Milan Rozšafný

Milan Rozšafný

Autor
Šéfredaktor Kinoboxu. Narozen v roce 1988, vystudoval obor Komunikace v médiích. Psaní o filmech a seriálech se věnuje od roku 2012. Prošel redakcemi Moviezone.cz, TVZone.cz a webů televize Prima, externě spolupracoval s Esquire.cz. Je jedním z autorů knih Encyklopedie fantasy filmu a Encyklopedie hororového filmu. Milovník akčňáků, gangsterek, fantasy i sci-fi filmů.

Články autora

  1. Kvíz: Patříte mezi milovníky české komedie? Ověřte si, jak dobře je vlastně znáte
    Filmy27. 4. 2024
    Kvíz: Patříte mezi milovníky české komedie? Ověřte si, jak dobře je vlastně znáte

    „Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš.“ „Hliník se odstěhoval do Humpolce!“ Že dokážete tyto památné hlášky z českých komedií ihned přiřadit ke správnému filmu? Inu, zrovna v těchto případech to není dvakrát těžké. V následujícím testu, který prověří vaše znalosti tuzemských klasik, pro vás ale máme připraveny i mnohem záludnější otázky.

  2. Russell Crowe si bude zase zahrávat s ďáblem. Posedlá hvězda Gladiátora řádí v děsivém traileru
    Filmy27. 4. 2024
    Russell Crowe si bude zase zahrávat s ďáblem. Posedlá hvězda Gladiátora řádí v děsivém traileru

    Doby, kdy byl Russell Crowe hvězdou velkých hollywoodských hitů, jsou už dávno pryč. Charismatickému herci se v posledních letech zalíbilo v béčkovějších produkcích typu Vyšinutý či Papežův vymítač (The Pope's Exorcist). Právě horory si slavný Australan podle všeho zamiloval a do vymítání démonů se vrhá ještě jednou.

  3. VOD tipy: Tři mušketýři, oceňovaný český film i mrtví detektivové
    VOD26. 4. 2024
    VOD tipy: Tři mušketýři, oceňovaný český film i mrtví detektivové

    Ani tento víkend na streamovacích službách neproběhne bez zajímavých novinek, které mají ambice vám zpestřit následující večery. Nechybí mezi nimi další várka seriálů od Netflixu ani jeden z nejchválenějších českých filmů loňského roku, který bohužel tuzemskými kiny po hříchu prohučel.

  4. Kvíz: Jak moc znáte hvězdu Bridget Jones? Otestujte si znalosti o herečce Renée Zellweger
    Filmy25. 4. 2024
    Kvíz: Jak moc znáte hvězdu Bridget Jones? Otestujte si znalosti o herečce Renée Zellweger

    Renée Zellweger jistě patří mezi nejpopulárnější herečky nového tisíciletí. Miláčkem publika se stala díky ztvárnění dokonale nedokonalé Bridget Jones, na svém kontě má ovšem řadu diváckých hitů, nezapomenutelných rolí a dokonce je držitelkou dvou Oscarů. A to je skóre, jímž se mnoho hollywoodských hereček pochlubit nemůže. Jelikož dnes slaví polokulaté 55. narozeniny, je ideální čas vás vyzkoušet, jak moc její kariéru a filmové role znáte.

  5. Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu
    Seriály25. 4. 2024
    Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu

    Seriál M*A*S*H je považován za jeden z největších komediálních klenotů v dějinách televize se skvěle napsanými postavami, citlivým humorem i chytlavými dějovými linkami. Platí též za jeden ze seriálů, co skončil v podstatě na vrcholu a jeho finále patří mezi nejsledovanější pořady v historii Spojených států. Chybělo ale málo a vše mohlo skončit zcela jinak.

  6. Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře
    Seriály25. 4. 2024
    Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře

    Už je to rok a půl, co se na Netflixu objevil seriálový megahit Wednesday, v němž se nám představili členové ikonické Addamsovy rodiny v hávu Tima Burtona a díky čemuž se z Jenny Ortegy stala hvězda. Natáčení druhé řady se kvůli hollywoodským stávkám odkládalo, dlouho plánovaná produkce má však v těchto dnech konečně začít. Do kulis školy Nevermore se se starými známými nyní stěhují dvě populární herecká esa.

  7. Akční nářez na steroidech. Film Boy Kills World budete buď milovat, nebo nenávidět
    Recenze24. 4. 2024
    Akční nářez na steroidech. Film Boy Kills World budete buď milovat, nebo nenávidět

    Během dubna se vrhá do kin už druhý akční snímek, co se řídí mottem, že pomsta chutná nejlépe hodně krvavá. Po Opičím muži, jenž zabalil příběh o pomstě do indických kulis a hinduistických motivů, přichází na řadu novinka Boy Kills World, jež by svým přístupem snad ani nemohla být odlišnější. Tady vás totiž čeká správně přímočará zábava utržená ze řetězu, která se v žádném ohledu nebere vážně. Jen je šílená tak moc, že se jí možná mnozí velmi brzy přejí.

  8. Jennifer Lopez, výbuchy i robotí bitvy. Netflix útočí v explozivní ukázce s další velkolepou sci-fi
    Filmy24. 4. 2024
    Jennifer Lopez, výbuchy i robotí bitvy. Netflix útočí v explozivní ukázce s další velkolepou sci-fi

    Je to jen pár dnů, co nám Netflix doručil druhý díl sci-fi Rebel Moon, tentokrát s podtitulem Jizvonoška, a už se ze stáje streamovacího giganta pomalu blíží další epická žánrovka. Novinka Atlas se může chlubit hvězdou v podobě Jennifer Lopez, a zejména vymazleným vizuálem a slušnou porcí akce, která by mohla kousek Zacka Snydera velmi snadno trumfnout.

  9. Od Cesty do pravěku až po umělou inteligenci. Začíná vědecký festival AFO
    Festivaly a ceny23. 4. 2024
    Od Cesty do pravěku až po umělou inteligenci. Začíná vědecký festival AFO

    Od úterý 23. až do neděle 28. dubna mohou fanoušci filmu a vědy navštívit v Olomouci jednu z největších vzdělávacích událostí v Evropě, a to už 59. ročník festivalu vědeckého filmu AFO. Jedná se o jedinečnou událost, jejímž cílem je otevírat důležitá vědecká či společenská témata, bořit zažité mýty a stereotypy či prezentovat veřejnosti důležité technologie a obory. I letos festival nabídne řadu mimořádných snímků, dokumentů, přednášek a zajímavý doprovodný program. Hlavním tématem tohoto roku je paměť.

  10. Vítěz Survivoru Vláďa o třetí řadě: Naštvání z promíchání kmenů i překvapivá hra Piráta
    Rozhovory23. 4. 2024
    Vítěz Survivoru Vláďa o třetí řadě: Naštvání z promíchání kmenů i překvapivá hra Piráta

    Stejně jako každý týden, i tentokrát jsme si pro vás připravili další díl pořadu Divočina z ostrova, v němž vítěz první řady Survivoru Vladimír Čapek a jeho kamarád Dan rekapitulují dění z aktuálních dílů reality show. Tentokrát probrali události z 15. a 16. epizody, v níž překvapivě nebyl nikdo vyřazen, naopak došlo k promíchání hráčů napříč kmeny. Co na tuto volbu tvůrců Vláďa říká?

  11. Top kina ČR: Špatné počasí naplnilo sály. Prázdniny s Broučkem ale porazil nečekaný vítěz
    Filmy22. 4. 2024
    Top kina ČR: Špatné počasí naplnilo sály. Prázdniny s Broučkem ale porazil nečekaný vítěz

    Zatímco minulé dva týdny zely české kinosály kvůli hezkému počasí prázdnotou a výsledky atakovaly rekordní minima, uplynulý víkend byl z hlediska návštěvnosti daleko veselejší. Do kin totiž zamířila nová česká komedie Prázdniny s Broučkem. Úspěch ovšem slavily i starší tituly a nečekaný animovaný hit ze Španělska.

  12. Deadpool a Wolverine se v našlapaném traileru mlátí i hláškují. Představují mocnou záporačku
    Filmy22. 4. 2024
    Deadpool a Wolverine se v našlapaném traileru mlátí i hláškují. Představují mocnou záporačku

    Disney posílá v rámci MCU letos do kin pouze jednu marvelovku, i proto se ovšem jedná o jeden z nejočekávanějších blockbusterů letošního roku. Díky setkání Deadpoola s Wolverinem se totiž do komiksového univerza oficiálně přidají dvě publikem milované postavy a i druhý trailer očekávané novinky slibuje velkou zábavu a vděčnou hláškující půdu pro Ryana Reynoldse. Hlavně ale dává více prostoru Wolverinovi.

  13. TV sledovanost: Iveta překonala důležitou metu. Stíny v mlze válcují Specialisty
    Téma22. 4. 2024
    TV sledovanost: Iveta překonala důležitou metu. Stíny v mlze válcují Specialisty

    V neděli večer začala svou televizní štaci druhá řada Ivety, která přenesla příběh slavné zpěvačky do 90. let. Dobový přechod přilákal ještě více diváků než první série a seriál díky tomu v televizi vůbec poprvé překročil důležitou hranici. Souboj pondělních kriminálek pak po minulém těsném vítězství Stínů v mlze nad Specialisty začíná vyznívat mnohem jednoznačněji.

  14. Zajímavosti o druhé řadě Ivety: Naštvaná komparzistka i setkání s Hrušínským
    Seriály21. 4. 2024
    Zajímavosti o druhé řadě Ivety: Naštvaná komparzistka i setkání s Hrušínským

    Seriálová Iveta úspěšně dobyla po platformě Voyo i televizní obrazovky, kde její osud sleduje takřka milion lidí. Dnes večer se na Nově rozběhne už druhá řada, která zavede diváky, kteří seriál ještě neviděli na streamovací platformě, do divokých devadesátek. A my jsme si pro vás při této příležitosti připravili pár zajímavostí ze zákulisí.

  15. Kvíz: Jak moc znáte filmové marvelovky? Náš test ověří vaše komiksové znalosti
    Filmy20. 4. 2024
    Kvíz: Jak moc znáte filmové marvelovky? Náš test ověří vaše komiksové znalosti

    Filmové universum komiksového studia Marvel, jenž je známé pod zkratkou MCU, patří mezi nejpopulárnější franšízy tohoto tisíciletí a má miliony fanoušků po celém světě. Jak dobře znáte svět okolo Iron Mana, Hulka, Kapitána Ameriky či zbylých Avengers vy? To si můžete vyzkoušet v našem kvízu.