Bláznivá střela se již brzy vrátí. Kdy dorazí nový představitel poplety Franka Drebina?

Bláznivá střela se již brzy vrátí. Kdy dorazí nový představitel poplety Franka Drebina?
Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas | Paramount Pictures
Studio Paramount Pictures vyjevilo rozmístění některých větších premiér, mezi nimiž zaujímá restart Bláznivé střely důležité postavení. Zlatá éra parodie je dávno pryč a její přední vývojáři David Zucker a Pat Proft si loni pro Hollywood Reporter posteskli, že studio je z nadcházejícího projektu vyšachovalo. Jenže nastolená vize nemusí být vůbec špatná. Projekt, který do úlohy srdnatého detektivního poplety obsadil Liama Neesona, vzniká pod dohledem tvůrčího tria Akiva Schaffer, Dan Gregor a Doug Mand. Ti nedávno uvedli velmi povedený animovaný hybrid Rychlá rota podle stejnojmenného seriálu s Chipem a Dalem, v němž dali na vědomí, že sebeuvědomělý a parodický humor ovládají bravurně.
Bláznivá střela
AI
62%
Scenáristé Gregor a Mand mají bohaté televizní zkušenosti, podíleli se na sitcomu Jak jsem poznal vaši matku nebo na muzikálové sérii Šílená bejvalka. Nyní vstupují na ožehavé území, kde musí do každého záběru propašovat ideálně několik vtipů naráz, aby dorovnali kadenci originální trilogie. Bláznivá střela flexibilně imitovala především kriminální seriály z velkoměsta a po vzoru průlomového filmu Připoutejte se, prosím osázela každou scénu absurdně blbým i geniálně chytrým humorem. Pomohli také herci v čele s Nielsenem, Priscillou Presley či Georgem Kennedym.
Proft a Zucker údajně napsali oficiální čtvrtý díl, ale Paramount se vydává novým směrem. Producent Seth MacFarlane v nedávném rozhovoru pro Hollywood Reporter popsal, že scénář je hotový a projekt se konečně hýbe kupředu. První oznámení přišlo před dvěma lety a už tehdy se psalo o účasti Liama Neesona, jenž si po sedmdesátce vyzkouší úplně novou polohu. Od váženého charakterního herce ze Schindlerova seznamu odbočil do předaleké galaxie jako Qui-Gon Jinn a následně zářil v několika autorských projektech (Kinsey, Gangy New Yorku, Snídaně na Plutu), než jej Batman začíná a hlavně 96 hodin přepnuli do akčního módu.
Liam Neeson
Liam Neeson | Open Road Films
Umí si ze sebe také udělat legraci, což dosud piloval právě pod MacFarlanem. Zahrál si záporáka v jeho westernové komedii Všechny cesty vedou do hrobu a s kamennou tváří odehrál vtipné cameo v druhém Méďovi. Stejně jako Nielsen má za sebou bohatou kariéru a disponuje hlubokým hlasem, tudíž tvůrci mohou spoléhat na jeho charisma i klasický doprovodný komentář.
Dalším ohlášeným premiérám vévodí animovaná Tlapková patrola 3, která po dvousetmilionovém úspěchu dvojky dorazí 31. července 2026. Pokračování se dočkají také Želvy Ninja: Mutantí chaos, které loni v srpnu vydělali 180 milionů dolarů. Na ně si počkáme do října 2026. Místo v kalendáři má také akčňák Novocaine s Jackem Quaidem (Banda) a Amber Midthunder (Predátor: Kořist), který vyjde příští březen, thriller Vicious s Dakotou Fanning (srpen 2025) nebo muzikál Better Man, v němž Robbie Williams hraje sám sebe.
zdroj: The Hollywood Reporter