Noc na Karlštejně

79%
Noc na Karlštejně
Plakát traileru
Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších českých filmových muzikálů vypráví o císaři Karlu IV. a jeho hradu Karlštejn, na němž kvůli jeho zákazu nesměly přebývat ženy. Tento zákaz měl posloužit k tomu, aby se panovník mohl věnovat mužským záležitostem. Jedné noci byl ale porušen hned dvakrát... Na Karlštejně se tedy objeví nejen Karel IV. a dva nezvaní hosté, cyperský král Petr a bavorský vévoda Štěpán, ale také dvě ženy v mužském přestrojení. Jednou z nich je císařova manželka Eliška Pomořanská, která z lásky a ze stesku porušila zákaz, aby mohla císaře alespoň zahlédnout, tou druhou je neteř purkrabího Alena, která se vsadila s otcem, že dokáže strávit noc na hradě v mužském přestrojení... Český filmový muzikál natočil režisér Zdeněk Podskalský podle stejnojmenné divadelní hry Jaroslava Vrchlického. V hlavních rolích uvidíte Vlastimila Brodského (Karel IV.) a Janu Brejchovou (Eliška Pomořanská). Eliščina ochránce, arcibiskupa Arnošta z Pardubic, hraje Karel Höger a odvážnou a tvrdohlavou Alenu Daniela Kolářová. (Česká televize)



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Česká filmová klasika,kterou jsem za poslední léta viděl snad 100 krát a to je přesně o 99 shlédnutí více než je potřeba. Herci jsou výborní a písně taktéž. Příběh není špatný,ale existují rozhodně lepší. Prostředí Karlštejnu filmu svědčí a spolu s nezapomenutelnými písněmi dělají z Noci na Karlštejně výborný muzikál.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
3
Tento muzikál jsem viděl asi na pět etap, tak velký problém jsem měl s tím to dokoukat. Zkrátka tohle nebylo natočeno pro mě.. Hrají zde legendy a skvělí herci, hudba je za mě jako na houpačce.. vlastně úplně nevím, proč když vidím tento film, sahám po ovladači a pryč.. Mám to prostě tak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela příjemný film s několika povedenými melodiemi. Jako malý jsem na tom totálně ujížděl - nevím už proč, ale pouštěl jsem si to pořád dokola. Dodnes mi z toho zbyla jen myšlenka, že Karlštejn je fakt pěknej barák.

Dodatečné informace

Původní název:
Noc na Karlštejně (více)
  • Československo Noc na Karlštejně
  • Československo Night at Karlštejn
Premiéra v ČR:
12. 7. 1974
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Noc na Karlštejně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch