Redakce Kinobox

Redakce Kinobox

Autor

Články autora

  1. Přípravy na Českého lva vrcholí
    Filmy5. 3. 2011
    Přípravy na Českého lva vrcholí

    Již za několik málo hodin vypukne v pražské Lucerně 18. ročník výročních filmových cen Český lev, kde svedou boj snímky Pouta, Kuky se vrací, Občanský průkaz, Habermannův mlýn a Největší z Čechů. Přinášíme vám exkluzivní fotografie z právě probíhajících zkoušek.

  2. Nejlepší český film roku 2010 podle kinobox.cz? Hlasujte!
    Filmy23. 1. 2011
    Nejlepší český film roku 2010 podle kinobox.cz? Hlasujte!

    Připravili jsme pro vás anketu o nejlepší český film roku 2010, ať už se jedná o dokument, či hraný film. Výsledek této ankety bude vyhlášen a cena předána během přímého přenosu Nominačního večera výročních filmových cen Český lev 2010, který můžete sledovat v přímém přenosu na ČT2 v sobotu 5.února 2011 od 20:00. V loňském roce jste se rozhodli pro Protektor Marka Najbrta. Který film to bude letos, záleží jen na vás a vašem hlasování.

  3. Lvi se zrodili v ohni. Kolik jich bude, se zatím neví
    Filmy22. 1. 2011
    Lvi se zrodili v ohni. Kolik jich bude, se zatím neví

    V nižborských sklárnách Rückl Crystal dnes spatřili světlo světa Čeští lvi za rok 2010. Zatím ovšem není jasné, kolik jich bude, ani ke komu poputují. "Pamatuji dobu, kdy jsme lili o deset, dvacet kusů více, aby se mezi nimi našli ti nejzdařilejší. Sklo je krásný materiál, ale zároveň pracuje do poslední chvíle, než definitivně vychladne," říká producent a režisér Petr Vachler.

  4. Film o Facebooku kraloval Zlatým glóbům a padla žaloba!
    Filmy17. 1. 2011
    Film o Facebooku kraloval Zlatým glóbům a padla žaloba!

    David Fincher získal Zlatý glóbus pro nejlepší film a za nejlepší režii za snímek The Social Network o založení sociální sítě Facebook. Film The Social Network tak proměnil ve vítězství celkem čtyři ze šesti nominací.Letošní udělování Zlatých glóbů bylo zastíněno obviněním členů pořadatelské Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu z korupce. Michael Russel, bývalý tiskový mluvčí asociace, dal v pátek k soudu žalobu, v níž obvinil 90 členů asociace z "neetických a nezákonných obchodů" při udělování cen.

  5. Rozmarná léta českého filmu zaujala více diváků
    Filmy14. 1. 2011
    Rozmarná léta českého filmu zaujala více diváků

    Dobrou zprávou pro české filmaře je, že filmový dokument Rozmarná léta českého filmu sledovalo první týden přes 400 tisíc diváků. Vzestupná tendence se projevila hned druhý týden vysílání, kdy seriál zaujalo více než 550 tisíc diváků. Na prvním programu ČT byly Rozmarky dokonce třetím nejúspěšnějším pořadem z celého dne.

  6. 20 filmových sezón v České televizi? Český film v netradičním balení
    Filmy1. 1. 2011
    20 filmových sezón v České televizi? Český film v netradičním balení

    První ucelené ohlédnutí za polistopadovou érou českého filmu. Taková je ambice nového projektu 20 filmových sezón České televize, který od 4. ledna vysílá každé úterý v hlavním vysílacím čase program ČT1. Jádrem projektu jsou padesátiminutové dokumenty Rozmarná léta českého filmu, které doplní filmy z toho kterého roku. Diváci se tak mohou těšit nejen na reprízy osvědčených hitů, jakými jsou Čas sluhů, Kolja, Báječná léta pod psa, Pelíšky či Snowboarďáci, ale i na premiéry v televizi dosud neuvedených snímků Karamazovi a 3 sezóny v pekle. Každému z tvůrců Rozmarných let jsme položili pět otázek...

  7. Rozmarná léta českého filmu vyplní dvacet úterků
    Seriály21. 12. 2010
    Rozmarná léta českého filmu vyplní dvacet úterků

    Pro někoho divoká nebo až příliš hektická léta, pro jiného naopak pohádková, protože bylo možné si plnit sny. Česká televize od 4. ledna 2011 představí dvacet polistopadových let českého filmu ve dvacetidílném dokumentárním cyklu Rozmarná léta českého filmu, přičemž jeho tvůrci slibují, že český film v něm uvidíte tak, jak jste ho ještě nikdy neviděli.

  8. Ceny Ministerstva kultury za přínos v oblasti kinematografie a audiovize
    Filmy26. 10. 2010
    Ceny Ministerstva kultury za přínos v oblasti kinematografie a audiovize

    Ministerstvo kultury již druhým rokem uděluje Cenu za přínos v oblasti kinematografie a audiovize. V loňském roce ji z rukou ministra kultury převzal režisér a herec Jiří Krejčík. Cenu, jež se uděluje k 27. říjnu u příležitosti Světového dne audiovizuálního dědictví, letos získá jedna z nejvýznamnějších osobností nejen českého ale i světového animovaného filmu, prof. Břetislav Pojar.

  9. Rozhovor s Robertem Rodriguezem:"Machete skončí ve vesmíru"
    Téma28. 9. 2010
    Rozhovor s Robertem Rodriguezem:"Machete skončí ve vesmíru"

    Jeden z nejočekávanějších akčních filmů letošního roku konečně přichází do kin. Vyzbrojen nadšenými ohlasy dělá radost svému tvůrci, který k jeho uvedení poskytl věru vyčerpávající rozhovor.

  10. Ve vysokém věku zemřel herec, šansoniér a překladatel Rudolf Pellar
    Filmy4. 9. 2010
    Ve vysokém věku zemřel herec, šansoniér a překladatel Rudolf Pellar

    Ve věku 87 let zemřel překladatel, šansoniér a herec Rudolf Pellar. Hrál například ve filmech Čarodějky z předměstí či Kousek nebe. Svůj hlas propůjčil třeba ve filmu Divotvorný hrnec, hrál drobné role v zahraničních filmech, například ve filmu Liga výjimečných s Seanem Connerym.

  11. Pan Nikdo z Belgie za 925 miliónů korun !
    Téma26. 6. 2010
    Pan Nikdo z Belgie za 925 miliónů korun !

    V červenci se do českých kin blíží výjimečný snímek Pan Nikdo. Kdo má rád příběhovou variabilitu Loly běží o život, intelekt Věčného svitu neposkvrněné mysli, poetiku Magnólie, či si oblíbil fantastičnost obrazů z Amelié z Monmartru, přijde si na své. Jaco van Dormael k filmu poskytl následující rozhovor.

  12. Výsledky Novoměstského Hrnce smíchu
    Festivaly a ceny20. 6. 2010
    Výsledky Novoměstského Hrnce smíchu

    32. ročník Novoměstského hrnce smíchu se uskutečnil v termínu od 12. do 19. června 2010. Místem konání bylo především Kino 70 v Novém Městě nad Metují. My vám přinášíme přehled výsledků tohoto malého festivalu, který se soustředí především na smích diváků.

  13. Významní hosté uvedou filmy Powella a Pressburgera
    Festivaly a ceny16. 6. 2010
    Významní hosté uvedou filmy Powella a Pressburgera

    Thelma Schoonmakerová a bratři Andrew a Kevin Macdonaldové přijedou na MFF KV představit filmy zařazené do pocty legendární tvůrčí dvojici. Světově proslulá střihačka a dlouholetá spolupracovnice Martina Scorseseho Thelma Schoonmakerová je považována za jednu z nejfundovanějších odbornic na dílo Powella a Pressburgera.

  14. Třetí filmová noc v Palace Cinemas 2010
    Filmy13. 6. 2010
    Třetí filmová noc v Palace Cinemas 2010

    Multikina Palace Cinemas v červnu zopakují pro své návštěvníky již potřetí Filmovou noc neboli 12 hodin filmů s jedinou vstupenkou. Vášniví filmoví fanoušci si tak přijdou na své v noci z pátku na sobotu 18. a 19. června 2010 a to v Praze, Brně i Ústí nad Labem. Všechny sály se otevřou se svými stříbrnými plátny do ranních hodin a je na každém, kolik filmů uvidí.