Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Favority Českého lva jsou Protektor a 3 sezóny v pekle
    Filmy1. 2. 2010
    Favority Českého lva jsou Protektor a 3 sezóny v pekle

    Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila první nominace na Českého lva a představila atraktivní novinku - diváci budou rozhodovat o nejlepší filmové hlášce!

  2. Recenze: Šejk (TV film)
    Recenze31. 1. 2010
    Recenze: Šejk (TV film)

    Jaroslav Dušek zachraňuje krachující bahenní lázně. V punčoškách a podprsence! To bude jízda, pomyslíte si. A taky že je, nečekaná a šokující. Něco tak nezvládnutého a nevtipného jste totiž v televizi už hodně dlouho neviděli!

  3. Čeští lvi + Oscaři: Skvělé filmy za skvělou cenu!
    Filmy30. 1. 2010
    Čeští lvi + Oscaři: Skvělé filmy za skvělou cenu!

    Tři unikátní DVD kolekce za víc než sympatické ceny se díky společnosti Bontonfilm začnou objevovat od 3. února na pultech tuzemských prodejen a trafik. Nesou víc než výmluvné názvy - Kolekce Českého lva, Oscarová edice a Bav se s námi!

  4. Stoletá a pořád krásná a fascinující Adina Mandlová!
    Téma28. 1. 2010
    Stoletá a pořád krásná a fascinující Adina Mandlová!

    "Dostala jsem do vínku mnoho darů, které jsem dokonale nevyužila: atraktivní zjev, inteligenci, osobnost a talent. Dlouho jsem si plně neuvědomovala, že s těmi to dary je spojena zodpovědnost, ne tak k ostatnímu světu jako k sobě samé." Adina Mandlová, jedna z největších ženských hvězd českého filmu, by se dnes dožila sta let.

  5. Polívka s Liškou pozvou na České lvy legendární dvojice!
    Téma28. 1. 2010
    Polívka s Liškou pozvou na České lvy legendární dvojice!

    Moderátory letošního Českého lva budou Bolek Polívka a Pavel Liška! Polívka, dvojnásobný držitel Českého lva za filmy Zapomenuté světlo a Musíme si pomáhat, výroční filmové ceny uváděl už několikrát, naposledy loni se svojí dcerou Annou Polívkovou. Pro Pavla Lišku, držitele křišťálové sošky za Štěstí, to bude premiéra. V rozhovoru s oběma moderátory a režisérem večera Petrem Vachlerem jsem se mj. pídil i po tom, proč hodlají na pódium pražské Lucerny pozvat legendární filmovou dvojici Bud Spencer a Terence Hill.

  6. Český film 2009? Světla na konci tunelu!
    Téma27. 1. 2010
    Český film 2009? Světla na konci tunelu!

    Skoro by se dalo říct - normalizace se vrátila... Aspoň co se české kinematografie týče. Vzniká mnoho českých filmů, ale v často se na ně nedá koukat. Kde soudruzi od filmu udělali chybu?

  7. Recenze: Nebe, peklo... zem
    Recenze25. 1. 2010
    Recenze: Nebe, peklo... zem

    Dvacet deka životních mouder převázaných saténovou mašlí. Druhý celovečerní autorský projekt režisérky Laury Sivákové Nebe, peklo... zem se pohybuje někde mezi nadprůměrnou telenovelou, zajímavě rozehraným (a nakonec nedopovězeným) psychothrillerem a banálním dramatem plným "zásadních" životních pravd.

  8. Do Hradiště se vrátí (nejen) Divoká devadesátá!
    Festivaly a ceny25. 1. 2010
    Do Hradiště se vrátí (nejen) Divoká devadesátá!

    Letošní ročník Letní filmové školy (LFŠ), který se uskuteční v Uherském Hradišti od 23. července do 1. srpna, představí kromě jiného islandskou kinematografii, nový latinsko-americký film, Fotbalovou horečku, film noir i Divoká devadesátá.

  9. O Trilobity se podělily odvážné výpravy do minulosti
    Filmy24. 1. 2010
    O Trilobity se podělily odvážné výpravy do minulosti

    Kameraman Miroslav Ondříček získal dnes v Berouně Cenu Vladislava Vančury. Vzhledem k náročné operaci, kterou nedávno podstoupil, si ovšem nemohl ocenění převzít osobně. Ostatní ceny Českého filmového a televizního svazu (FITES) putovaly zejména za tvůrci, kteří podnikli odvážné výpravy do minulosti.

  10. Chyťte malátného doktora! Nebo doktora Malátného?
    Filmy23. 1. 2010
    Chyťte malátného doktora! Nebo doktora Malátného?

    Jak může vypadat film, v němž vedle sebe hrají ceněná herečka, populární muzikant, bývalý komik, režisér teenagerovských komedií a pražský primátor? Snímek, který byl dlouhá léta ohlašován, ale pořád ho nikdo netočil? Projekt, který neměl moc peněz a přitom je trikově tak náročný? Málokterý film byl za poslední léta tak neodhadnutelný jako právě komedie Chyťte doktora, kterou v neděli 24. ledna 2010 vysílá program ČT1.

  11. Katka si  myslí na Oscara!
    Filmy19. 1. 2010
    Katka si myslí na Oscara!

    Režisérka Helena Třeštíková, jediná česká držitelka Evropské filmové ceny, uvede příští měsíc do českých kin další ze svých dechberoucích časosběrných dokumentů - příběh drogově závislé Katky.

  12. Nejlepší kraťas dostane pět tisíc euro!
    Festivaly a ceny18. 1. 2010
    Nejlepší kraťas dostane pět tisíc euro!

    Od 20. do 24. ledna proběhne v pražském kině Světozor už 5. ročník Festivalu krátkých filmů Praha, který ve třech soutěžních a devíti nesoutěžních kategoriích představí výběr toho nejlepšího za uplynulý rok. Držitel Hlavní ceny obdrží i šek na 5000 euro.

  13. Zemřela Sylva Langová,  partnerka Oldřicha Nového
    Filmy18. 1. 2010
    Zemřela Sylva Langová, partnerka Oldřicha Nového

    V pátek 15. ledna zemřela v Londýně ve věku 88 let po dlouhé nemoci britská herečka českého původu Sylva Langová-Williams. Neobyčejně půvabná a šarmantní dáma, které český film ovšem nabídl jen pouhé dvě velké role.

  14. Sobota 6.2.na ČT2: Nominační sci-fi ovládne Budař
    Téma17. 1. 2010
    Sobota 6.2.na ČT2: Nominační sci-fi ovládne Budař

    Moderátorem nominačního večera Českého lva, který v přímém přenosu odvysílá 6. února 2010 program ČT2, bude čtyřnásobný držitel této ceny Jan Budař. Proč? A co na nás s režisérem Petrem Vachlerem chystají tentokrát?

  15. Slovenské nebe i peklo míří na českou zem
    Filmy16. 1. 2010
    Slovenské nebe i peklo míří na českou zem

    Baletce Zuzaně Kánocz se podvrtnul nejen kotník, ale celý dosavadní život... Koprodukční drama Nebe, peklo... zem režisérky Laury Sivákové se devět měsíců po slovenské premiéře chystá i do českých kin.