Profilový obrázek

frantiska-coufalova

Františka Coufalová
103

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihomoravský, Brno-venkov, Česká republika



    Vrchní, prchni!
    Vrchní, prchni! (1981)
    10
    Josef Abrahám společně s Libuškou Šafránkovou vytvořili báječný manželský pár. Příbuzní z Moravy a milý soused jim výtečně sekundují. Jestli je na příběhu alespoň 50% reality, jak se proslýchá, tak musel být i originální vrchní úžasným zpestřením socialistického pohostinství.
    • písnička Severní vítr
    Kulový blesk
    Kulový blesk (1978)
    9.5
    Stěhování a směna bytů je jeden českých fenoménů. Smoljak se Svěrákem a panem Podskalským ho podali v nádherné komediální podobě se všemi možnými i nemožnými zádrhely. Prostě si jen stačí pustit film, udělat si k němu výbornou brazilskou kávu a nenechat se rušit sousedy stěhujícími uhlí mezi sklepy ...
    Noc na Karlštejně
    Noc na Karlštejně (1974)
    10
    Asi nejhezčí filmový muzikál, viděla jsem i jeho divadelní, mírně upravenou podobu na zámku Lednice, kde zámecká kulisa byla úžasná. Herecké obsazení filmu je nepřekonatelné od Jany Brejchové a Vlastimila Brodského v hlavních rolích před pana Peška - Jaromíra Hanzlíka, krále kyperského - Waldemara Matušku až po poslední páže. Nelze totiž vyjmenovat všechny, to by bylo na román :)
    Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
    Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974)
    9.5
    Krásná vodnická komedie od Macourka a Vorlíčkem. Menší, Hanzlík, Filipovský, Kopecký, Šafránková, Řehoř, Zázvorková ... prostě plejáda nejlepších našich herců, to je možné vidět kolem dokola a vůbec se film neokouká, dnes ja takových komedií bohužel pomálu a místo nich se točí nesmyslné sitcomy, kde Vám musí pustit smích, abyste poznali, že někdo právě řekl něco vtipné :)
    Postřižiny
    Postřižiny (1981)
    10
    Skvělá odpočinková komedie Jiřího Menzela. Jiří Schmitzer je starostlivý manžel a nejlepší motorkář ve své době :) Magda Vašáryová zde vystoupila na svůj vrchol a Jaromír Hanzlík v roli Pepina je hvězda první velikosti. Ani ostatní herci jako oba R.Hrušínští, Petr Čepek nebo Oldřich Vlach či Petr Vondruška nezklamou.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci