Profilový obrázek

frantiska-coufalova

Františka Coufalová

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Vrchní, prchni!
    Vrchní, prchni! (1981)
    10
    Josef Abrahám společně s Libuškou Šafránkovou vytvořili báječný manželský pár. Příbuzní z Moravy a milý soused jim výtečně sekundují. Jestli je na příběhu alespoň 50% reality, jak se proslýchá, tak musel být i originální vrchní úžasným zpestřením socialistického pohostinství.
    • písnička Severní vítr
  2. Kulový blesk
    Kulový blesk (1978)
    9.5
    Stěhování a směna bytů je jeden českých fenoménů. Smoljak se Svěrákem a panem Podskalským ho podali v nádherné komediální podobě se všemi možnými i nemožnými zádrhely. Prostě si jen stačí pustit film, udělat si k němu výbornou brazilskou kávu a nenechat se rušit sousedy stěhujícími uhlí mezi sklepy ...
  3. Noc na Karlštejně
    Noc na Karlštejně (1974)
    10
    Asi nejhezčí filmový muzikál, viděla jsem i jeho divadelní, mírně upravenou podobu na zámku Lednice, kde zámecká kulisa byla úžasná. Herecké obsazení filmu je nepřekonatelné od Jany Brejchové a Vlastimila Brodského v hlavních rolích před pana Peška - Jaromíra Hanzlíka, krále kyperského - Waldemara Matušku až po poslední páže. Nelze totiž vyjmenovat všechny, to by bylo na román :)
  4. Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
    Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974)
    9.5
    Krásná vodnická komedie od Macourka a Vorlíčkem. Menší, Hanzlík, Filipovský, Kopecký, Šafránková, Řehoř, Zázvorková ... prostě plejáda nejlepších našich herců, to je možné vidět kolem dokola a vůbec se film neokouká, dnes ja takových komedií bohužel pomálu a místo nich se točí nesmyslné sitcomy, kde Vám musí pustit smích, abyste poznali, že někdo právě řekl něco vtipné :)
  5. Postřižiny
    Postřižiny (1981)
    10
    Skvělá odpočinková komedie Jiřího Menzela. Jiří Schmitzer je starostlivý manžel a nejlepší motorkář ve své době :) Magda Vašáryová zde vystoupila na svůj vrchol a Jaromír Hanzlík v roli Pepina je hvězda první velikosti. Ani ostatní herci jako oba R.Hrušínští, Petr Čepek nebo Oldřich Vlach či Petr Vondruška nezklamou.
  6. Vesničko má středisková
    Vesničko má středisková (1985)
    10
    Film, u kterého se pokaždé směji stejným vtípkům. Moc zdařilé dílko Jiřího Menzela. János Bán nepřekonatelný, Marián Labuda úžasný a Rudolf Hrušínský přidávající jedno moudro za druhým, většina hlášek z tohoto filmu zlidověla, není co vytknout,
  7. Slavnosti sněženek
    Slavnosti sněženek (1983)
    9
    Moc krásná komedie s výtečným hereckým obsazením. Pan Rudolf Hrušínský je prostě úžasný a Jaromír Hanzlík dává filmu krásný, i když trošičku smutný náboj. Asi bych ještě vyzvihla pana Čepka, kterého mám jako herce moc ráda. Za tenhle film patří panu Menzelovi veliký dík.
  8. Obsluhoval jsem anglického krále
    Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
    4
    Hrabala moc ráda čtu , ale musím říct, že film je jen slabým odvarem knížky. Panu Menzelovi se to fakt nepovedlo. Má hodně úžasných filmů, ale tento mezi ně určitě neřadím. Herecké obsazení snímku určitě nepomohlo, nebyl jediný z herců, kterého bych mohla vyzdvihnout - celkově zklamání.
  9. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    8
    Nádherný film z doby, kterou jsem intenzivně prožívala a dodnes si pamatuji, co se tenkrát dělo. Je těžké tuto krušnou dobu vylíčit takto s humorem a jsem za to tvůrcům i hercům vděčná.