Jaký byl Tom Hardy než se stal filmovou hvězdou? Rozhodně žádný svatoušek!

Jaký byl Tom Hardy než se stal filmovou hvězdou? Rozhodně žádný svatoušek!
Tom Hardy | Cross Creek Pictures
V dnešní době už bychom asi jen těžko hledali filmového fanouška, jenž by neznal britského herce Toma Hardyho. Je dobře znám fandům filmů Christophera Nolana (zahrál si v Počátku, Temný rytíř povstal či Dunkerku), filmových i seriálových gangsterek (Úlovek, Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu, Země bez zákona, Legendy zločinu, Capone), menších osobitých projektů (Bronson, Noční jízda), sportovních dramat (Warrior), komiksových blockbusterů (Venom) či oscarových hitů (Šílený Max: Zběsilá jízda, REVENANT Zmrtvýchvstání). Hardy je velký herecký chameleón a svým specifickým drsňáckým charismatem už dokázal nejednu svou postavou učinit jedinečnou a nezapomenutelnou. A je pravděpodobně jen otázkou času, než si dojde i pro hereckého Oscara (za REVENANTA už na něj byl nominován)...
Tom Hardy
Dunkerk
Jaký však byl populární herec v dobách svého mládí, když byla jeho hvězdná kariéra ještě v nedohlednu? Inu, není žádným velkým tajemstvím, že to byl pořádný divoch. Holdoval alkoholu a drogám, až se na obojím stal závislým. Byl několikrát zatčený a jednou ho dokonce zastavila policie, když řídil ukradený mercedes. Navzdory své závislosti na pití a kokainu se ale rozhodl zkusit hereckou kariéru. Studoval na Richmond Drama School a Drama Centre London. Jeho první herecké příležitosti přišly v roce 2001. Objevil se v menší roli v oceňované HBO minisérii Bratrstvo neohrožených a poté ve válečném dramatu Ridleyho Scotta Černý jestřab sestřelen.
O rok později si zahrál hlavního zloducha Shinzona v Star Treku. Po jeho dokončení podstoupil léčbu svých závislostí. Od roku 2003 je čistý a jeho herecká kariéra od té doby pouze vzkvétá.
Peaky Blinders - Gangy Birminghamu (2013-2022)
Tom Hardy