O medvědu Ondřejovi

60%
O medvědu Ondřejovi
Plakát traileru

Princezna Blanka se tajně schází s myslivcem Ondřejem a odmítá všechny urozené nápadníky, které král na zámek pozval. Král už má rozmarů své dcery dost a zavře ji do věže. Pro nápadníky král vymyslí úkol - najít vchod do věže. Když Ondra potká medvědáře, napadne ho převléci se za medvěda....




Pete69
Pete69
29 102 bodů
5
Tato pohádka mi nikdy nepřirostla k srdci a asi ani nepřiroste. Už jako malý jsem vždy odcházel od televize, když začala. Plejáda skvělých herců včetně mého velikého oblíbence Jaroslava Marvana.. Jiřina Bohdalová a další.. přesto mě ro nebav. Princezna, tajná komnata a jeji milý v kůži medvědi.. za mě málo ..
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Je pravda, že tento film ve mně nezanechal až zas takovou stopu (bylo mně 5 let, když vznikl), ale pozoruhodný je tím, že tam hrála princeznu Blanku Aglaia Morávková, o osm let starší sestra Consuely Morávkové, dědeček Emanuel Morávek byl violoncellista, miloval operu, sjezdil celý svět, setkal se s těmi nejexotičtějšími jmény, asi měl na jména dětí svého syna Ferdinanda výrazný vliv. No a tato herečka se svým manželem zůstala v roce 1968 ve Švédsku, takže se stala emigrantkou a myslím si, že i proto tuhle pohádku málo lidí dneska zná. Ale je to příjemná pohádka a ve srovnání s těmi dnešními "Duchy nad zlato" apod. je to skvost! Krásného myslivce hraje krásný Moravák Jiří Papež, krále jako vždy výborný Jaroslav Marvan, dřevorubce Jaroslav Vojta a Josef Beyvl, komořího hraje Miloš Nedbal, komornou Anežku Jiřina Bohdalová (a nepřehrává!!!), strážného s halapartnou nezapomenutelný Vítězslav Černý, vrátného Eman Fiala. No a František Belfín jako autor hudby, to je záruka kvality, když člověku jen proběhnou hlavou všechny ty filmy, které opatřil hudbou, ... No comment!
kawa
3 388 bodů
8.5
Film je třeba brát do kontextu s Jak se Franta naučil bát jako dvojfilm. Krátký film s Jaroslavem Marvanem v roli krále. Jinak spíše jen pro děti. Miloš Nedbal a Nesvadba drží komickou linku komořího a prince s šíleným tikem. Další herci již jen sekundují. V roli dřevorubců Beyvl a Vojta.

Dodatečné informace

Původní název:
Medved a strasidla (více)
  • Československo O medvědu Ondřejovi
  • Československo Medved a strasidla
  • Československo Das Märchen vom Bären Ondrej
  • Československo Ksiezniczka i niedzwiedz
  • Československo O medvedu Ondrejovi
  • Československo Princezna, medved a strasidla
  • Československo Strasidla a medved
Premiéra v ČR:
1. 11. 1960
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění