TOP kina ČR: Matky v nesnázích přejely americkou konkurenci

TOP kina ČR: Matky v nesnázích přejely americkou konkurenci
Matky | BontonFilm
5. TICHÉ MÍSTO: ČÁST II (země vzniku: USA)
Tiché místo: Část II
Tržby 883 tisíc KČ / návštěvnost 5.239 diváků / 56 kin
Již třetí víkend v řadě se mezi nejnavštěvovanějšími tituly drží pokračování vynalézavého hororu z roku 2018. Kdo promluví, bude potrestán. Emily Blunt o tom ví své. Na snímek Johna Krasinského vyrazilo za necelé tři týdny do českých kin necelých 37 tisíc diváků. Tržby činí přes 6 milionů korun.

4. LUCA (USA)
Luca
Tržby 913 tisíc KČ / návštěvnost 5.971 diváků / 85 kin
Pixarovka ze slunné Itálie na čtvrtém místě. Rodinný animák Luca je mezi nejnavštěvovanějšími tituly druhý víkend a oproti tomu premiérovému zájem o snímek vzrostl téměř o padesát procent. Solidní ohlasy snímek získal též od tuzemských kritiků. Takže kdo se letos nedostane k moři, může si to vynahradit návštěvou kina.

3. V ZAJETÍ DÉMONŮ 3: NA ĎÁBLŮV PŘÍKAZ (USA)
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz
Tržby 2 miliony 885 tisíc KČ / návštěvnost 17.397 diváků / 84 kin
Třetí V zajetí démonů odstartovalo na pomyslném bronzu. Hororová franšíza producenta Jamese Wana táhne dál. I když kvalitativně se poměrně vyčerpává. Strašidelný žánr nicméně na diváky funguje, často právě nehledě na kvalitu.

2. RYCHLE A ZBĚSILE 9 (USA)
Rychle a zběsile 9
Tržby 4 miliony 241 tisíc KČ / návštěvnost 24.583 diváků / 67 kin
Dom Toretto sundal nohu z plynu a pro celou jeho "rychlou" rodinu to znamenalo sestup na pomyslnou stříbrnou příčku. Za necelé dva týdny od premiéry má nejnovější díl série Rychle a zběsile na kontě necelých 79 tisíc diváků a 13 milionů korun v rámci tržeb. Zlato zůstalo doma.

1. MATKY (Česká republika)
Matky
Tržby 7 milionů 379 tisíc KČ / návštěvnost 48.711 diváků / 194 kin
Matky celovečerního debutanta Vojtěcha Moravce trumfly Toretta tak, že dvojnásobně. Dvakrát to ale nepřekvapí, protože film balancující na hraně komedie-dramatu měl k dispozici mimořádný počet projekčních míst (194 kin), velkou marketingovou kampaň a známé herečky v hlavních rolích (Sandra Nováková, Petra Hřebíčková, Gabriela Marcinková a Hana Vagnerová). Téma rodičovství a vztahových potíží ztvárněné částečně neokoukanými tvářemi evidentně přitáhlo do kin trošku mladší publikum. Na komerční úspěch Žen v běhu (2019) snímek nenaváže ani kdyby se promítal zdarma, ale i tak jde v současné situaci (lidé se po rozvolnění koronavirové pandemie do kina nehrnou, užívající si letní počasí) o solidní výsledek.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku