CZ tržby: Sebevražedný oddíl vyhrál na celé čáře. Teorie Tygra má přes 300 tisíc diváků

CZ tržby: Sebevražedný oddíl vyhrál na celé čáře. Teorie Tygra má přes 300 tisíc diváků
Sebevražedný oddíl (2016)
Margot Robbie, Jared Leto
Sebevražedný oddíl (2016) | Warner Bros.
Nadupané trailery, okázalá slova o události sezóny, marketing za hodně štědrý rozpočet. Sebevražedný oddíl ovládl žebříček tržeb. A vzácně se na jeho hodnocení shodli diváci s filmovými kritiky, když snímku dali lehce přes 70 procent. Řeč čísel je následující - do 102 kin vyrazilo na dvouhodinový pestrobarevný "videoklip" 81.166 fanoušků žánru. V pokladnách nechali 12 miliónů korun.
Je to o něco méně než premiérový Deadpool (přes 96 tisíc diváků a 13 miliónů korun) i Captain America: Občanská válka (92 tisíc diváků, necelých 14 miliónů kroun). V rámci studia DC Universe, kde Sebevražedný oddíl vznikl, se může měřit s nepříliš dobře hodnoceným Batmanem v Supermanem, který o premiérovém víkendu přitáhl 81.800 diváků a přes 12 miliónů korun. Není už těch komiksů příliš? Zdá se, že diváci si to nemyslí. V USA totiž odstartoval Sebevražedný oddíl rekordně v rámci měsíce srpna - utržil 135 miliónů USD. Marvel má nicméně nad DC Universe stále navrch.
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Tuhle nekonečnou sérii nezastaví před úspěchem ani tropická vedra. Doba ledová: Mamutí drcnutí se drží mezi nejúspěšnějšími snímky žebříčku. Čtvrtý víkend na animák vyrazilo 19.643 diváků, v pokladnách nechali 2.69 miliónu korun. Pokles zájmu o 33 procent, celková návštěvnost přes 274 tisíc diváků a tržby přes 38 miliónů korun. Scratovi a spol. stojí v cestě už "jen" Hledá se Dory (2016) a Teorie Tygra (2016). Jak si s nimi poradí?
Jiří Langmajer
SEZN@MKA aneb Nové dno české tvorby? Diváci si to nemyslí. | BontonFilm
Minule zaznamenala prvenství, tentokrát skončila třetí. Ale i tak jde pro většinu tvůrců vztahové komedie SEZN@MKA o pořádný komerční úspěch. Druhý víkend od nasazení vyrazilo na film 16.010 diváků. V pokladnách nechali 2.25 miliónu korun. Další důvod pro kinaře promítat tvorbu, která se vlastně ani nevejde do škatulky "kinematografie". Recenze hovoří jasně. Diváci ale také.
Docela znepokojivá zpráva; agent bez minulosti Jason Bourne se umístil až za štramákem Langmajerem! Druhý víkend v kinech, 9.612 diváků a 1.48 miliónu korun. Mattovi bych to neříkal.
Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell
Matky na tahu
Ze čtvrtečních premiér se vedle Sebevražedného oddílu v první desítce umístily už jen Matky na tahu (2016). Další letní odpočinková podívaná, tentokrát pro ženy, které si užívají od mateřských povinností, skončila pátá s návštěvností 7.989 divaček a tržbami jen něco málo přes 1 milión korun. Skutečné matky buďto byly se svými potomky, nebo se místo ztráty času v kině věnovaly opravdové pařbě.
Na sedmém místě vystrkují drábky v rámci předpremiérového uvedení naši čtyřnozí přátelé. Tajný život mazlíčků (2016) slibuje velezábavnou animovanou podívanou. Dostojí očekávání? Prozatím na film do 30 kin vyrazilo 6.831 diváků, kteří za vstupenky utratili 1 milión korun.
Kristen Wiig, Kate McKinnon, Melissa McCarthy
Krotitelé duchů
V českých kinech solidně pohořeli Krotitelé duchů (9. místo, 4.981 diváků, 722 tisíc korun). Vždyť i Hřebejkova Učitelka (aktuálně 10. místo, 2.951 diváků, 395 tisíc korun) je na tom z dlouhodobého hlediska líp. Tuzemské tržby to rozhodně nevytrhnou, takže se podíváme do světa - tam Krotitelé duchů s rozpočtem 144 miliónů USD utržili miliónů téměř 180. O propadáku tedy nemůže být řeč.
Jiří Bartoška
Největší držák aktuálního žebříčku - tuzemská černá komedie Teorie Tygra. | CinemArt
Již devatenáctý víkend se na žebříčku tuzemských tržeb a návštěvnosti drží vztahová černá komedii Teorie Tygra. Aktuálně jí patří 11. příčka s návštěvností 3.736 diváků a tržbami 340 tisíc korun. O tomto víkendu film překonal další metu; přišlo na něj 300 tisíc diváků. Tržby se blíží hranici 39 miliónů korun, čímž se snímek v rámci aktuálního žebříčku Top 20 staví hned za vedoucí "Dory" se 47 milióny.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.