Okresní přebor se bude přetáčet. Práva koupili Japonci i Američani! Clint Eastwood chce nahradit Miroslava Krobota!

Okresní přebor se bude přetáčet. Práva koupili Japonci i Američani! Clint Eastwood chce nahradit Miroslava Krobota!
Miroslava Krobota vystřídá Clint Eastwood? | BontonFilm
Místo Slavoje Houslice bude fotbalové mužstvo sídlit poblíž  Nihama ve vesnici Nihamanamani. Japonci zároveň požadují, aby v seriálu hrál nadále i Luděk Sobota, ale v roli trenéra. Japonci milují českou klasickou hudbu, váží si českých fotbalových trenérů a tak by rádi, aby se právě Luděk Sobota stal trenérem mužstva. Osloven byl i skutečný trenér, Ivan Hašek, který působil v mužstvech Sanfrecee Hirošima a JEF United Ičahara. Přesto, že Japonsko má rád, roli odmítl, jelikož se necítí býti hercem. Luděk Sobota se proslavil na ostrově Šikoku před mnoha lety s filmem Jáchyme, hoď ho do stroje. Místní televize NHK tuto populární komedii dodnes jednou za dva roky opakuje. Specialitou je, že Japonci si filmy s oblibou pouštějí pozpátku.
Luděk Sobota
Luděk Sobota | BontonFilm
A co k tomu řekl Luděk Sobota : „Nejsem si jist, jestli bych mohl strávit rok v Japonsku, mám doma určité povinnosti.“ My jsme se ale dozvěděli, že honorář a podmínky jsou téměř  neodmítnutelné. „Ano, honorář je velmi zajímavý, navíc bych měl dostat osobního řidiče, kuchaře a celou sbírku filmů s Gappou i Godzillou, takže možná nakonec odjedu. V Japonsku jsem navíc populární. Na Šikoku jsem dokonce 12. nejoblíbenějším komikem.“
okresni-prebor-se-bude-pretacet-prava-koupili-japonci-i-americani-clint-eastwood-chce-nahradit-miroslava-krobota-2
Japonská populární Godzilla možná zasáhne do Okresního přeboru.
Japonci v současné době upravují scénář. Problém je, zda-li se dohodnou i s autorem původního scénáře Janem Prušinovským, neboť Okresní přebor začali přepisovat jako sci-fi. Hlavní protivník bude právě Godzilla, která si z místního hřiště chce udělat hnízdo pro své mladé potomky. Místní fotbalisté chtějí vstoupit do armády, aby hřiště uchránili.
Miroslav Krobot
Miroslav Krobot v Okresním přeboru - Posledním zápasu Pepika Hnátka. | BontonFilm
Daleko reálněji se jeví přetočení v Hollywoodu. „ Viděl jsem, jak hraje Miroslav Krobot. Je to kovboj se vším všudy a to by mě bavilo. Ve filmu s Nasazením života jsem taky měl zdravotní problémy a role by mně byla blízká. Požádal jsem Roberta Lorenze, s kterým jsem dělal Grand Torino, jestli by o látce neuvažoval. Ten byl nadšen,“ odpověděl  Clint Eastwood.
Clint Eastwood
Eastwood jako Pepa Hnátek? | Warner Bros.
Eastwood dokonce už navrhl, koho by chtěl mít v mužstvu. Davida Novotného by měl nahradit též nekompromisní paličák a to Bruce Willis. Vše jde překotnou rychlostí dopředu, na scénáři už pracuje Paul Haggis, autor MIllion Dollar Baby z roku 2004. Jeho zkušenost se sportovním prostředím bude prý pro film výrazným přínosem.
Ondřej Vetchý, David Novotný
Ondřej Vetchý a David Novotný. | BontonFilm
Problém je, že  v USA není evropský fotbal tak populární, proto se uvažuje, že by se jednalo o americký fotbal, nebo baseball. Clint Eastwood by rád, aby Václav Orel (Luděk Sobota) byl agent CIA, který se snaží rozbít drogový kartel ovládající místní ligu. Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) by byl bývalý vietnamský veterán, který by rád uchopil pravdu do svých rukou. Vše je na spadnutí. Smlouva o smlouvě budoucí by se měla podepisovat v nejbližších dnech, symbolicky právě v Houslovicích, nebo klasicky v L.A. pod vedením společnosti Warner bros.
Teď už jen záleží, jestli práva získají Japonci, nebo Američané. Uvažuje se o tom, zda-li nevzniknou obě verze. TV Nova by stála o koupení zejména verze z USA, která by byla jejim divákům bližší i na základě hvězdného obsazení. Ve hře je samozřejmě i populární verze s Godzillou.

Den po té: obsah článku závisí na datu vydání.