Profilový obrázek

Jakub Kryštof

60

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    5
    Na film jsem čekal ve velkém napětí. Kniha se mi moc líbila a fakt, že se jí Netflix rozhodl adaptovat mě potěšil. Bohužel úplně nevím co si výsledku mám myslet. Film podle mě úplně nezvládl prodat stejnou atmosféru a tón jaký měla kniha. Což nemusí být samo o sobě vůbec špatně, své fanoušky si snímek určitě najde, ale ani po vizuální stránce to prostě není žádná sláva a nadprůměrná hudba to nezachraňuje. Výsledek je tak takový nemastný, neslanný. Jednoduše film po kterém se nejspíš brzy slehne zem.
    • Hudba
    • Nepoutavý vizuál
    • Práce s materiálem předlohy
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
    5
    Tenhle Snyderův počin jsem si musel nechat uležet v hlavě (A to, že tu toho k uležení moc není). I přesto, že jsem se u snímku rozhodně nenudil, cítil jsem jisté až znepokojivé zklamání. Problém vidím hlavně v postavách, ty hlavní jsou nezajímavé a nesympatické, ty postranní jsou zajímavé ale o nich se skoro nic nedozvíte, takže ve finále rozpačitě čekám na další díl s nadějí, že se dozvím víc. Což nevnímám zrovna pozitivně. Děj není taky nic nového nebo neotřelého a opět jenom doufám že "in big picture" a kontextu dalších částí se ukáže, že to vscehno mělo svůj význam. Jakožto fanoušek Snydera mě to mrzí, ale v tuto chvíli bych film nikomu s klidným srdcem nedoporučil.
    Nic ve zlým
    Nic ve zlým (2023)
    7
    Premiéru v kině jsem bohužel nestihl, ale ve výsledku doma pod dekou to byl lepší zážitek. Film je příjemná semiromantická komedie, která si jede v zajetých kolejích a vybočuje tak akorát, aby vás udržela u plátna nebo televize. Humor je zde často na hraně, ale mnohem častěji se drží klasiky, která už tolik let funguje. Obě hlavní postavy projdou během poměrně krátké stopáže uspokojivým vývojem a co se týče konce, tak co si budeme jinak to logicky skončit, ani nemohlo. A teď jako nic ve zlým, ale u některých scén jsem měl pocit, že si při psaní scénáristi šňupli K O K A I N. Tyhle scény, které mají nejspíš hlavně účel pobavit, vás donutí zpochybňovat vaší vlastní příčetnost. Né dobře možná trochu přeháním, ale musím přiznat, že jsem často nevěřil vlastním očím. Pokud však tyhle úlety opomenu tak je to příjemný, vtipný a tak nějak cozy, což je přesně něco co od takového filmu já osobně chci.
    Upír v rodině
    Upír v rodině (2023)
    1
    Upřímně než jsem shlédl tenhle film, myslel jsem že vydržím vše pokud to bude obsahovat upíry. No jak můžete hádat spletl jsem se. Upír v rodině je podprůměrná až špatná komedie, nepřekvapí a nepobaví, slabé postavy, nezajímavá a průměrná zápletka... No prostě radši bych se sám zatloukl do rakve než se pokoušet tento snímek dokoukat ještě jednou.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci