Milan Rozšafný

Milan Rozšafný

Autor
Šéfredaktor Kinoboxu. Narozen v roce 1988, vystudoval obor Komunikace v médiích. Psaní o filmech a seriálech se věnuje od roku 2012. Prošel redakcemi Moviezone.cz, TVZone.cz a webů televize Prima, externě spolupracoval s Esquire.cz. Je jedním z autorů knih Encyklopedie fantasy filmu a Encyklopedie hororového filmu. Milovník akčňáků, gangsterek, fantasy i sci-fi filmů.

Články autora

  1. Třetí řada Ivety se blíží. Dojemný trailer odhalil Rychtáře, Macuru i datum premiéry
    Seriály2. 5. 2024
    Třetí řada Ivety se blíží. Dojemný trailer odhalil Rychtáře, Macuru i datum premiéry

    Česká republika si v těchto dnech připomíná deset let od tragické smrti zpěvačky Ivety Bartošové a zejména Nova vzpomíná na hudební hvězdu ve velkém. Do televizního vysílání vyslala výjimečně z Voya první dvě řady seriálu Iveta, jejichž poslední díl čeká diváky tuto neděli večer. Po nich navíc dostanou dokument Málo mě znáš. Tím však Nova a platforma Voyo s dárky pro Ivetiny fanoušky nekončí.

  2. Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle
    Seriály1. 5. 2024
    Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle

    Když se fanoušků formule 1 zeptáte na nejlepšího jezdce v historii, budou jistě padat jména Michaela Schumachera, Nikiho Laudy a mladší generace možná vytáhnou i Lewise Hamiltona. Pro řadu skalních příznivců ovšem zůstane asi navždy tou nejzásadnější ikonou ze všech Ayrton Senna. Brazilská modla a jeden z největších perfekcionistů, jaký si kdy sedl za volant, se tento rok dočká minisérie na Netflixu. A zrovna ve dnech, kdy si připomínáme 30 let od jeho tragické smrti, vydala streamovací služba první nabušený teaser.

  3. Kaskadér vzdává poctu přehlížené profesi. Gosling září v jednom z nejzábavnějších filmů roku
    Recenze30. 4. 2024
    Kaskadér vzdává poctu přehlížené profesi. Gosling září v jednom z nejzábavnějších filmů roku

    O tom, že jsou kaskadéři poněkud přehlíženou a neprávem podceňovanou profesí, se mluví už řadu let. Stejně jako o tom, že by si dříči, co skáčou z oken nebo se nechávají na place filmů zapalovat či přejíždět autem, konečně zasloužili svého vlastního Oscara. I když se kaskadérům a dublérům věnuje o trochu více pozornosti a uznání než v minulosti, pořád to vzhledem k jejich výkonům není dostatečné. A tak se jim nyní rozhodl složit poctu režisér, který kdysi býval jedním z nich. A společně s tím skládá v Kaskadérovi (The Fall Guy) hold filmovému řemeslu jako takovému.

  4. Prima odepisuje další propadák. Po Pohlreichovi se zbavuje i seriálu Vytoč mého agenta
    Seriály30. 4. 2024
    Prima odepisuje další propadák. Po Pohlreichovi se zbavuje i seriálu Vytoč mého agenta

    Tento způsob jara zdá se být pro Primu dost nešťastný. Do televizní sezóny vešla stanice se dvěma velkými novinkami, od nichž si vedení slibovalo značný úspěch. Jenže jak pořad Česko na grilu, tak nový seriál Vytoč mého agenta se s diváky zcela minuly a již od začátku bojovaly s nízkou sledovaností. Poté, co Prima odstavila grilovací soutěž se Zdeňkem Pohlreichem ze soboty na horší pondělní čas, nyní urychluje konec druhé neúspěšné novinky.

  5. Nový Tron vítá nejslavnější tvář značky. Jeff Bridges se vrací do ikonické sci-fi
    Filmy30. 4. 2024
    Nový Tron vítá nejslavnější tvář značky. Jeff Bridges se vrací do ikonické sci-fi

    Sci-fi série Tron nikdy nepatřila mezi kasovní hity, první díl ovšem v 80. letech posouval trikové hranice a dvojka s podtitulem Legacy byla pro změnu chytlavým audiovizuálním zážitkem. I přes ne zrovna oslňující tržby se franšíza stále těší u sci-fi fandů značné popularitě, a tak se producenti rozhodli, že to s ní zkusí ještě jednou. Novinka Tron: Ares se již několik týdnů natáčí, hlavní role se tentokrát ujme Jared Leto a do ikonického Gridu se nakonec vrátí i zásadní tvář celé značky Jeff Bridges.

  6. Šampion Survivoru o třetí sérii: Dává Ivino odmítnutí imunity smysl?
    Rozhovory30. 4. 2024
    Šampion Survivoru o třetí sérii: Dává Ivino odmítnutí imunity smysl?

    Další epizoda pořadu Divočina z ostrova se ohlíží za děním 17. a 18. epizody třetí série Survivor Česko & Slovensko, které byly zase natřískané zajímavými momenty, taktikou a nechyběl ani šokující závěr. Co si myslí vítěz první řady Vladimír Čapek o situaci, kdy soutěžící Iva odmítla od dvou účastníků imunitu? Kdo na jejím rozhodnutí nejvíce prodělal?

  7. Top kina ČR: Bídnou návštěvnost nespasila ani levná neděle. Zvítězila čtvrtá Kung Fu Panda
    Filmy29. 4. 2024
    Top kina ČR: Bídnou návštěvnost nespasila ani levná neděle. Zvítězila čtvrtá Kung Fu Panda

    Mizérie v českých kinech nadále pokračuje. Předminulý víkend se sice tržby díky špatnému počasí zvedly a kinaři opět měli menší důvod k úsměvu, uplynulý víkend ovšem znovu vysvitlo sluníčko a mnoho sálů zelo prázdnotou. Multiplexy se s nepřízní osudu snažily bojovat zlevněným nedělním vstupným, ani to však nestačilo.

  8. TV sledovanost: Iveta byla poražena nečekaným soupeřem. Pohlreich dostal finální ránu
    Téma29. 4. 2024
    TV sledovanost: Iveta byla poražena nečekaným soupeřem. Pohlreich dostal finální ránu

    Už se zdálo, že uplynulý televizní víkend skončí bez většího překvapení a zásadních změn, jenže nedělní večer přinesl šok. Dominující Ivetu postihl v pátém týdnu výraznější pokles sledovanosti a byla poražena zprvu nenápadnou novinkou, totiž kriminální minisérií od České televize.

  9. Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu
    Seriály28. 4. 2024
    Netflix to se Zaklínačem definitivně vzdává. Po seriálu ruší i chystané spin-offy a dává značku k ledu

    Když v roce 2019 začal na Netflixu seriálový Zaklínač (The Witcher) na motivy milovaných předloh Andrzeje Sapkowského, streamovací gigant měl poměrně jasné plány – vybudovat okolo díla s Henrym Cavillem bohatý fantasy svět, jenž bude doplňován animovanými filmy a mnoha dalšími seriály. Jenže o pár let později je situace zcela jiná. Hlavní hvězda značky odešla, seriál oficiálně skončí po páté řadě a žádného dalšího počinu se už také nedočkáme.

  10. Kvíz: Patříte mezi milovníky české komedie? Ověřte si, jak dobře je vlastně znáte
    Filmy27. 4. 2024
    Kvíz: Patříte mezi milovníky české komedie? Ověřte si, jak dobře je vlastně znáte

    „Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš.“ „Hliník se odstěhoval do Humpolce!“ Že dokážete tyto památné hlášky z českých komedií ihned přiřadit ke správnému filmu? Inu, zrovna v těchto případech to není dvakrát těžké. V následujícím testu, který prověří vaše znalosti tuzemských klasik, pro vás ale máme připraveny i mnohem záludnější otázky.

  11. Russell Crowe si bude zase zahrávat s ďáblem. Posedlá hvězda Gladiátora řádí v děsivém traileru
    Filmy27. 4. 2024
    Russell Crowe si bude zase zahrávat s ďáblem. Posedlá hvězda Gladiátora řádí v děsivém traileru

    Doby, kdy byl Russell Crowe hvězdou velkých hollywoodských hitů, jsou už dávno pryč. Charismatickému herci se v posledních letech zalíbilo v béčkovějších produkcích typu Vyšinutý či Papežův vymítač (The Pope's Exorcist). Právě horory si slavný Australan podle všeho zamiloval a do vymítání démonů se vrhá ještě jednou.

  12. VOD tipy: Tři mušketýři, oceňovaný český film i mrtví detektivové
    VOD26. 4. 2024
    VOD tipy: Tři mušketýři, oceňovaný český film i mrtví detektivové

    Ani tento víkend na streamovacích službách neproběhne bez zajímavých novinek, které mají ambice vám zpestřit následující večery. Nechybí mezi nimi další várka seriálů od Netflixu ani jeden z nejchválenějších českých filmů loňského roku, který bohužel tuzemskými kiny po hříchu prohučel.

  13. Kvíz: Jak moc znáte hvězdu Bridget Jones? Otestujte si znalosti o herečce Renée Zellweger
    Filmy25. 4. 2024
    Kvíz: Jak moc znáte hvězdu Bridget Jones? Otestujte si znalosti o herečce Renée Zellweger

    Renée Zellweger jistě patří mezi nejpopulárnější herečky nového tisíciletí. Miláčkem publika se stala díky ztvárnění dokonale nedokonalé Bridget Jones, na svém kontě má ovšem řadu diváckých hitů, nezapomenutelných rolí a dokonce je držitelkou dvou Oscarů. A to je skóre, jímž se mnoho hollywoodských hereček pochlubit nemůže. Jelikož dnes slaví polokulaté 55. narozeniny, je ideální čas vás vyzkoušet, jak moc její kariéru a filmové role znáte.

  14. Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu
    Seriály25. 4. 2024
    Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu

    Seriál M*A*S*H je považován za jeden z největších komediálních klenotů v dějinách televize se skvěle napsanými postavami, citlivým humorem i chytlavými dějovými linkami. Platí též za jeden ze seriálů, co skončil v podstatě na vrcholu a jeho finále patří mezi nejsledovanější pořady v historii Spojených států. Chybělo ale málo a vše mohlo skončit zcela jinak.

  15. Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře
    Seriály25. 4. 2024
    Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře

    Už je to rok a půl, co se na Netflixu objevil seriálový megahit Wednesday, v němž se nám představili členové ikonické Addamsovy rodiny v hávu Tima Burtona a díky čemuž se z Jenny Ortegy stala hvězda. Natáčení druhé řady se kvůli hollywoodským stávkám odkládalo, dlouho plánovaná produkce má však v těchto dnech konečně začít. Do kulis školy Nevermore se se starými známými nyní stěhují dvě populární herecká esa.