Profilový obrázek

Sova

Komentáře 8

Od nejnovějších
  1. Ronin
    Ronin (1998)
    10
    Toto a Leon jsou mé dva nejoblíbenější akční filmy. Realičnost, postavy, děj. Pro mě prostě srdcovka. Akční, ale ne přehnané, logické, chytré, nečekané. Za mě prostě 10/10. Asi je to věc vkusu, ale moderní superakčnáky typu John Wick se s tímto nedají srovnávat. To jsou akční slátaniny, tohle je akční FILM.
  2. Leon
    Leon (1994)
    10
    Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, s mnou milovaným Jeanem Reno. Toto a Ronin (1998) jsou mé dva asi nejoblíbenější akční filmy všech dob. Rozhodně doporučuji režisérskou verzi, krom podrobnějších návodů na kriminální činnost více rozvádi vztah mezi hlavními postavami (trochu víc to smrdí pedofilií) , ale pomůže to chápat Leonovu psychiku. ("That's The Ring Trick" taky stojí za to :-)). Pro mě srdcová záležitost.
  3. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    10
    Tohle je za mě FILM. Vše již bylo napsáno. Nezapomenu doby, kdy na jedné VHS jsem měl Foresta a Masku a tyhle dva filmy jsem si pouštěl kdykoliv jsem měl chvíli času. Odkudkoliv, třeba na pár minut, vždy mě bavil.
  4. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    8
    Zábavné, hravé, až na detaily v osobním vkusu nic závadného. Upřímně jsem se bavil. Celý přístup k "hrdinům" je trochu odlišný. Jo. Za mě fakt dobrý. Nejspíše vhodné pro celou rodinu, víc takových.
    P.S: obvykle se nevyjadřuji k ostatním recenzentům, ale pokud byste se u někoho divili hodnocení 1/10 , tak jen napovím, kouknete se, jak hodnotí filmy a kolik filmů (a jakých) má u něho 0/10. Ale to jen na okraj, né každý chápe stupnici stejně. A i když vkus může být dost odlišný, pokud tomuto filmu dá někdo 1/10 , pouze si řeší svou flustraci a očividné mindráky. Rozhodně není objektivní.
  5. Sisu
    Sisu (2022)
    5
    Akční nářez s nesmrtelným hrdinou, který "prostě odmítá umřít". Když tedy pomineme tuhle "skutečnost" , je to prostě akční podívaná. Kdybychom počítali jeho přežití palby několika samopalů / kulometu při skrytí za defacto pánvičku, přežití všeho možného apd. hodnocení by bylo asi 2/10, pokud to přehlédnete, tak pěkných 5/10 , pokud nečekáte nějaké zásadní dějové zvraty. Prostě si to jede svoji linku, kdo chce koukat na masakr nácků, dostane své, kdo čeká nějaký hluboký příběh, bude zklamán. Ale tak nějak jsem věděl do čeho jdu a až na to, že to bylo jaksi přehnané. Pokud vypnete mozek, tak se pobavíte. P.S.: na historické přesnosti si to také moc nepotrpí, asi největší pěstí na oko pro mě byl "německý tank" , což byla asi nějaká t-54 nebo podobná, natože ten tank je tam polovinu filmu ,,,jak jsem psal, nepřemejšlejte a bavte se, jinak to nedává tolik smysl
  6. Ranhojič
    Ranhojič (2013)
    7
    Film je vcelku zajímavý, bylo tu napsáno hodně, nechci to opakovat. Za sebe snad jen připomenu knižní předlohu, která je naprosto skvělá. A jelikož jsem četl dřív než viděl, je pro mě film jen takovou grafickou představou režiséra. Z knihy jsem hlavního hrdinu vnímal trochu jinak než ve filmu, takový zodpovědnější byl v knize, ve filmu trochu floutek, ale možná jen můj pocit. Určitě stojí za zhlédnutí.
  7. Jack Reacher
    Jack Reacher (2022)
    7
    Seriálový Reacher se více podobá knižní předloze než film (zásadní rozdíl je v tom, že Reacher je OBR, což prostě Cruise nemá šanci zahrát) a z toho se odvíjí i určité situace i jejich řešení. Za mě ale měla první serie vetší šmrnc (druhou serii teď dokoukanou ještě nemám), asi hlavně tím, že tam jsem Reachera poznávali, druhá série s ním počítá prostě už jako s godzilou a tak nějak se to točí kolem toho, že je to obr a všichni se ho bojí (přehnaně řečeno). Za mě tedy první série (hlavně první díly 7-8/10 , druhá serie 6/10. Nějak to neurazí, ale upřímně, ta druhá serie, prostě to není ono. I charakter Reachera se mi zdá být trochu jiný (v 1. serii to byl obr, ale často řešil s rozvahou, násilí v podstatě jen když nebylo zbytí, v 2. serii mi přijde, že je to prostě bijec, který řeší primárně násilím, to za mě charakter postavy ponižuje. Ale celkově to dle mého patří k tomu lepšímu dnešní doby.
  8. Renfield
    Renfield (2023)
    6
    Renfield je pěkně svižná komedie s poměrně brutálními souboji, pár věcí mě upřímně pobavilo ("Nejsem jeho otrok, můj pán mi slíbil,,,, počkat?") pár trochu štvalo, ale vcelku jsem se bavil, dávám poctivých 60%. Občas se to vysmívá zajetým klišé, občas to s nimi samo pracuje. Cage cagoval, ale tím, že se to nebere tolik vážně (a Dracula sám je v podstatě psychopat) je to v pohodě, myslím, že Renfield ma v rámci Dark Universa docela potenciál, i když se tomu světu jinak trochu vymyká (hlavně tím, že v podstatě začal objevovat sám sebe). Takže i když je to taková trochu "slátanina" žánrů, docela mě bavila a mrknu se zase.