Profilový obrázek

Jakub Kryštof

Komentáře 12

Od nejnovějších
  1. Mladá dáma
    Mladá dáma (2024)
    6
    Trailery slibovali zajímavý fantasy survival horror a já se opravdu těšil. Bohužel musím říct, že to nesplnilo moje očekávání. Snímek má zvláštní tempo, kdy závěr je takový dvojitý a za mě působil nějak nezaslouženě. Celá zápletka byla do jisté míry předvídatelná a to mě trošku mrzelo. Jsem rád, že Millie Bobby Brown dostala konečně serioznější roli a moc jí to tu sedí. Jinak určitě chci zmínit vizuální zpracování, které zde v některých záběrech je opravdu pastva pro oči, jen škoda, že v úzkých tunelech a jeskyni nestrávíme víc času. Bohužel k vizualu se váže i drak a jeho design byl pro mě slušný zklamání, prvek netradiční zorničky byl fajn dont get me wrong, ale jinak jsem velmi nespokojený a ať už to nerad přiznávám hodně mi to zkazil zážitek z celého snímku. I tak jsem se, ale rozhodně nenudil.
  2. Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    5
    Na film jsem čekal ve velkém napětí. Kniha se mi moc líbila a fakt, že se jí Netflix rozhodl adaptovat mě potěšil. Bohužel úplně nevím co si výsledku mám myslet. Film podle mě úplně nezvládl prodat stejnou atmosféru a tón jaký měla kniha. Což nemusí být samo o sobě vůbec špatně, své fanoušky si snímek určitě najde, ale ani po vizuální stránce to prostě není žádná sláva a nadprůměrná hudba to nezachraňuje. Výsledek je tak takový nemastný, neslanný. Jednoduše film po kterém se nejspíš brzy slehne zem.
    • Hudba
    • Nepoutavý vizuál
    • Práce s materiálem předlohy
  3. Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
    5
    Tenhle Snyderův počin jsem si musel nechat uležet v hlavě (A to, že tu toho k uležení moc není). I přesto, že jsem se u snímku rozhodně nenudil, cítil jsem jisté až znepokojivé zklamání. Problém vidím hlavně v postavách, ty hlavní jsou nezajímavé a nesympatické, ty postranní jsou zajímavé ale o nich se skoro nic nedozvíte, takže ve finále rozpačitě čekám na další díl s nadějí, že se dozvím víc. Což nevnímám zrovna pozitivně. Děj není taky nic nového nebo neotřelého a opět jenom doufám že "in big picture" a kontextu dalších částí se ukáže, že to vscehno mělo svůj význam. Jakožto fanoušek Snydera mě to mrzí, ale v tuto chvíli bych film nikomu s klidným srdcem nedoporučil.
  4. Nic ve zlým
    Nic ve zlým (2023)
    7
    Premiéru v kině jsem bohužel nestihl, ale ve výsledku doma pod dekou to byl lepší zážitek. Film je příjemná semiromantická komedie, která si jede v zajetých kolejích a vybočuje tak akorát, aby vás udržela u plátna nebo televize. Humor je zde často na hraně, ale mnohem častěji se drží klasiky, která už tolik let funguje. Obě hlavní postavy projdou během poměrně krátké stopáže uspokojivým vývojem a co se týče konce, tak co si budeme jinak to logicky skončit, ani nemohlo. A teď jako nic ve zlým, ale u některých scén jsem měl pocit, že si při psaní scénáristi šňupli K O K A I N. Tyhle scény, které mají nejspíš hlavně účel pobavit, vás donutí zpochybňovat vaší vlastní příčetnost. Né dobře možná trochu přeháním, ale musím přiznat, že jsem často nevěřil vlastním očím. Pokud však tyhle úlety opomenu tak je to příjemný, vtipný a tak nějak cozy, což je přesně něco co od takového filmu já osobně chci.
  5. Upír v rodině
    Upír v rodině (2023)
    1
    Upřímně než jsem shlédl tenhle film, myslel jsem že vydržím vše pokud to bude obsahovat upíry. No jak můžete hádat spletl jsem se. Upír v rodině je podprůměrná až špatná komedie, nepřekvapí a nepobaví, slabé postavy, nezajímavá a průměrná zápletka... No prostě radši bych se sám zatloukl do rakve než se pokoušet tento snímek dokoukat ještě jednou.
  6. Rodinná rošáda
    Rodinná rošáda (2023)
    5
    Obyčejná rodinná zábavka, neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Klišé zápletka díky hereckým výkonům vynikne mezi šedí nebo spíš červeno-zeleností dalších vánočních filmů. V konceptu prohození těl se snímek nebojí téměř ničeho a všechno to balí do hezkého kabátku. Nová vánoční stálice to asi nebude, ale na rodinný večer ideální.
  7. Percy Jackson a Olympané
    Percy Jackson a Olympané (2023)
    7
    K seriálu jsem přistupoval s velkou dávkou skepse (což se stalo mým standartem pro mnoho nedávných projektů). A dnes po dokoukaní poslední epizody musím říct, že jsem nebyl až tak moc zklamán. Prvních pár epizod pro mě bylo těžkých, vzhledem k tomu jak pro odvážný casting se tvůrci rozhodli, ale ve výsledku musím říct, že chemie mezi postavami i místy docela funguje. Určitě stojí za zmínku vizuál, který až na pár drobností dělá serii čest a koukat se na to prostě dá. V příběhu se povedlo opravit pár zvláštních nedostatků knihy ale bohužel k tomu se váže drobnost, která mi celý seriál znepříjemnila a to jak na sebe jednotlivé epizody navazují resp. Spíš nenavazují. Je to zvláštní, ale měl jsem pocit jako by na podlaze střižny skončilo spoustu nějaké té výplně, která by propojovala epizody víc dohromady (hlavně na začátku seriálu). Celé to tak působí nějak nesouvisle a roztrhaně (K tomuhle pocitu, určitě přispěl fakt, že seriál vycházel postupně. ). Na každý pád to rozhodně není špatné. Jako start do dalších sérií to funguje slušně a pokud se tvůrci poučí z některých nedostatků a chyb, myslím že se můžeme dočkat dalších vymazlenějších sérií. Samozřejmě je logické, že se jedná o sérii, která roste s divákem. Takže se dá čekat že první díly budou ať už svou zápletkou tak obecně tónem mířit na mladší publikum (podobně jako knihy) mrk mrk
  8. Aristokratka ve varu
    Aristokratka ve varu (2024)
    7
    Po přečtení článku/recenze zde na Kinoboxu jsem byl ke snímku výrazně skeptický. I tak jsem ale, do kina zašel. Očekávané zklamání se však nedostavilo! Což mě těší. Film není bůhvíjaký zázrak nebo tak, ale dle mého názoru poměrně dobře těží ze zdrojového materiálu a mezi českými komediemi je to silný nadprůměr. Určitě však není pro každého, humor není často vůbec duchaplný a zápletka je slabá jako čaj ze školní jídelny. Dialogy jsou taky mírně prázdné ale všechno hezky odsýpá, takže je to rychlé, vtipné a prostě tak nějak supér psycho.
    • Tempo
    • Využití předlohy
    • Svérázný humor
    • Slabá zápletka
    • Místy ploché dialogy
  9. Kousek
    Kousek (2017)
    3
    Prostý flák na bezstarostný večer, prvoplánový levně působící humor a zmatené vyprávění, to všechno je Kousek. Pokud vk němu otevírate už třetí pivo a jste připraveni úplně vypnout mozek, tak si ho užijete asi víc než já. Sám bych ho však nedoporučil.