Tiché místo: Část II

74%
Tiché místo: Část II
Tiché místo: Část II (A Quiet Place 2) je americký horor a pokračování snímku Tiché místo (A Quiet Place, 2018). Abbottovi dlouho přežívali díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, protože otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee. Matka Evelyn tak zůstala se třemi dětmi úplně sama a je jí jasné, že jediným způsobem, jak své děti ochránit je spojit síly s ostatními přeživšími lidmi. Abbottovi opouštějí svou farmu a vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomují, že zkáza může přijít i ze strany lidí...



Recenze: Tiché místo: Část II

Kinobox.cz
65%

Není vůbec divu, že se Tiché místo dočkalo pokračování, přestože o něj Krasinski údajně vůbec nestál. Při rozpočtu necelých 20 milionů dolarů celosvětově vydělalo přes 340 milionů dolarů a takový hit se dalšího dílu dočkat prostě musí - a pokud možno co nejrychleji. Nic z toho však tvůrce neomlouvá, že scenáristicky jejich dílo působí dost prázdně a odbytě.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
První Tiché místo přišlo s originálním nápadem na Horor v němž hrálo prim ticho a strach s napětím pramenící ze zvuků. Bylo tak jasné, že druhý díl už nemá moc v čem překvapit a to se také stalo. Dostali jsme v podstatě to samé jen jsme více prozkoumali svět ve kterém se příběh odehrává. No a to mi přijde ve výsledku málo. Po technické stránce nelze moc co vytknout. Atmosféra je opět výborná a Krasinski dobře pracuje s napětím, když opět pomocí ticha dokáže držet diváka v pozoru. Pokud by měl přijít i další díl (což se nejspíš stane), tak bych se rád podíval na začátek invaze.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Tiché místo 2 není vlastně o nic horší, než první díl, jen už tu není ten efekt něčeho nového. Stále stejně napínavé, skvělé lekačky, divák doslova prožívá každý krok a čeká, jestli někde nepraskne větvička pod nohou. Tento film nepřinesl nic nového a jak říkám, podruhé to samé už prostě tolik nefunguje. Přesto mě Tiché místo baví a těším se na další.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Námět o nějakých potvorách útočící na vše živé podle hluku tedy zaujal a tak tu máme pokračování. Začíná prologem k připomenutí jak to celé začalo a jede se dál. Mohlo by se také zdát, že vlivem znalostí o co jde a jak to probíhá už další film nebude mít čím překvapit a bude předvídatelný. No, je to všechno půl na půl. Režisér a scénárista v jedné osobě John Krasinski se s tím popral docela přívětivě. Příběh sice jede po nastavených kolejích, ale po dějové stránce stále graduje a přesvědčivě vytváří děsivé okamžiky, i když se motivem stále jedná o jedno a to samé. Zkrátka John Krasinski pevně využívá divácké znalosti a dobře s tím v rámci dalšího vývoje zapracoval. Jsou tu použité také určité detaily z předchozího snímku, takže bez jeho zhlédnutí je nelze rozlišit a tím i v rámci dramatizace použít v tom, co znamenají či představují. Snímek je tedy opět atmosféricky tvrdě neodbytný, intimní a hlavně nervy drásající. P.S. Vydrželi by jste zůstat potichu při zachycení nohy do zvířecí ozubené pasti?

Dodatečné informace

Původní název:
A Quiet Place 2 (více)
  • USA Tiché místo: Část II
  • USA A Quiet Place 2
Premiéra v ČR:
10. 6. 2021
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Tiché místo: Část II je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Tiché místo: Část II


Podobné


Powered byJustWatch