Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Vítězové myslí na další filmy i na Hollywood!
    Filmy7. 3. 2010
    Vítězové myslí na další filmy i na Hollywood!

    Skleničku sektu ještě nestačili pořádně ochutnat, natož setřást stříbřité konfety z nažehlených rób a už čelili kanonádě blesků a rukám s vytrčenými diktafony. Začínala dlouhá lví noc, noc vítězů...

  2. Český lev 2009: Protektor suverénním králem roku!
    Filmy6. 3. 2010
    Český lev 2009: Protektor suverénním králem roku!

    Šest křišťálových sošek lva pro okupační drama Protektor, tři pro 3 sezóny v pekle, dvě pro Kawasakiho růži a jedna pro animovaný film Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Taková je bilance českého filmového roku 2009, který přinesl rekordní úrodu 34 celovečerních filmů. Do síně slávy vstoupila Jana Brejchová.

  3. Recenze: Na vlky železa (TV film)
    Recenze6. 3. 2010
    Recenze: Na vlky železa (TV film)

    Jedou v tom všichni - policie, starostové, hejtmani, senátoři, advokáti i novináři. Režisér Petr Slavík, držitel Elsy, servíruje depresivní obraz současné české společnosti v thrilleru o maloměstském gynekologovi, který byl překážkou na cestě k velkým penězům.

  4. Český lev 2009: Velká filmová loupež
    Filmy5. 3. 2010
    Český lev 2009: Velká filmová loupež

    Bud Spencer a Terence Hill nakonec do pražské Lucerny nepřijedou, letošní Lvi ale i tak slibují nejedno překvapení. Ačkoliv to nikdo nechce říct nahlas, chystá se tu prý velká filmová loupež, na kterou jsou prý i Lábus s Kaiserem krátcí.

  5. Český lev 2009: Cena za dlouholetý přínos pro Janu Brejchovou!
    Téma5. 3. 2010
    Český lev 2009: Cena za dlouholetý přínos pro Janu Brejchovou!

    Filmová kariéra Jany Brejchové se novinářům většinou smrskne do bonmotu Jana Wericha, který ji kdysi nazval naší jedinou filmovou hvězdou. Jaká je ale ve skutečnosti? A proč už nechce v žádném filmu hrát?

  6. Recenze: Jarmareční bouda
    Recenze4. 3. 2010
    Recenze: Jarmareční bouda

    Určitě ten fórek znáte, protože zejména v zoologických zahradách ho praktikují často: Silné mříže, tvrzené sklo, varovné nápisy "Nejnebeznečnější tvor", nakouknete a v zrcadle uvidíte sami sebe. Jarmareční bouda má vést návštěvníka kina k témuž poznání, jen je to celé alegorické, smrtelně vážné a trvá to hodinu a půl.

  7. Jarní seriálová obleva. Naprosto nečekaná!
    Seriály3. 3. 2010
    Jarní seriálová obleva. Naprosto nečekaná!

    Poste restante, Comeback III, Pojišťovna štěstí V, Kriminálka Anděl II, Přešlapy II, Zázraky života... Tuzemské televize nachystaly na březen nečekanou seriálovou ofenzivu. Šest novinek, to je něco, co ještě počátkem roku nikdo nečekal.

  8. Zlínský pes už zase štěká
    Festivaly a ceny2. 3. 2010
    Zlínský pes už zase štěká

    Od 3. do 6. března proběhne ve zlínských filmových ateliérech na Kudlové už sedmý ročník mezinárodního festivalu studentských filmů Zlínský pes. Letos se zaměří na nejrůznajší adaptace pohádky Lewise Carrola Alenka v říši divů a francouzský animovaný film. Již tradiční součástí programu jsou setkání s tvůrci či prezentace filmových škol zemí Visegrádu. Podrobnosti na www.zlinskypes.cz.

  9. Životopis Českého lva
    Téma1. 3. 2010
    Životopis Českého lva

    Za velkou louží mají Oscary, ve Francii Césary, v Itálii Donatellovy Davidy, ve Španělsku Goyi, ve Velké Británii ceny BAFTA... V roce 1993 se svých výročních filmových cen dočkala i Česká republika. Český lev se stal značkou kvality a prestiže. A během svých dosavadních sedmnácti let života stačil i leccos prožít.

  10. Snowboarďák Janák natáčí pohádku Dvanáct měsíčků!
    Filmy1. 3. 2010
    Snowboarďák Janák natáčí pohádku Dvanáct měsíčků!

    O uplynulém víkendu začal režisér Karel Janák natáčet v rožnovském skanzenu pohádku Dvanáct měsíčků. Hlavní roli zlé macechy svěřil Veronice Žilkové!

  11. Kameramané nejvýše ocenili Holmana za Protektora
    Filmy28. 2. 2010
    Kameramané nejvýše ocenili Holmana za Protektora

    Výroční cenu Asociace českých kameramanů za vynikající kameramanské dílo roku 2009 získal včera v pražské Lucerně Miloslav Holman za práci na filmu Protektor.

  12. Recenze: Doktor od Jezera hrochů
    Recenze27. 2. 2010
    Recenze: Doktor od Jezera hrochů

    Neprůbojný doktůrek, krásná manželka, děsivá tchyně a špitální donchuán… Režisér Zdeněk Troška servíruje v adaptaci humoristické knihy Miloslava Švandrlíka komunální satiru a nestydí se za to.

  13. Recenze: Katka (dokument)
    Recenze25. 2. 2010
    Recenze: Katka (dokument)

    Totální devastace. Fyzická, psychická i morální. Spirála, po níž se spouští drogově závislá Katka, hrdinka nového dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové, nemilosrdně míří k bodu absolutního sebezničení. Nebo snad může mít tento příběh happy end?

  14. Recenze: Katka (dokument)
    Recenze25. 2. 2010
    Recenze: Katka (dokument)

    Totální devastace. Fyzická, psychická i morální. Spirála, po níž se spouští drogově závislá Katka, hrdinka nového dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové, nemilosrdně míří k bodu absolutního sebezničení. Nebo snad může mít tento příběh happy end?

  15. Na vlky železa. Televizní thriller z českého maloměsta
    Seriály25. 2. 2010
    Na vlky železa. Televizní thriller z českého maloměsta

    Privatizace okresní nemocnice se poněkud zvrtla. Z oblíbeného primáře gynekologie Miroslava Etzlera se stává nejdřív štvanec a posléze osamělý bojovník za spravedlnost. Má vůbec nějakou šanci? Odpověď dá dvoudílný televizní film Na vlky železa, který bude Česká televize vysílat 28. února a 7. března 2010 na programu ČT1.