matykavy

395

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Willyho kouzelný svět
    Willyho kouzelný svět (2021)
    9
    Kdo se na tento film chce dívat jako na film, který bude brát vážně, tak hodně štěstí s hodnocením, protože bych to viděl tak na 1/2 hvězdy. Pokud se na něj ale chcete podívat s kamarády a pít u toho pivo, vřele doporučuji. Tenhle snímek mě bavil nejvíce ze všech filmů tenhle rok. Samozřejmě na tom má zásluhu i pár piv a dobrá společnost, ale to k tomu patří. Ale abych měl být upřímný, tak Nicolas Cage hraje skvěle, i když toho moc nenamluvil... Musím také pochválit vizuál filmu, hlavně postavičky animatroniků a jejich souboje s hlavním protagonistou (který ani nedostal jméno). Ostatní postavy jsou nic moc, hlavně co se týče inteligence a humoru. Po tomhle všem nedokážu říct, jestli kvalitou si to těch 5 hvězdiček zaslouží, ale zábavou za mě určitě ano. Doporučuji, pokud od tohoto filmu čekáte hloupou zábavu.
    Arcane: League of Legends
    Arcane: League of Legends (2021)
    10
    Jako fanoušek hry tenhle seriál splnil má očekávání. Má to pár svých chyb, ale v pohodě to dokážu prominout, když to porovnám se zbytkem seriálu. Co se týče děje, je tu pár menších či větších změn, když to porovnám se lorem hry, ale většinou jsou to změny k lepšímu. Nejsilnějším tahounem seriálu jsou určitě postavy, vizuál a hudba. Příběh mi byl dobře znám, protože znám lory v LoL, ale i tak mě zaujal. Doporučuji všem, 9,5/10.
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    8
    Wow..... Nikdy bych neřekl, že film, který má 4 hodiny, mě skutečně i bude bavit téměř 4 hodiny. Když to srovnám s filmem, který vyšel v roce 2017 do kin, jedná se o naprosto jiný film. Nejsou zde trapné vtípky z minulého filmy, chyby ve scénáři, v ději a 99% dějových děr je zde opraveno. Kvůli délce 4 hodin, je zde samozřejmě spoustu momentů, které trvají až příliš dlouho, což jsou v podstatě jediné scény, kdy jsem se na film 100% nesoustředil. Krom těchto scén a zpomalených momentů, jsem se bavil celé 4 hodiny. Steppenwolf jako záporák, prošel velkým updatem. Ne jen vizuál, ale i charakterově. Už to není pouze náhodná postava, co chce jen tak zničit svět, bez nějaké motivace, ale v tomhle filmu víme, že to chce udělat pro Darksida, což je mnohem zajímavější, než předtím. A když už jsem si myslel, že film končí, přišla na scénu nejlepší část filmu, u které jsem měl doslova celou dobu trvání přilepené oči k obrazovce a téměř jsem nedýchal. Apokaliptická scéna, ve které je Joker, je naprosto fascinující a geniální. Joker v této scéně si mě získal 100x víc, než v Suicide Squad. Jediné mínus je až příliš moc zpomalených záběrů a občasné natahování filmu. Pocta Snyderovi, velké díky Warneru a jsem opravdu rád, že se tento film uskutečnil. Dle mého názoru jednoznačně jeden z nejlepších superhrdinských filmů, 9/10 a všem doporučuji.
    Vivárium
    Vivárium (2019)
    6
    Zajímavý a hlavně originální film. Nemůžu hercům nic vytýkat, protože své role hráli skvěle. "Tupý mimozemšťan" se choval tak jak měl a hlavní postavy se chovaly přirozeně, jako normální lidé. Film mě bavil, ale když skončil, měl jsem vykulené oči z toho, že jsem vlastně nevěděl, jak to skončilo... Musel jsem se podívat na youtube videa, kde bylo vysvětleno co se stalo (teoreticky). 6/10 a doporučuji zhlédnout dvakrát.
    Máma
    Máma (2019)
    6
    Dle mého názoru, první tři pětiny filmu nejsou horror ale pouze drama s pár vtipy. Film táhne herečka Octavia Spencer, která hraje skvěle a jde z ní cítit pocit šílenosti. Zbytek je obsazení je fajn, ale je to průměr. Krom Octavie nikdo nehraje nadprůměrně. Filmu musím dát ale VELKÉ plus za charaktery. Jednoduše nejsou to pitomí panáčci, jako v jiných béčkových horrorech. Umí se rozhodovat rozumně a ve většině případů s charaktery budete souhlasit v rozhodnutí. Mínus je pomalé tempo a než se dostanete k horrorové části filmu, budete si říkat "Počkat, já se koukám na horror ?". 6/10 fajn drama. NE horror.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2

    Oblíbení tvůrci