřel Václav Havel, a to ráno a ve spánku. Posledním veřejným vystoupení bylo setkání s tibetským duchovním vůdcem Tändzinem Gjamcchem, tedy jeho svatostí dalajlámou a to minulý týden v Praze. Václav Havel se narodil 5. října 1936. Jeho režijní debut Odcházení se objevil v kinech až letos. Jedná se o nejstaršího debutujícího českého režiséra. Ke své prvotině napsal i scénář. Mezi jeho další scénáře patří The ghost of Munich, La Faute, Motýl na anténě, Audience. Podle jeho námětů vznikly i díla jako Heart beat 3D Jan Němce, divadelní hra Sklep:mlýny pod vedením Ondřeje Trojana, nebo Žebrácká opera, kterou režíroval Jiří Menzel.

  6. Televize: Fero Fenič a "jeho" 150 milónů
    Filmy18. 9. 2011
    Televize: Fero Fenič a "jeho" 150 milónů

    Fero Fenič, nebo spíše Dana Eklová, rozbouřil (a) vody kolem volby ředitele ČT. Kandidát na ředitele se cití poškokozen, neboť místopředsedkyně Rady české televize, Dana Eklová, osočila a pomluvila Fera Feniče před samotnou volbou. O tom už psal Deník, či idnes.cz. My přinášíme celý veřejný dopis, který vysvětluje, jak a proč Fero Fenič dostal 150 miliónů od České televize, komu byly určeny a za jakou dobu je obdržel.

  7. Jaroslav Rudiš: "Odsunem jsme si sami ublížili!"
    Téma17. 9. 2011
    Jaroslav Rudiš: "Odsunem jsme si sami ublížili!"

    Autor románů Nebe pod Berlínem, Grandhotel, Potichu a Konec punku v Helsinkách vyrůstal v Lomnici nad Popelkou. Za své knihy získal Cenu Jiřího Ortena a čtenářskou cenu Magnesia Litera. Žije a pracuje střídavě v České republice a Německu, je spoluautorem několika českých a německých rozhlasových a divadelních her. První filmové zkušenosti nasbíral při psaní scénáře filmu Grandhotel režiséra Davida Ondříčka. Alois Nebel, adaptace comicsové trilogie, kterou napsal s Jaromírem 99, je jeho druhou filmovou zkušeností. JAROSLAV RUDIŠ po čerstvých úspěších filmu na festivalech v Benátkách a Torontu říká: "Každopádně bych pro film chtěl psát víc. Baví mě to i proto, že to je týmová práce."

  8. Soutěžte s filmem Nebojte se tmy
    Filmy13. 9. 2011
    Soutěžte s filmem Nebojte se tmy

    Pokud patříte mezi příznivce mrazivého děsu bez zbytečné krve nebo bohaté a lehce zvrácené fantazie a nechce se vám čekat do 15. září, potěší Vás soutěž o DVD balíček od společnosti HCE.

  9. Českým kandidátem na Evropské filmové ceny jsou Lidice a Přežít svůj život
    Filmy31. 8. 2011
    Českým kandidátem na Evropské filmové ceny jsou Lidice a Přežít svůj život

    Dva a půl tisíce evropských akademiků v těchto dnech rozhoduje o tom, kdo získá nominace na nejvyšší filmové ocenění starého kontinentu za rok 2011. V užším výběru pětačtyřiceti kandidátů na Evropskou filmovou cenu figurují i dva české tituly - historický velkofilm Lidice a autorská hříčka Jana Švankmajera (nejen) o snech Přežít svůj život! Nominace budou vyhlášeny 5. listopadu v Seville, vítězové 3. prosince v Berlíně.

  10. Harry Potter a relikvie smrti - 2. část: 248 025 diváků za víkend v ČR!
    Filmy18. 7. 2011
    Harry Potter a relikvie smrti - 2. část: 248 025 diváků za víkend v ČR!

    Film "Harry Potter a relikvie smrti - 2. část" se zařadil na 2. místo premiérového víkendu dlouhodobého žebříčku. Podívejte se na historickou tabulku nejúspěšnějších startů v českých kinech za víkend.

  11. FAN of Europe i o pirátech
    Festivaly a ceny14. 7. 2011
    FAN of Europe i o pirátech

    Členové FAN of Europe ( Film Academy Network of Europe) se opět setkali na MFF v Karlových Varech a bylo co probírat. Carlos Martinez ze společnosti EGEDA obhajoval šíření evropských filmů na internetu pro členy akademií jednotlivých zemí, představila se i Belgická akademie, která vstoupila nově do sítě evropských akademií.

  12. Soutěž s filmem Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
    Filmy27. 6. 2011
    Soutěž s filmem Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

    Premiéra velkolepého finále je za dveřmi. Portál Kinobox.cz vám proto přináší soutěž o exkluzivní ceny, které by si žádný fanoušek neměl nechat ujít. O co se hraje? O potterovské šály, kravaty, plakáty a hlavně o kouzelnickou hůlku!

  13. Zlatá palma pro film Strom života
    Filmy23. 5. 2011
    Zlatá palma pro film Strom života

    Snímek Strom života (v originále The Tree of Life) získal na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes hlavní cenu pro nejlepší film, Zlatou palmu.

  14. Čertova nevěsta odkrývá svoje největší kouzla
    Filmy29. 4. 2011
    Čertova nevěsta odkrývá svoje největší kouzla

    Čertova nevěsta je už sedmou celovečerní pohádkou Zdeňka Trošky. Čím je jiná, než ostatní? Čeho by si diváci měli všimnout především? Odhlédněme od příběhu a dejme slovo těm, kteří na nás působí především vizuálně, tedy kameramanovi, kostýmnímu výtvarníkovi a trikovému specialistovi.

  15. Lucerna lvím pavilonem plným filmových hvězd
    Filmy8. 3. 2011
    Lucerna lvím pavilonem plným filmových hvězd

    Každý, kdo v českém filmu něco znamená, byl na osmnáctinách výročních filmových cen Český lev. Lovci autogramů mrzli u vchodu do pražské Lucerny od sobotního večera až do časného nedělního rána, kdy velká lví párty končila. Nabízíme pár exkluzivních pohledů do zákulisí.