Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Film Román pro muže bude záležitostí luxusu
    Filmy23. 2. 2010
    Film Román pro muže bude záležitostí luxusu

    Producent Rudolf Biermann, scenárista Michal Viewegh a režisér Tomáš Bařina dnes odtajnili podrobnosti svého nového projektu, který začnou ve Vysokých Tatrách natáčet 12. března. Román pro muže byl psán na tělo Miroslavu Donutilovi, bude o smrti viděné z nadhledu a celý bude situován do luxusního prostředí.

  2. Hřebejk se přece nechválí. A taky Troška, Jakubisko, Renč...
    Téma22. 2. 2010
    Hřebejk se přece nechválí. A taky Troška, Jakubisko, Renč...

    Kawasakiho růže získala na letošním Berlinale dvě ceny nezávislých porot. Podle ekumenické poroty a Mezinárodní konfederace uměleckého a esejistického filmu (CICAE) byla Hřebejkova novinka nejlepším nesoutěžním filmem. Jakou zprávu tím vyslaly do Česka?

  3. Zdeněk Troška, doktor od jezera hrochů
    Filmy18. 2. 2010
    Zdeněk Troška, doktor od jezera hrochů

    Populární humoristické knížky Miloslava Švandrlíka Doktor od Jezera hrochů se od roku 1980 prodalo už víc než milion a půl výtisků. Nyní přichází do kin její filmová adaptace, která je dílem režiséra Zdeňka Trošky a herců, s nimiž ještě nikdy nespolupracoval.

  4. Evropské pexeso putuje po Evropě
    Filmy16. 2. 2010
    Evropské pexeso putuje po Evropě

    Evropské pexeso, zábavně-vzdělávací cyklus České televize, který loni získal cenu Elsa v kategorii animovaných pořadů, se vydal na cestu po Evropě. Výstava koláží Michaely Bergmannové a Marii Procházkové prezentuje různými technikami a materiály jednotlivé země Evropské unie.

  5. Recenze: Osadné (dokument)
    Recenze15. 2. 2010
    Recenze: Osadné (dokument)

    Veterán komunální politiky a mladý ambiciózní kněz hlavními hrdiny dokumentu, v němž se neodolatelným způsobem střetává malé s velkým a komické se smutným, zatímco čas neúprosně plyne.

  6. Poste restante - silná zbraň v programu České televize
    Filmy12. 2. 2010
    Poste restante - silná zbraň v programu České televize

    Od 26. února začne Česká televize vysílat sedmidílný duchařský seriál scenáristy Marka Epsteina a režiséra Karla Smyczka Poste restante. Jde o pozoruhodný počin hned v několika ohledech - atraktivní děj, hvězdné herecké obsazení a unikátní animované rekapitulace předchozích dílů, v nichž Marek Eben, považte, rapuje!

  7. Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů
    Festivaly a ceny10. 2. 2010
    Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů

    Kryštof Hádek se zahraničním producentům a novinářům představí jako Shooting Star, Hřebejkova novinka Kawasakiho růže zahájí sekci Panorama a dalších šest českých snímků bude v promítnuto v rámci Evropského filmového trhu. Taková bude česká účast na 60. mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně, který právě začíná.

  8. Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"
    Téma9. 2. 2010
    Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"

    Divoká kariéra původně herce a posléze režiséra Radima Špačka dostala další ostrý zvrat. Jeho novinku, thriller Pouta, velebí kritici i diváci. Předtím ovšem dvanáct let pro kina nic nenatočil a podle toho, co říká v následujícím rozhovoru, byl i velmi blízko sebevraždě…

  9. Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor
    Filmy9. 2. 2010
    Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor

    Loni vzniklo třicet čtyři českých a koproduknčích filmů. V anketě portálu Kinobox.cz o nejlepší film roku 2009 žádný z nich nevyšel s prázdnou. I Klíček a Pamětnice na posledních místech od vás dostali aspoň jeden bod. Vítěze - Protektora - už znáte, vyhlásili jsme ho v sobotu na nominačním večeru Českého lva. Režisér filmu Marek Najbrt dokonce řekl, že je to cena, která mu v sobotu udělala vůbec největší radost. A jaké bylo další pořadí?

  10. Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)
    Recenze7. 2. 2010
    Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)

    Středoškolská profesorka Kamila Magálová a podivín z ulice Pavel Liška v komorním dramatu o osamělosti či čemkoliv jiném, jen ne o rakovině prsu.

  11. Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!
    Filmy7. 2. 2010
    Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!

    Zatímco s průběhem nominačního večera na České lvy 2009 byli včera v Lucerně prakticky všichni přítomní náramně spokojeni, nad samotnými nominacemi vládly u mnohých z nich jisté rozpaky. Chtělo by to větší pestrost, shodovali se.

  12. Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!
    Filmy6. 2. 2010
    Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!

    Jasnými favority letošních výročních filmových cen jsou dramata zabývající se bolavými obdobími naší minulosti: 3 sezóny v pekle a Protektor získaly jedenáct nominací, Kawasakiho růže devět. Tři nominace má Normal, po jedné filmy Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? a Zemský ráj to napohled. Ostatních dvacet osm loňských filmů vyšlo naprázdno. Cenu filmové kritiky si dnes večer z pražské Lucerny odnesly okupační drama Protektor a dokument Zapomenuté transporty do Polska. Nejlepším zahraničním filmem akademici vyhlásili Milionáře z chatrče, návštěvníkům portálu kinobox.cz se nejvíc líbil Protektor.

  13. Čeští lvi si už v Lucerně brousí zuby
    Filmy6. 2. 2010
    Čeští lvi si už v Lucerně brousí zuby

    Spousta krásných dívek (a pohledných mladých mužů), chytrá blondýna, herecké hvězdy, rozpůlený moderátor Jan Budař a zatím prázdné hlediště. V pražském kině Lucerna v tuto chvíli vrcholí přípravy na nominační večer Českého lva!

  14. Dešťová víla se natáčela i na Islandu!
    Filmy5. 2. 2010
    Dešťová víla se natáčela i na Islandu!

    Zcela cíleným návratem k české pohádkové klasice 50. let, tedy filmům Dařbuján a Pandrhola či Obušku, z pytle ven!, je novinka režiséra Milana Cieslara Dešťová víla, která do tuzemských kin vstupuje už 11. února 2010. Točila se mj. i na Islandu, což znemožnilo, aby titulní roli hrála původně obsazená Libuše Šafránková.

  15. Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!
    Filmy3. 2. 2010
    Jarmareční bouda se vrací. Nová a delší!

    Režisér Pavel Dražan se vrátil ke svému kultovnímu půlhodinovému amatérskému filmu z roku 1982 a pod stejným názvem natočil jeho celovečerní verzi. Včerejší představení Jarmareční boudy novinářům ovšem provázela celá řada emocí.