Profilový obrázek

Delinger

26

Jsem fanoušek dobré filmové hudby, která pro mě dělá třetinu filmu. Proto mám rád filmy, do kterých dělali hudbu Hans Zimmer, George Williams, Ennio Morricone nebo Ludwig Göransson.

Vysočina, Jihlava, Česká republika



    Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
    Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)
    8
    Povedený film, ve kterém postupně měníte sympatii ke Snowovi od fandění mu k výhře až k naprostému odporu k jeho postavě. Film dokonce i zodpovídá některé otázky, které vás mohli napadnout při sledování příběhu Katniss Everdeenové. Vytknul bych pouze nevěrohodnost univerzity, ve které vidíme děkana jakožto jediného vyučujícího, a nedopracovanost vedlejších postav.
    ONEMANSHOW: The Movie
    ONEMANSHOW: The Movie (2023)
    7
    Dílo pobaví, přijde mi, že spousta recenzentů zapomněla, že se nejedná o film, ale o show. Pokud jste hledali rodinný večerák, nebo komplexní počin s filozofickými myšlenkami, tak hledejte jinde. Vytýkám až moc velkou neautentičnost, zvlášť heist na Fortunu byl jen pokus o vtip. Jestli čemukoliv z filmu uvěříte, tak na řádek "vše je vymyšlené" na konci filmu nezapomínejte, spoustu věcí nedává logicky moc smysl. Stále je však show zábavnější než většina současné české filmové tvorby.
    Joker
    Joker (2019)
    8
    Neobvyklá filmová zkušenost, která stojí za to zažít. Strhávám body za začátek mi přijde delší než je zapotřebí a nemohu se zbavit dojmu, že je s ním něco špatně, jinak se jedná o plnohodnotné ztvárnění Jokera.
    John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    9
    Keanu Reeves znovu v roli Johna Wicka bojuje proti zbytku světa, do takové míry, že již podsvětí ztratilo věrohodnost, tedy jedná se pouze o bezmyšlenkovitou přestřelku. Avšak po tomto díle považuji Johna Wicka za současně nejlepší akční film.
    • Akce, Hudba, Kamera
    Oppenheimer
    Oppenheimer (2023)
    10
    Většina negativních recenzí se točí okolo délky filmu, mizerné akci nebo velkýho počtu dialogů. Zaprvé, na tenhle film rozhodně nechoďte unavený. Jemná mimika a gesta prozradí mnohé o postavách, kteří někteří označili jako "necitelný" nebo "špatně napsaný". K tomu byste se mohli ztratit v mnohých rovinách příběhu, nebo by se vám v nejhorším případě nechtělo moc přemýšlet nad úvahami a myšlenkami. Zadruhé pokud absolutně nic nevíte o jaderných programech, jména jako Heisenberg, Bohr, Feymann nebo Fermi vám nic neříkají a nemáte ponětí o základních fyzikálních principech, tak si alespoň otevřte předtím wikipedii a něco si pročtěte. Tentokrát to nebude spoiler, vašemu filmovému zážitku to nijak neuškodí. 10/10 za audiovizuální příběh fyzika, jež upadnul do zapomnění.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2