Vzniká film o tom, že zesnulý O. J. Simpson svou manželku nezabil. Nikdo v něm nechce hrát

Vzniká film o tom, že zesnulý O. J. Simpson svou manželku nezabil. Nikdo v něm nechce hrát
The People v. O.J. Simpson: American Crime Story | FX Network
Simpsonova sportovní kariéra skončila roku 1979, tehdy patřil k největším afroamerickým osobnostem a dobýval i filmovou branži. Zahrál si v katastrofických hitech Skleněné peklo, Přejezd Kassandra či Kozoroh 1, mezi hereckou smetánku se však nepropracoval a lidé si jej nejvíc pamatují jako smolaře Nordberga z komediální trilogie Bláznivá střela. Její poslední část měla premiéru roku 1994, kdy celá Amerika sledovala, jak z dvojnásobné vraždy podezřelý O. J. ujíždí v živém přenosu policejním jednotkám.
O. J. Simpson
O. J. Simpson

Herec, Výkonný producent

Důkazy a motivy se hromadily v hercův neprospěch, ale právníci v čele s Johnniem Cochranem a Robertem Shapirem průběh zvrátili. Klíčový obrat se vázal na rukavici nasazenou v době vraždy, již Simpson na svou ruku nedokázal navléct. Osvobozující verdikt Ameriku rozdělil, kdysi populární Simpson ukončil hereckou kariéru a pro mnohé se stal symbolem zkorumpované legislativní moci. Historické dilema působivě znázornila například první řada seriálu American Crime Story, v níž si O. J. zahrál Cuba Gooding jr. a adaptovala knihu The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson z roku 1997.
Simpson musel vyplatit pozůstalým po dvojnásobné vraždě 33 milionů dolarů, občanskoprávní spor dva roky po hlavním procesu totiž rozhodl, že je za smrt obou lidí nepřímo zodpovědný. Musel se vzdát části majetku a roku 2007 jej přistihli, jak krade vlastní památky z lasvegaského hotelového pokoje. Za dvanáct různých prohřešků dostal třiatřicetiletý trest odnětí svobody, po devíti letech jej propustili.
O.J. Simpson
Bláznivá střela
Bláznivá střela
Bláznivá střela
Skleněné peklo
Snímek o jeho nevinně natáčí britský režisér Joshua Newton a nese název The Juice podle Simpsonovi přezdívky. Momentálně je hotových přibližně třicet minut vzpomínkových scén, v nichž zavražděnou manželku Nicole ztvárňuje herečka Charlotte Kirk z čarodějnického hororu The Reckoning. Obviněného sportovce se chopil původem rakouský herec Boris Kodjoe ze série Resident Evil a seriálu Station 19. Newton na tomto satirickém thrilleru pracuje od roku 2015 a příběh podle něj obsahuje reálného právníka Douglase McCanna, na něhož během procesu století dolehly řinoucí se konspirační teorie. Zřejmě to má být on, kdo ve filmu odhalí neprůstřelnou nevinu.
Obsazení této role je problémem, který projekt brzdí od dokončení. „Owen Wilson byl pro tu úlohu perfektní,“ sdělil Newton pro Rambling Reporter. „Setkali jsme se v Santa Monice. Všichni byli ze scénáře nadšení. Jeho agent si přál, aby to vzal. Nabídli jsme mu 12 milionů dolarů. Po obědě ale vstal a řekl: ‚Jestli si myslíte, že vezmu hlavní roli ve filmu o tom, že to O. J. neudělal, tak jste se museli zbláznit,‘“ vyprávěl režisér, jenž si brousí zuby na další známá jména. Žádné přitom nezmínil a možná dobře tuší, že jeho nabídka je zvlášť v dnešní době přespříliš kontroverzní. Film chce zkompletovat do podzimu a uvést jej příští rok, kdy diskutabilní soudní verdikt oslaví třicáté výročí.
Zdroj: The Hollywood Reporter